ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε στη Μέρκελ ο Μητσοτάκης για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη διάσκεψη

Τη δυσαρέσκειά του εξέφρασε στη Μέρκελ ο Μητσοτάκης για τη μη συμμετοχή της Ελλάδας στη διάσκεψη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη δυσαρέσκειά του για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν έχει προσκληθεί στη Διάσκεψη του Βερολίνου και την ανησυχία του για την κατάσταση στη Λιβύη, ιδίως όπως αυτή διαμορφώνεται μετά την υπογραφή των «άκυρων μνημονίων» μεταξύ ΣάρατζΤουρκίας, εξέφρασε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα την Παρασκευή με την καγκελάριο της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ.

Έθεσε, επίσης, τους προβληματισμούς του για την κατάσταση ασφαλείας στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, λόγω των αποσταθεροποιητικών τουρκικών ενεργειών.

Παράλληλα, κάλεσε την κ. Μέρκελ και τους εκπροσώπους της Ε.Ε. που συμμετέχουν στη Διάσκεψη να εφαρμόσουν τη σχετική απόφαση του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, από την οποία δεσμεύονται.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε την πλήρη δέσμευσή της στις θέσεις της Ε.Ε., σημειώνοντας ωστόσο ότι η Διάσκεψη του Βερολίνου έχει ως στόχο να φέρει ειρήνη και σταθερότητα στη Λιβύη και δεν θα ασχοληθεί με θέματα θαλασσίων ζωνών στην Ανατολική Μεσόγειο.

Επίσης, η κ. Μέρκελ εξέφρασε την πλήρη στήριξή της στα συμπεράσματα του τελευταίου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για το μνημόνιο Λιβύης-Τουρκίας για τις θαλάσσιες ζώνες.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας για ελληνοτουρκικά: Κανένας δεν έχει τη δυνατότητα να εκδίδει πιστοποιητικά πατριωτισμού – Τι είπε για τον Σαμαρά

Νίκος Δένδιας για τουρκική «Γαλάζια Πατρίδα»: Ψυχική και πνευματική ανισορροπία

Τι είπε ο Γεραπετρίτης στον Φιντάν για τη νεο-οθωμανική «Γαλάζια Πατρίδα»

Ο Νίκος Δένδιας δεν ξεχνά τη σφαγή στο Δίστομο (10/6/1944): Η Γερμανία ΠΡΕΠΕΙ να πληρώσει!

Ανασχηματισμός: Ανακοινώθηκαν οι αλλαγές στην κυβέρνηση – Δείτε τα ονόματα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...