Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Associated Press: H Eλλάδα βάζει πλωτό φράγμα για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο

Associated Press: H Eλλάδα βάζει πλωτό φράγμα για τους πρόσφυγες στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την προμήθεια πλωτού φράγματος για την ανάσχεση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών προκηρύσσει με διαγωνισμό το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, σύμφωνα με ρεπορτάζ που μεταδίδει από την Αθήνα το Associated Press.

Το δημοσίευμα αναφέρει πως το υπουργείο Εθνικής Άμυνας προσκάλεσε με διαγωνισμό ιδιώτες εργολάβους να προμηθεύσουν έναν πλωτό φράκτη μήκους 2,7 χιλιομέτρων εντός τριών μηνών.

Το πλωτό φράγμα θα εξέχει 50 εκατοστά από την επιφάνεια της θάλασσας και θα έχει φωτεινή σήμανση.

Το Υπουργείο Άμυνας εκτιμά το κόστος για το φράγμα στα 500.000 ευρώ, που περιλαμβάνει και το κόστος συντήρησής του για τέσσερα χρόνια.

Το πλωτό φράγμα θα κατασκευαστεί με μη στρατιωτικές προδιαγραφές και θα έχει τα ειδικά χαρακτηριστικά που απαιτούνται για να φέρει εις πέρας την αποστολή ελέγχου της προσφυγικής κρίσης.

Έλληνας αξιωματούχος που μίλησε στο Associated Press υπό τον όρο της ανωνυμίας, καθώς θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις, είπε πως η διαδικασία για το φράγμα εκτελείται από το Υπουργείο Άμυνας αλλά για πολιτική και όχι στρατιωτική χρήση, διαδικασία που είναι παρόμοια με εκείνη που ακολουθείται για την προμήθεια υλικών για τους καταυλισμούς μεταναστών και προσφύγων.

Όπως σημειώνει ο ανταποκριτής του πρακτορείου η κεντροδεξιά κυβέρνηση που βρίσκεται στην εξουσία εδώ και έξι μήνες έχει υποσχεθεί πιο σκληρή γραμμή στη μεταναστευτική κρίση και επίσπευση των διαδικασιών επαναπροώθησης στην Τουρκία όσων δεν δικαιούνται άσυλο.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Τέλος στις αυταπάτες – «Ούτε η ασφάλεια πλέον είναι δεδομένη ούτε η ειρήνη»

Κυρηναϊκή: Ο Γεραπετρίτης συναντήθηκε με τον Χάφταρ – Τι είπαν για ΑΟΖ – Εγκαίνια νέου κτηρίου ελληνικού Γενικού Προξενείου στη Βεγγάζη

Νίκος Δένδιας: Δεν υπάρχει «ούτε μια Ελληνίδα ούτε ένας Έλληνας ο οποίος να μην έχει πάντοτε στο μυαλό του ότι η χώρα αντιμετωπίζει ορατή απειλή»

25η Μαρτίου: Τα ελληνικά drone στην παρέλαση – Νίκος Δένδιας: Έχουμε τη δυνατότητα «…και στην Κυπριακή Δημοκρατία, να προστατεύουμε τον απανταχού Ελληνισμό»

Νίκος Δένδιας για 1821: «Η ιστορική μνήμη είναι ο οδηγός μας για το παρόν και το μέλλον του τόπου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...