Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι ΜΚΟ φταίνε του Πέτσα για τη διαδήλωση στη Λέσβο – Οι επτά μήνες ανικανότητας δεν μετράνε;

Οι ΜΚΟ φταίνε του Πέτσα για τη διαδήλωση στη Λέσβο – Οι επτά μήνες ανικανότητας δεν μετράνε;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υποκίνηση των χθεσινών επεισοδίων στη Μόρια από ΜΚΟ υπαινίχθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, αξιοποιώντας όμως ταυτόχρονα την κατάσταση ως επιχείρημα υπέρ της εφαρμογής του σχεδίου της κυβέρνησης στο προσφυγικό – μεταναστευτικό και δεσμευόμενος για 200 επιστροφές μη δικαιούντων άσυλο την εβδομάδα μέσα σε ένα τρίμηνο. Σε ένα τρίμηνο από σήμερα, δηλαδή, σε σχεδόν ένα χρόνο από τότε που ανέλαβαν τη διακυβέρνηση της χώρας!

Σύμφωνα με πληροφορίες, στα μέσα Φεβρουαρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το πρώτο κέντρο κλειστού τύπου στη Σάμο και στις αρχές Μαρτίου τα υπόλοιπα, με στόχο να προλάβει η κυβέρνηση την αύξηση των προσφυγικών και μεταναστευτικών ροών. Με τη λειτουργία τους, θα ανακοινωθούν και τα ανοιχτά κέντρα στην ενδοχώρα.

Η κυβέρνηση, εν τω μεταξύ, δεν κάνει αποδεκτό το αίτημα του περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κώστα Μουτζούρη για κήρυξη των νησιών του Βορείου Αιγαίου στα κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εκτιμώντας ότι με τα μέτρα που λαμβάνονται δεν συντρέχει λόγος.

«Τα χθεσινά επεισόδια στη Μόρια αναδεικνύουν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας που είναι η ασφάλεια των πολιτών.

»Κατά συνέπεια, τα δυσάρεστα αυτά γεγονότα επιβεβαιώνουν την ανάγκη επιτάχυνσης των διαδικασιών ασύλου, επιστροφών όσων δε δικαιούνται άσυλο και τη λειτουργία κλειστών και ελεγχόμενων κέντρων», δήλωσε ειδικότερα ο κ. Πέτσας.

Χαρακτήρισε «αυτονόητο ότι παραβατικές συμπεριφορές δε συνάδουν με τη διαδικασία παροχής ασύλου» και τόνισε ότι οι ελληνικές Αρχές ενισχύουν τα μέτρα φύλαξης και ερευνούν το ενδεχόμενο υποκίνησης τέτοιων αντιδράσεων.

Ερωτηθείς συγκεκριμένα ποιοι μπορεί να υποκίνησαν τα χθεσινά επεισόδια, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε στην τροπολογία που κατέθεσε χθες το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη δημιουργία μητρώου εργαζομένων στις ΜΚΟ που ασχολούνται με το προσφυγικό και σημείωσε:

«Εάν υπάρχουν υποκινούμενα επεισόδια από κάποιους που νομίζουν ότι θίγονται, θα το εξετάσουν οι Αρχές. Εμείς βάζουμε τάξη στην αναρχία που υπάρχει (πότε ακριβώς το κάνετε;). Στο μητρώο ΜΚΟ θα δηλώνονται και τα μέλη και οι συνεργασίες με πρόσωπα που έχουν».

Επιβεβαίωσε επίσης ότι τα πλωτά φράγματα που έχει παραγγείλει το υπουργείο Άμυνας θα δοκιμαστούν πιλοτικά και εφόσον αποδειχθεί ότι μπορούν να λειτουργήσει αποτρεπτικά αλλά χωρίς πρόβλημα για τη ναυσιπλοΐα, κίνδυνο για τους αλιείς και για τους ανθρώπους που προσπαθούν να το περάσουν, η κυβέρνηση θα δει πως θα αναπτυχθεί σε περιοχές του νοτιοανατολικού Αιγαίου που θα επιλέξει.

«Μπορεί κάποιοι να δυσφορούν, αλλά ας το καταλάβουν: η πολιτική άλλαξε. Και η Κυβέρνηση αναπτύσσει όλους τους άξονες του Σχεδίου της: Την αποτελεσματικότερη φύλαξη των συνόρων, την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου, την αύξηση των επιστροφών, τη δημιουργία κλειστών προαναχωρησιακών κέντρων» δήλωσε επίσης ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ο κ. Πέτσας απευθύνεται στον ελληνικό λαό νομίζοντας ότι μιλάει σε έθνος ουρακοτάγκων.

Ακόμα και ο πιο αφοσιωμένος ψηφοφόρος της ΝΔ, που δεν θα ψηφίσει άλλο κόμμα, ακόμα κι αυτός κατανοεί ότι η κυβέρνηση μας οδηγεί σε εθνική κρίση εξαιτίας της ανικανότητάς της να αντιμετωπίσει το μεταναστευτικό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Περισσότεροι από 51.000 ασυνόδευτοι ανήλικοι πρόσφυγες αγνοούνται σε όλη την Ευρώπη

Οι Ρώσοι βγάζουν στο σφυρί σπίτια Ουκρανών προσφύγων στα κατεχόμενα

Ναυάγιο στη Σάμο: Ένας νεκρός και τέσσερις αγνοούμενοι μετανάστες

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...