Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κουμουτσάκος: Μεγάλο δίκτυο συμφερόντων σε ΜΚΟ που λειτουργούσαν ως βδέλλες

Κουμουτσάκος: Μεγάλο δίκτυο συμφερόντων σε ΜΚΟ που λειτουργούσαν ως βδέλλες
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για «σκοτεινές ρίζες ενός μεγάλου δικτύου συμφερόντων» σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, «που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες» έκανε λόγο ο αναπληρωτής υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Γιώργος Κουμουτσάκος.

Σε συνέχεια των χθεσινών καταγγελιών που έκανε από το βήμα της Βουλής, ο κ. Κουμουτσάκος υπογράμμισε σε σημερινή συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό ότι τα χρόνια της προσφυγικής-μεταναστευτικής κρίσης του 2015 και 2016, «διαμορφώθηκε ένας γαλαξίας φωτεινών, γκρίζων και σκοτεινών ΜΚΟ», «άλλων πραγματικά σοβαρών, που είχαν και μία πορεία δοκιμασμένη στον χρόνο και άλλων που φτιάχτηκαν εν μία νυκτί, αποσκοπώντας να κερδίσουν από τα κονδύλια που διατίθεντο από την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Όταν ανέλαβε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός, «είχε διαμορφωθεί γύρω από το μεταναστευτικό ένα ευρύ δίκτυο συμφερόντων και αυτό το δίκτυο καλλιεργείτο και μεγάλωνε λόγω της μεγάλης επιβράδυνσης, ουσιαστικά της αναποτελεσματικής διαδικασίας εξετάσεως του ασύλου.

»Πολλές φορές αυτή η διαδικασία οδηγείτο στο να χαρακτηρίζονται σχεδόν 80% των αιτούντων άσυλο ως ευάλωτοι».

«Όλο αυτό, λοιπόν, το δίκτυο απέκτησε ρίζες επί πέντε χρόνια, ρίζες συμφερόντων, πάνω στη διαχείριση της δυστυχίας των ανθρώπων που έρχονταν στη χώρα.

»Αυτό το δίκτυο συμφερόντων που ουσιαστικά λειτουργούσαν ως βδέλλες, πολλές φορές στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό-μεταναστευτικό, το βρήκαμε πολύ καλά εγκατεστημένο όταν αναλάβαμε τη διακυβέρνηση της χώρας», πρόσθεσε.

Ο κ. Κουμουτσάκος επανέλαβε ότι υπάρχει μία «χρονική σύμπτωση της διακηρυγμένης βούλησης της κυβέρνησης να μπει τάξη σε αυτό το σκοτεινό δίκτυο συμφερόντων και της εξέγερσης που έγινε στη Μυτιλήνη αυτές τις μέρες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ποινική δίωξη σε τρεις Τούρκους για πυροβολισμούς στη Νέα Μάκρη

Η Τουρκία ετοιμάζεται να εισβάλει στο Ιράν – Ονομάζει την εισβολή-κατοχή «ζώνη ασφαλείας»

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ χαιρέτισε την έλευση της «Χρυσής Εποχής της Αμερικής»

Σαμαράς σε Τασούλα: Ο Μητσοτάκης ξεπλένει την Τουρκία στα μάτια της διεθνούς πολιτικής σκηνής

Μάρκο Ρούμπιο: «Εμείς στην Αμερική δεν έχουμε κανένα ενδιαφέρον να είμαστε οι ευγενικοί και εύτακτοι τοποτηρητές της ελεγχόμενης παρακμής της Δύσης» – Ολόκληρη η ομιλία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...