ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαβούσογλου σε Μάας: «Οι Έλληνες φίλοι σας σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορά τους»

Τσαβούσογλου σε Μάας: «Οι Έλληνες φίλοι σας σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορά τους»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Γερμανός ομόλογός του Χάικο Μάας, με αιχμή τις πρόσφατες εξελίξεις στη μεταναστευτική κρίση και την τεταμένη κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα, είχαν έντονη αντιπαράθεση στο Twitter.

«Αναγνωρίζουμε το βάρος που σηκώνει η Τουρκία.

»Ωστόσο, η Τουρκία πρέπει να συνεχίσει να εκπληρώνει τις υποχρεώσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας της με την ΕΕ.

»Η ΕΕ συμβάλλει στην αξιοπρεπή διαχείριση των προσφύγων» έγραψε στην ανάρτησή του ο Χάικο Μάας, υπογραμμίζοντας ότι οι μετανάστες δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως πιόνια γεωπολιτικών παιχνιδιών.

Απαντώντας στο tweet του Γερμανού ΥΠΕΞ, ο Τσαβούσογλου ρώτησε τον ομόλογό του ποιες από τις υποσχέσεις που τους είχε δώσει η ΕΕ έχουν εκπληρωθεί.

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει πληρώσει ούτε τα μισά από τα 6 δισ. ευρώ που υποσχέθηκε στην Άγκυρα για τους Σύρους» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος ΥΠΕΞ, συμπληρώνοντας ότι δεν έχει εκπληρωθεί ούτε η υπόσχεση της οικειοθελούς ανθρωπιστικής υποδοχής προσφύγων.

»Επίσης, όπως προσθέτει, η ΕΕ αρνείται να υποστηρίξει το σχέδιο ασφαλούς ζώνης της Τουρκίας στη Συρία.

Επίσης ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απευθυνόμενος στον Γερμανό ομόλογό του, επαναλαμβάνει τον ψευδή ισχυρισμό ότι η Ελλάδα «σκοτώνει πρόσφυγες».

«Αγαπητέ @HeikoMaas, θα ήθελα να πιστέψω τα λόγια σας. Ωστόσο, μόνο αν απευθυνθείτε και στους Έλληνες φίλους σας. Ασφαλώς σκοτώνουν πρόσφυγες στα σύνορά τους», έγραψε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κώστας Καραμανλής: Νέες βολές κατά Μητσοτάκη για την εξωτερική πολιτική, με αφορμή την Κίνα

Νίκος Δένδιας: Όλα μας τα νησιά έχουν δικαιώματα – Οι αναθεωρητικές βλέψεις παραβιάζουν τους κανόνες της διεθνούς έννομης τάξης

Νέα τουρκική πρόκληση με τη «Γαλάζια Πατρίδα»: «Θα προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας»

Συνάντηση Φαραντούρη-Μετσόλα για τα ελληνικά εθνικά θέματα και την τουρκική επιθετικότητα

Ο Νίκος Δένδιας για την επέτειο απελευθέρωσης της Θράκης 14 Μαΐου 1920: «Τιμάμε όσους αγωνίστηκαν για την ενσωμάτωσή της στον εθνικό κορμό»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...