Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Έργο Μητσοτάκη το μπάχαλο στο προσφυγικό – Ντύθηκε με τη στολή του Όρμπαν

Τσίπρας: Έργο Μητσοτάκη το μπάχαλο στο προσφυγικό – Ντύθηκε με τη στολή του Όρμπαν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι κοινή διαπίστωση, όλων μας φαντάζομαι, ότι η χώρα βρίσκεται δίνη μιας σύνθετης και δύσκολη κρίσης. Που παίρνει διαστάσεις και χαρακτήρα γεωπολιτικής κρίσης», τόνισε στη διάρκεια της ομιλίας του στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο πρόεδρος του κόμματος, Αλέξης Τσίπρας εξαπολύοντας ολομέτωπη επίθεση στον πρωθυπουργό.

Διευκρίνισε πάντως πως «δεν βρισκόμαστε βέβαια σε πόλεμο, όπως θέλει να εμφανίζει μια ανίκανη, απροετοίμαστη και πανικόβλητη κυβέρνηση, μπας και δημιουργήσει κλίμα εθνικής εγρήγορσης για να κρύψει πίσω του τις ανεπάρκειες και τις ευθύνες της. Ούτε αντιμετωπίζουμε εισβολή εχθρικών δυνάμεων.

Ωστόσο η προσφυγική κρίση έχει μετεξελιχθεί εμφανώς και σε γεωπολιτική καθώς, κλιμακώνεται και ενορχηστρώνεται εμφανώς από τους γείτονές μας, που την αξιοποιούν ως μέσο πίεσης για τις γεωστρατηγικές τους επιδιώξεις».

Εξήγησε ακόμα πως «μια αλυσίδα επιθετικών ενεργειών στην περιοχή, φανερώνουν άλλωστε αυτές τις επιδιώξεις που καταπατούν βάναυσα το διεθνές δίκαιο».

Ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε αποκορύφωμα αυτής της επιθετικής τουρκικής στρατηγικής αποτελεί τη μονομερή «παραβίαση της Ευρωτουρκικής Συμφωνίας για τους πρόσφυγες και η παρακίνηση μεγάλων ομάδων πληθυσμού να περάσουν μαζικά τα Ελληνικά σύνορα».

«Πρόκειται για μια κυνική, μπορώ να πω και ανήθικη, εκμετάλλευση της ανθρώπινης απελπισίας για ανήθικους σκοπούς», τόνισε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την Ευρώπη ότι «απέναντι σε έναν κυνικό και επιθετικό Ερντογαν που παίζει ταυτόχρονα σε πολλά ταμπλό, στη Συρία, στη Μεσόγειο, στο Αιγαίο, στη Κύπρο, στη Λιβύη, έχουμε μια Ευρώπη αδύναμη και δειλή. Κάνει πως δε βλέπει και δεν ακούει.

Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να μη ταράξει τις εσωτερικές της ισορροπίες. Μη τυχόν και αναγκαστεί να αναλάβει έστω μικρό μέρος της ευθύνης από του εκατοντάδες χιλιάδες απελπισμένους που επιθυμούν να περάσουν στο ευρωπαϊκό παράδεισο. Μη τυχόν και ενοχληθούν τα ακροδεξιά κόμματα και οι ακροδεξιές κυβερνήσεις της Ευρώπης».

Στη συνέχεια έστρεψε τα βέλη του στον πρωθυπουργό λέγοντας πως «προκειμένου να κρύψει τη γύμνια του, ντύνεται ο ίδιος με τη στολή των σκληρών της Ευρώπης, με τη στολή του Όρμπαν και του Κουρτς, αυτών δηλαδή που μας έκλειναν τα σύνορα το 15, κάνοντας ένα ακόμη απρόσμενο δώρο στην Ευρωπαϊκή ηγεσία.

Διότι όσο και να παριστάνει τον Όρμπαν ο οποιοσδήποτε Έλληνας πρωθυπουργός, Όρμπαν δε θα γίνει. Γιατί ο Όρμπαν έχει μια χώρα περίκλειστη, δε βρέχεται από θάλασσα και συνορεύει με την Αυστρία όχι με τη Τουρκία. Ενώ η Ελλάδα είναι μια χώρα με χιλιάδες νησιά, πολλά από αυτά σε απόσταση αναπνοής από τις Τουρκικές ακτές».

«Έτσι περάσαμε 3 μήνες απραξίας και εν τω μεταξύ ο αριθμός των προσφύγων ανέβαινε δραματικά. Τον Οκτώβριο ο κ. Μητσοτάκης αποφασίζει ότι τελικά υπεύθυνος δεν θα είναι ούτε ο κ. Χρυσοχοΐδης, ούτε ο κ. Κουμουτσάκος, αλλά ένας απόστρατος, ο υφυπουργός κ. Στεφανής.

Για τρίτη φορά οι αρμοδιότητες μεταφέρθηκαν, αυτή τη φορά στο υπουργείο Άμυνας. Όμως η κατάσταση είχε ήδη ξεφύγει.

Εκείνες τις ημέρες στη Βουλή ο ίδιος ο κος Μητσοτάκης είχε ανακοινώσει μια σειρά από μέτρα. Είχε ανακοινώσει τη μεταφορά 20.000 αιτούντων άσυλο από τα νησιά στις 10 περιφέρειες της χώρας. Είχε ανακοινώσει τη δημιουργία υποδομών στις 10 περιφέρειες. Επιπλέον είχε προβλέψει 10000 επιστροφές προς την Τουρκία.

Είχε πει ότι προτεραιότητα αποτελεί η ανακούφιση των νησιών. Τι υλοποιήθηκε από όλα αυτά ; Τίποτα. Αντίθετα, πριν από λίγες ημέρες, έστειλε τα ΜΑΤ να χτυπούν τους νησιώτες κάνοντας χρήση ακατανόητης βίας.

Η ανακούφιση που έταξε στα νησιά ήταν τελικά τα ΜΑΤ και ο αυταρχισμός. Αλλά πριν στείλει τα ΜΑΤ, ο ίδιος υπουργός που τον Ιούλη στη Λέσβο δήλωνε ότι όλα πάνε ρολόι, πήγε τον Νοέμβρη στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και δήλωσε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα είναι μη διαχειρίσιμη. Τέσσερις μήνες μετά, ο ίδιος άνθρωπος που έβλεπε τα πράγματα ικανοποιητικά τα είδε μη διαχειρίσιμα.

Και τότε, το Νοέμβρη δεν είχαμε ούτε παραβίαση της κοινής δήλωσης ΕΕ – Τουρκία, ούτε υπερβολικές ροές. Ε λοιπόν αυτό είναι το έργο του Κυριάκου Μητσοτάκη στο προσφυγικό. Παρέλαβε μια κατάσταση ελεγχόμενη και την μετέτρεψε σε μη διαχειρίσιμη», συμπλήρωσε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Χριστοδουλίδης: Είμαστε στα όρια μας, όσον αφορά τις προσφυγικές ροές

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...