Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μήνυση στον Μπογδάνο για «αδιανόητη» και «εθνικά μειοδοτική» ανάρτηση στο Facebook

Μήνυση στον Μπογδάνο για «αδιανόητη» και «εθνικά μειοδοτική» ανάρτηση στο Facebook
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο γνωστός δικηγόρος και μέλος της ΚΕΑ του ΣΥΡΙΖΑ, Αγαμέμνων Τάτσης, προερχόμενος από τον πατριωτικό σοσιαλιστικό χώρο, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά σχετικά με την ανάρτηση του Βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου, περί δήθεν υποστήριξης του ΣΥΡΙΖΑ στις τουρκικές προκλήσεις στον Έβρο.

Το Σάββατο ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος, αναρτώντας δημοσίευμα στο προφίλ του για το τουρκικό τεθωρακισμένο που τραβούσε με σχοινιά να ρίξει τον φράχτη στον Έβρο, πρόσθεσε το εξής διχαστικό σχόλιο: «Με τις πλάτες των συριζαίων».

Υπαινισσόμενος ότι η αξιωματική αντιπολίτευση κάνει πλάτες στην τουρκική επιθετικότητα.

Ο Αγαμένων Τάτσης δεν έχασε χρόνο, κατέθεσε τη μήνυση το πρωί της Κυριακής, στην οποία χαρακτηρίζει την ανάρτηση του Κωνσταντίνου Μπογδάνου «αδιανόητη» και «εθνικά μειοδοτική», και καλεί τον Κωνσταντίνο Μπογδάνο «να καταθέσει τα στοιχεία που τυχόν διαθέτει και τα οποία τον οδήγησαν να προβεί σε αυτή την δημόσια δήλωση».

Εάν δεν υπάρχουν τέτοια στοιχεία, αναφέρει ο μηνυτής, τότε η συγκεκριμένη δήλωση είχε στόχο να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία.

Σύμφωνα με την αναφορά του κ. Τάτση, ο βουλευτής ουσιαστικά «ισχυρίστηκε δημόσια και ο ισχυρισμός του αυτός περιήλθε σε γνώση μεγάλου αριθμού προσώπων, ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις ή οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας αυτής, ενεργούν πράξεις εχθρικές προς την χώρα μας, με τη συνδρομή και υποστήριξη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης».

Ο δικηγόρος τονίζει στην αναφορά ότι «η δήλωση αυτή δεν είναι ένα λεκτικό σχήμα ή μια υπερβολική έκφραση που συνηθίζεται στην πολιτική διαπάλη, αλλά συνιστά ευθεία και ξεκάθαρη μετάδοση ισχυρισμού, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ενεργά παράνομες πράξεις της Τουρκίας στον Έβρο.

»Γνωρίζει όμως ο παραπάνω βουλευτής, ότι η αδιανόητη και εθνικά μειοδοτική αυτή δήλωση του, είναι ψευδής και συκοφαντική, αφού ο ΣΥΡΙΖΑ, ως κόμμα της Αριστεράς, εμφορείται από γνήσιες πατριωτικές αντιλήψεις και τιμά τις μεγάλες ιστορικές παρακαταθήκες των αγώνων του Λαού μας για ελευθερία και εθνική ανεξαρτησία».

Αναφέρει επίσης πως ζητά τον ποινικό κολασμό του βουλευτή καθώς θίγει όλα τα μέλη και τα στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα οποία εμφανίζει ως «συνεργάτες των Τούρκων σε παράνομες ενέργειες».

Ο κ. Τάτσης ζητά να κληθεί ο βουλευτής να καταθέσει τα στοιχεία που τον οδήγησαν να προβεί σε τέτοιου είδους δηλώσεις, επισημαίνοντας ότι σε διαφορετική περίπτωση η δήλωση του κ. Μπογδάνου είχε στόχο «να διαρρήξει την εθνική ενότητα και ομοψυχία, και εν τέλει εκούσια ή ακούσια, να υπηρετήσει τα Τουρκικά συμφέροντα».

Επίσης, αφού τονίζει ότι είναι βέβαιος ότι «τόσο ο Πρωθυπουργός της χώρας όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί, όχι μόνο θα καταδικάσουν τη συγκεκριμένη δήλωση, αλλά και θα απομονώσουν τέτοιες ακραίες και εθνικά επιζήμιες συμπεριφορές», ο κ. Τάτσης ζητά επίσης να κληθούν να καταθέσουν επί του ισχυρισμού του κ. Μπογδάνου οι αρμόδιοι υπουργοί Εθνικής Άμυνας και Προστασίας του Πολίτη καθώς και ο Διοικητής της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, ώστε να διακριβωθεί το αληθές ή όχι του ισχυρισμού που διατύπωσε στην ανάρτηση του ο βουλευτής.

Διαβάστε τη μήνυση:

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή της ΝΔ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Ο Νίκος Δένδιας στην τελετή θεμελίωσης συγκροτήματος οικιών για στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων στην Ορεστιάδα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...