Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Μεγάλες κρίσεις όπως ο κοροναϊός αντιμετωπίζονται μόνο με ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας

Χαρίτσης: Μεγάλες κρίσεις όπως ο κοροναϊός αντιμετωπίζονται μόνο με ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τη θέση ότι μεγάλες κρίσεις, όπως αυτή του κοροναϊού, αντιμετωπίζονται μόνο από ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας, εξέφρασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, διαμηνύοντας ότι «σε αυτήν την πρωτοφανή κρίση θα δράσουμε χωρίς μικροκομματικές σκοπιμότητες».

Αφού ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση, χαρακτήρισε σαφώς θετική την «ένεση» ανθρώπινου δυναμικού στο ΕΣΥ που ανακοινώθηκε.

Χαρακτήρισε όμως αρνητικό ότι «δεν έχουν προκηρυχθεί ακόμη οι 1.500 μόνιμες θέσεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού, που είχαν ήδη εγκριθεί πριν από το καλοκαίρι του 2019 και δεν υπάρχει δέσμευση για το πώς θα δρομολογηθούν οι επιπλέον 2.500 μόνιμες προσλήψεις, που είχαν σχεδιαστεί έναν χρόνο πριν από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ».

Επισήμανε την ανάγκη ενίσχυσης των ΜΕΘ και των επειγόντων περιστατικών, ενώ χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό» τα 15 εκατ. ευρώ που έχουν ανακοινωθεί για την ενίσχυση του συστήματος υγείας, σημειώνοντας ότι ο προϋπολογισμός πρέπει να είναι τουλάχιστον δεκαπλάσιος.

Ο κ. Χαρίτσης σχολίασε πως «αυτή η κρίση αποδεικνύει, ακόμη και στους πιο ιδεοληπτικούς με τον νεοφιλελευθερισμό και την ελεύθερη αγορά, πόσο σημαντικό είναι να έχουμε ένα ισχυρό, θωρακισμένο, δημόσιο σύστημα υγείας». Επέκρινε στελέχη της ΝΔ ότι με τη στάση τους «προτάσσουν το ψηφοθηρικό όφελος… ».

Σε αυτό το πλαίσιο, είπε ότι συνιστά θετικό βήμα η δήλωση του πρωθυπουργού «και το “άδειασμά” του προς τα ακραία στελέχη της παράταξής του, αλλά θα πρέπει να συνοδεύεται και από ουσιαστικές πράξεις».

Πρόσθεσε ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν εξαιρέσεις, τροποποιήσεις των πρωτοκόλλων, ακόμη και για τις τελετές και τους χώρους θρησκευτικής λατρείας» και πως «η πολιτεία, σε ζητήματα προστασίας της δημόσιας υγείας, πρέπει να είναι απολύτως ξεκάθαρη, σαφής και αποφασιστική, να μην προβεί σε καμία εξαίρεση στα μέτρα που θα λάβει για την προστασία του κοινωνικού συνόλου».

Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι η Ευρώπη ξανά έχει φανεί κατώτερη των περιστάσεων και τόνισε την ανάγκη να ληφθούν μέτρα άρσης των δημοσιονομικών περιορισμών και στήριξης των ασθενέστερων οικονομιών.

Όπως συμπλήρωσε, είναι επίτευγμα του ΣΥΡΙΖΑ ότι η ελληνική οικονομία είναι θωρακισμένη «με ρυθμισμένο το χρέος και μαξιλάρι ασφαλείας» και «θα ήμασταν πλήρως εκτεθειμένοι» αν είχε ακολουθηθεί η πιστοληπτική γραμμή στήριξης «όπως υποστήριζαν τότε οι κύριοι Μητσοτάκης και Στουρνάρας».

Τέλος, καταφέρθηκε εναντίον της «τουρκικής προκλητικότητας και επιθετικότητας», σημειώνοντας ότι ο κ. Τσίπρας, με τη χθεσινή παρέμβασή του, «έστειλε μήνυμα ενότητας και κατέστησε σαφές προς την τουρκική πλευρά ότι δεν υπάρχει δυνατότητα για καλή γειτονία αν δεν σταματήσει αυτή η επιθετική πολιτική από την πλευρά της».

«Ασκούμε κριτική προς την κυβέρνηση για την ολιγωρία της και τη λανθασμένη στρατηγική της να μετατρέψει το προσφυγικό από διεθνές σε ελληνοτουρκικό ζήτημα, αλλά το μήνυμα που πρέπει να εκπέμπεται είναι ότι όλοι οι Έλληνες είναι ενωμένοι απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα», υπογράμμισε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...