Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Οδηγία» Τσίπρα: Ανεβαίνουν οι τόνοι στα εργασιακά για να αποφευχθεί η καταστροφή του λαού

«Οδηγία» Τσίπρα: Ανεβαίνουν οι τόνοι στα εργασιακά για να αποφευχθεί η καταστροφή του λαού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αρχίζει να εξελίσσεται βαθμηδόν η «οδηγία» του Αλέξη Τσίπρα προς το κόμμα του: Αυστηρή κριτική χωρίς ακρότητες στην κυβέρνηση για την αντιμετώπισης της κρίσης της πανδημίας, γράφει το TheToc.

Το τελευταίο διήμερο, η Κουμουνδούρου, υψώνει τους τόνους της αντιπολιτευτικής της κριτικής με αιχμή όχι μόνο την Δημόσια Υγεία (δια της πάγιας θέσης του ΣΥΡΙΖΑ για ενίσχυση του ΕΣΥ), αλλά και στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, αντιμαχόμενη σειρά έκτακτων μέτρων που έχει λάβει η κυβέρνηση μεσούσης της πανδημίας.

Εργασιακά και επιστήμονες

Στην ούγια ο ΣΥΡΙΖΑ γράφει: στήριξη των εργαζομένων μεν αλλά με κρατικό χρήμα, δε, χωρίς να αναιρείται δηλαδή, βάσει των επίσημων θέσεων του κόμματος, η ανάγκη στήριξης και των επιχειρήσεων.

Η ανακοίνωση για «στήριξη» των επιστημόνων μέσω κουπονιού για τηλεκπαίδευση έδωσε στην αξιωματική αντιπολίτευση το έναυσμα που ανέμενε για να επιχειρηματολογήσει εκ νέου εναντίον της Κυβέρνησης για τα μέτρα που λαμβάνει στα εργασιακά.

Κομματικές πηγές ανέφεραν πως «αντί να ενισχυθούν οικονομικά 170.000 επιστήμονες (Γιατροί, Δικηγόροι, Μηχανικοί, Οικονομολόγοι κ.α.), θα γίνουν δικαιούχοι ενός κουπονιού τηλε-εκπαίδευσης αξίας 600 ευρώ έκαστο.

»Η ΝΔ ως σύγχρονη Αντουανέτα απαντά στην αγωνία αυτών των ανθρώπων λέγοντας “ας φάνε τηλε-εκπαίδευση”».

Επ αυτού, ο ΣΥΡΙΖΑ αντιπροτείνει να καταβάλει η κυβέρνηση σε όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες μηνιαίο επίδομα ίσο με το 1/12 της περσινής τους δήλωσης (με κατώτατο όριο τον βασικό μισθό).

Ενδεικτική της «σκόνης» που σηκώνει η Κουμουνδούρου επ αυτού, είναι η τηλεδιάσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Αλέξης Τσίπρας το μεσημέρι (13.00) με το το Προεδρείο της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας.

Προβλέψεις για εκτίναξη ανεργίας

Ο ΣΥΡΙΖΑ προεξάρχοντος του Αλέξη Τσίπρα επιμένει στη συνταγή: Να πληρώσει το κράτος τις ζημιές της πανδημίας για επιχειρηματίες και εργαζομένους.

Ήδη από την τηλε-συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας μόλις προχθές, διαπιστώθηκε «ομόφωνα» ο κίνδυνος να επιστρέψει η χώρα σε τρομακτική ύφεση με εκτίναξη της ανεργίας, ξεπερνώντας τα ιστορικά υψηλά του 2014.

Στην Κουμουνδούρου εξάλλου επιμένουν, ότι το χρήμα για την κάλυψη των ζημιών σε αμφότερες τις πλευρές (Επιχειρήσεις και Εργαζόμενους), υπάρχει.

«Το κράτος οφείλει να καλύψει τους μισθούς των εργαζομένων πλήρως.

»Το κόστος αυτού του μέτρου είναι 330 εκ / μήνα επιπλέον από αυτά που δίνει σήμερα, οι δημοσιονομικές δυνατότητες υπάρχουν», ισχυρίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Reuters: Η οικονομική ανάκαμψη της Ελλάδας δεν έχει μεταφραστεί σε βελτίωση του βιοτικού επιπέδου

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...