Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει τρόικα: Κάτω από τα χαλί τα καυτά προβλήματα

Σύσκεψη στο Μαξίμου εν όψει τρόικα: Κάτω από τα χαλί τα καυτά προβλήματα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Κάτω από το χαλί έβαλαν τα καυτά θέματα της ελληνικής οικονομίας , ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος και οι υπουργοί που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Τετάρτης, προκειμένου να προετοιμάσουν τις ελληνικές θέσεις για την διαπραγμάτευση με την τρόικα στο Παρίσι στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του Tribune.gr στη σύσκεψη δεν συζητήθηκαν τα καυτά ζητήματα των απολύσεων στο δημόσιο , ούτε και των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, ενώ δεν έγινε ουσιαστική αναφορά ούτε για το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά και των μειώσεων των συντάξεων.

Ο Αντώνης Σαμαράς, αρκέστηκε να ζητήσει από τους υπουργούς που θα συμμετάσχουν στη συνάντηση των Παρισίων, ομαδική δουλειά ώστε να επιτευχθεί το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτές οι διαπραγματεύσεις δεν θα έχουν πολιτικό χαρακτήρα, γι αυτό και οι θέσεις της χώρας πρέπει να είναι τέτοιες που θα πείσουν τους δανειστές για τα επιτεύγματα της ελληνικής οικονομίας. Και ανέφερε ενδεικτικά, την τιμή ρεκόρ που έκλεισαν τα ελληνικά ομόλογα και φέρεται χαρακτηριστικά να είπε πως «η ελληνική οικονομία είναι σε ράλι. Πάμε καλά».

Στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα των «κόκκινων» δανείων με τον πρωθυπουργό να ζητά από τους υπουργούς Ανάπτυξης Ν. Δένδια και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, να υπάρξει μια νομοθετική ρύθμιση που θα προστατεύει τους πραγματικά αδύναμους οικονομικά να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες. Ωστόσο το θέμα των πλειστηριασμών δεν εθίγη.

Στη συζήτηση μπήκε και το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, αλλά κυρίως έγινε η αποτίμηση των εκκρεμοτήτων που έχουν τα υπουργεία προκειμένου να υλοποιήσουν τα προαπαιτούμενα, ώστε να διευκολυνθεί η διαπραγμάτευση με τη τρόικα.

“Το θέμα είναι η χώρα να μπει οριστικά στην πορεία προς την έξοδο από την κρίση και να αλλάξει το πλαίσιο, τα συμφραζόμενα, να καταλάβουν όλοι και μέσα στην Ελλάδα και εκτός Ελλάδος, ότι αλλάζουμε φάση. Αυτό είναι το σημαντικό”, ανέφερε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος σε σύντομη συνομιλία που είχε με δημοσιογράφους, μετά το τέλος της σύσκεψης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι υπουργοί Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, Ανάπτυξης Νίκος Δένδιας, Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύη Χριστοφιλοπούλου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Νίκος Δένδιας: Με εθνική ενότητα και υπευθυνότητα οφείλουμε να περιφρουρήσουμε τη Δημοκρατία μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...