Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμβολική τελετή συμπαράστασης στον ισπανικό λαό

Υπουργείο Εξωτερικών: Συμβολική τελετή συμπαράστασης στον ισπανικό λαό
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο υπουργείο Εξωτερικών πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή συμβολική τελετή σε ένδειξη συμπαράστασης της Ελλάδας στον ισπανικό λαό.

Στο πλαίσιο της τελετής σε ένδειξη συμπαράστασης προς τον έντονα δοκιμαζόμενο από την πανδημία φίλο ισπανικό λαό, υψώθηκε η ισπανική σημαία στο κεντρικό κτήριο του Υπουργείου Εξωτερικών παρουσία του υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνου Τασούλα, του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη και του Πρέσβυ της Ισπανίας, Enrique Viguera.

Μετά την εκδήλωση έγιναν δηλώσεις από τον υπουργό Εξωτερικών και τον Ισπανό πρέσβυ.

Ν. ΔΕΝΔΙΑΣ:

«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε της Βουλής, κ. Αναπληρωτή Υπουργέ,

»Εxcelencia, Amigos Εspañoles, Hoy, vemos las banderas de Grecia y España ondeando juntas bajo el sonido de nuestros himnos nacionales, en presencia del querido Embajador de España, Sr. Enrique Viguera, en un gesto simbólico de solidaridad con el pueblo amigo de España.

»(Φίλοι μας Ισπανοί, Σήμερα, βλέπουμε τις σημαίες της Ελλάδος και της Ισπανίας να κυματίζουν ενωμένες υπό τον ήχο των εθνικών μας ύμνων, παρουσία του αγαπητού Πρέσβη της Ισπανίας, κ. Enrique Viguera, σε μία συμβολική χειρονομία αλληλεγγύης προς τον φίλο ισπανικό λαό.)

»Estimados Amigos Españoles,

»En estos momentos difíciles no estáis solos. Los pensamientos de toda Grecia están con vosotros en esta lucha que ganaremos juntos. (Αξιότιμοι Ισπανοί φίλοι μας, τις δύσκολες αυτές στιγμές δεν είστε μόνοι. Οι σκέψεις όλης της Ελλάδος είναι μαζί σας, σε αυτόν τον αγώνα τον οποίο θα κερδίσουμε μαζί.)

»Θα ήθελα να εκφράσω την αμέριστη συμπαράσταση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, της Κυβέρνησης και του λαού της Ελλάδος προς την Ισπανία.

»Θα ήθελα να εκφράσω τα πιο θερμά συλλυπητήρια όλων μας προς όσους έχασαν αγαπημένα τους πρόσωπα.

»Η Βουλή των Ελλήνων, δια του Προέδρου της, του κ. Κ. Τασούλα, είναι και σήμερα στο πλευρό μας.

»Κατόπιν απόφασής του, το κτήριο της Βουλής των Ελλήνων θα φωταγωγηθεί επί τρεις ημέρες με τα χρώματα της ισπανικής σημαίας.

»Κυρίες και Κύριοι,

»Η κρίση που αντιμετωπίζουμε είναι κατά κοινή παραδοχή η μεγαλύτερη που αντιμετωπίζουν οι γενιές της Ευρώπης από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

»Ας θυμηθούμε όμως ότι από τις στάχτες του πολέμου προέκυψε το φιλόδοξο πείραμα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κοινής μας οικογένειας.

»Το πιο φιλόδοξο πείραμα συμπόρευσης κρατών και λαών στην ιστορία της ανθρωπότητας.

»Είναι η ώρα να γίνουν τα απαραίτητα, ώστε την επαύριον της κρίσης η Ένωση να έχει σταθεί στο ύψος των μοναδικών περιστάσεων, να βγούμε από την κρίση ενισχυμένοι, να βγούμε από την κρίση ενωμένοι.

»Αυτό σημαίνει να μην έχουμε αφήσει πίσω κανέναν.

»Κανένα κράτος, κανέναν πολίτη, κανένα θύμα.

»Να έχουμε ενισχύσει τα θεμέλια του κοινού μας ευρωπαϊκού σπιτιού, του οικοδομημένου με σπουδαία υλικά, εκ των οποίων το πιο απαραίτητο υπήρξε διαχρονικά η αλληλεγγύη.

»Μου επιτρέπετε να αναφωνήσω: Viva España !

E. VIGUERA:

«Αγαπητέ κ. Υπουργέ,

»Αγαπητέ κ. Αναπληρωτή Υπουργέ,

»Αγαπητέ κ. Πρόεδρε της Βουλής,

»Αγαπητοί Νίκο, Μιλτιάδη, Κωνσταντίνε,

»Αγαπητοί φίλοι,

»Ως Πρέσβης της Ισπανίας στην Ελληνική Δημοκρατία, θα ήθελα να εκφράσω την ειλικρινή ευγνωμοσύνη μου σε εσάς, τον Υπουργό Εξωτερικών, το Υπουργείο Εξωτερικών, στη Βουλή, για τη διοργάνωση αυτής της συγκινητικής τελετής ως έναν τρόπο για να εκφράσετε την αλληλεγγύη της Ελλάδας στην χώρα μου που, όπως ξέρετε, υφίσταται μία τεράστια ανθρώπινη τραγωδία ως αποτέλεσμα της πανδημίας Covid-19.

»Η θλίψη μας είναι βαθιά, καθώς περισσότεροι από 15.000 συμπατριώτες μου έχουν χάσει τη ζωή τους από τον ιό αυτό, ιδίως ηλικιωμένοι άνθρωποι.

»Αλλά η Ισπανία δεν χάνει την ελπίδα. Άλλοι 15.000 άνθρωποι έχουν θεραπευθεί από την αρρώστια, ο μεγαλύτερος αριθμός στον κόσμο μετά την Κίνα.

»Και πρόσφατα στοιχεία καταδεικνύουν ότι ίσως να εισερχόμαστε σε μία νέα φάση, κατά την οποία ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων σταθεροποιείται, ακόμη και μειώνεται, ενώ ο αριθμός όσων θεραπεύονται συνεχίζει να αυξάνεται.

»Η εκτίμησή μου προς την Ελλάδα είναι ακόμη ειλικρινέστερη καθώς γνωρίζω ότι ο ελληνικός λαός επίσης βρίσκεται σε “lock-down” και ισχύουν και τα άλλα δύσκολα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση για να αντιμετωπίσει την πανδημία.

»Ως μία χώρα του ευρωπαϊκού Νότου και καθώς είμαστε συνηθισμένοι, όπως κι εσείς, να απολαμβάνουμε το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινής μας ζωής έξω, σε ανοιχτό χώρο κάτω από τον όμορφο μεσογειακό ήλιο που μοιραζόμαστε, γνωρίζουμε καλά πόσο δύσκολος μπορεί να είναι ο περιορισμός.

»Επιτρέψτε μου επίσης ως κάτοικος της Αθήνας να επαινέσω την συνετή διαχείριση αυτής της κατάστασης από την ελληνική κυβέρνηση, χάρη στην οποία οι υγειονομικές συνέπειες εδώ στην Ελλάδα δεν είναι τόσο δραματικές όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες.

»Αγαπητοί φίλοι,

»το ότι δείχνετε την αλληλεγγύη σας στην Ισπανία μέσα από τη σημερινή τελετή αποτελεί μία καλή υπενθύμιση για εμάς ώστε να συνειδητοποιήσουμε ποιοι είναι οι πραγματικοί μας φίλοι.

»Επιτρέψτε μου να σας διαβεβαιώσω ότι η χειρονομία αυτή δεν θα περάσει απαρατήρητη στην Ισπανία.

»Τέλος, επιτρέψτε μου να ευχαριστήσω τις γυναίκες και τους άνδρες αυτής της χώρας, συμπεριλαμβανομένης της Προέδρου της Δημοκρατίας, που βρήκαν το χρόνο να μοιραστούν μαζί μας, σε τόσο δύσκολες συνθήκες, μηνύματα θλίψης και αλληλεγγύης.

»Ως εκπρόσωπος της Ισπανίας και του ισπανικού λαού, λέω σε όλους σας “ευχαριστώ πάρα πολύ”».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...