Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παναγιωτόπουλος: Το ΝΑΤΟ να διαθέσει επιπρόσθετες δυνάμεις στο Αιγαίο

Παναγιωτόπουλος: Το ΝΑΤΟ να διαθέσει επιπρόσθετες δυνάμεις στο Αιγαίο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Συνεδρίασαν την Τετάρτη σε έκτακτη σύνοδο οι υπουργοί Άμυνας του ΝΑΤΟ μέσω κρυπτογραφημένου συστήματος επικοινωνίας και εξέτασαν τους τρόπους και τα μέσα με τα οποία η συμμαχία συμβάλλει στη στήριξη των κρατών – μελών εναντίον του Covid-19, καθώς και τις μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες συνέπειες που θα μπορούσε να έχει η επιδημία στο περιβάλλον ασφάλειας της Ευρώπης.

Οι υπουργοί Άμυνας επικύρωσαν συστάσεις της συμμαχίας προς ενίσχυση των δομών πολιτικής προστασίας των κρατών – μελών και ανέθεσαν στις στρατιωτικές αρχές την επεξεργασία προτάσεων περαιτέρω συμβολής των στρατιωτικών δυνάμεων στην υποστήριξη των δημοσίων συστημάτων υγείας, κυρίως μέσω της ετοιμότητας μεταφοράς ασθενών και ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.

Επίσης συμφώνησαν στην αναγκαιότητα η συμμαχία να εξετάσει την ανάπτυξη νέων επιχειρησιακών σχεδίων για την αντιμετώπιση μιας πανδημίας της κλίμακας Covid-19, αντλώντας δεδομένα από τη σχετική εμπειρία των κρατών – μελών.

Οι υπουργοί Άμυνας εκτίμησαν ότι οι δυνατότητες άμυνας και αποτροπής του ΝΑΤΟ έναντι του συνόλου των απειλών και των προκλήσεων ασφάλειας παραμένουν ισχυρές, παρά τα επιμέρους μέτρα προστασίας προσωπικού που έχουν ληφθεί.

Στην παρέμβασή του ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, ανέδειξε τις αρνητικές συνέπειες των μεταναστευτικών ροών από την Τουρκία σε συνδυασμό με την έξαρση του Covid-19 και κάλεσε τους συμμάχους να διαθέσουν επιπρόσθετες δυνάμεις στη συμμαχική δραστηριότητα εναντίον της παράνομης μετανάστευσης στο Αιγαίο.

Στο πλαίσιο αυτό επισήμανε ότι η άσκηση πίεσης με οργανωμένες μεταναστευτικές ροές στα σύνορά μας στον Έβρο και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, συνοδευόμενη από εκστρατεία διασποράς ψευδών ειδήσεων διεθνώς, αντιμετωπίσθηκε με επιτυχία και με αποφασιστικότητα από την ελληνική κυβέρνηση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ιστορική συνεδρίαση στην Ισραηλινή Βουλή: Η Άγκυρα του Ερντογάν χαρακτηρίστηκε «μεγαλύτερη απειλή από το Ιράν» – Κοινό αμυντικό αφήγημα με Ελλάδα και Κύπρο.

Ερντογάν σε Μαδούρο: «Συνεχίστε τον διάλογο με τις ΗΠΑ»

Η Νότια Αφρική έπαψε να δέχεται Παλαιστίνιους [πρόσφυγες] δίχως βίζα

Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» – Η Νίνα Κασιμάτη κάλεσε την Απεσταλμένη να ζητήσει δημόσια συγγνώμη

Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» – «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι την Ελλάδα!»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...