Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για «βαρβαρότητα» – Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ

Το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Ελλάδα για «βαρβαρότητα» – Τι απαντά το ελληνικό ΥΠΕΞ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα πυρά κατά της Ελλάδας και του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια εξαπολύει το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωση του εκπροσώπου του Χαμί Ακσόι.

Σε ανακοίνωσή του συγκεκριμένα με αφορμή δηλώσεις του επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας το τουρκικό ΥΠΕΞ κατηγορεί την Αθήνα ότι έχει υιοθετήσει «την πολιτική των εντάσεων αντί του διαλόγου» έναντι της Τουρκίας, ασπαζόμενη τη λογική «ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος».

Χαρακτηρίζει επίσης «επαίσχυντο» το ότι «μία χώρα που διαπράττει βιαιότητες έναντι αθώων ανθρώπων στα σύνορα» να εγκαλεί -όπως υποστηρίζει- την Τουρκία για βαρβαρότητα.

Κατηγορεί ακόμη τη χώρα μας ότι «κακομεταχειρίζεται και βασανίζει» αιτούντες άσυλο και την καλεί να σταματήσει τη «βαρβαρότητα».

«Εκείνοι που ισχυρίζονται ότι αποτελούν λίκνο του πολιτισμού πρέπει να σέβονται όσους έχουν άλλη γλώσσα και θρησκεία» προστίθεται στην ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Σε δηλώσεις του χθες σε ραδιοφωνικό σταθμό ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας επανέλαβε πως ο φράχτης στον Έβρο θα κατασκευαστεί για την αντιμετώπιση των μεταναστευτικών ροών «που η Τουρκία χρησιμοποιεί ως υβριδική απειλή» τόσο κατά της Ελλάδας, όσο και κατά της Ευρώπης.

Κάλεσε επίσης την Τουρκία «να φέρεται σαν χώρα του 21ου αιώνα, όχι σαν μια χώρα που επιδιώκει να επικρατήσει με λογική κανονιοφόρων».

Τα ελληνοτουρκικά βρέθηκαν και στο επίκεντρο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στο Μαξίμου με τη συμμετοχή του κ. Δένδια και του υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Υπό τον φόβο νέων πιέσων από την πλευρά της Άγκυρας χθες έγινε γνωστό πως τα σύνορα στον Έβρο θα ενισχυθούν με 400 αστυνομικούς.

Τι απαντά το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών

Την αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η ανακοίνωση του εκπροσώπου του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι κατά της Ελλάδας και του Νίκου Δένδια.

«Αυτοί που καταδικάστηκαν από τη διεθνή κοινότητα για εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου χάριν εξυπηρέτησης πολιτικών σκοπιμοτήτων, προφανώς δεν δικαιούνται να παραδίδουν μαθήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων» τονίζει το ελληνικό ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του.

Επισημαίνει παράλληλα πως «τα πρώτα δειλά βήματα ελληνο-τουρκικού διαλόγου που είχαν μόλις ξεκινήσει δεν εμπόδισαν την Τουρκία να εκδηλώσει τον πρωτοφανή κυνισμό της και να πυροδοτήσει νέα ευρω-τουρκική ένταση».

Το υπουργείο Εξωτερικών δηλώνει πως «η Ελλάδα παραμένει ανοιχτή στο διάλογο» αλλά -όπως σπεύδει να προσθέσει- «δεν είναι διατεθειμένη να συμπράξει στην νομιμοποίηση της επίμονης τουρκικής παραβατικότητας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Νέα πρόκληση από Ερντογάν: «Αν είχαμε πιέσει, η Κύπρος θα ήταν εντελώς δική μας»

Κωνσταντινούπολη: Ο Ιμάμογλου μπροστά στις δημοσκοπήσεις από τον εκλεκτό του Ερντογάν

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Τούρκοι συνοριοφύλακες σκότωσαν Σύρο πρόσφυγα – Άνοιξαν πυρ σε ομάδα και με γυναίκες

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...