Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν στην Ουαλία

Συνάντηση Σαμαρά – Ερντογάν στην Ουαλία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, συναντά σήμερα ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουαλία.

Η συνάντηση πραγματοποιείται λίγες μέρες μετά την επίσκεψη του νεοεκλεγέντα Ερντογάν στα Κατεχόμενα και τις προκλητικές δηλώσεις που ενόχλησαν Αθήνα και Άγκυρα. Μάλιστα τη συνάντηση ζήτησε ο ίδιος ο Ερντογάν.

Στο επίκεντρο της συζήτησης αναμένεται να τεθεί το Κυπριακό και άλλα θέματα που αφορούν τις δυο χώρες, εν αναμονή της ανακοίνωσης από την Τουρκία νέων σεισμογραφικών ερευνών στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Αθήνα και η Λευκωσία ζητούν τον διορισμό ειδικού απεσταλμένου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην προσπάθειά τους να αξιοποιήσουν όσα όπλα διαθέτουν για να επιτευχθεί μία βιώσιμη λύση στο Κυπριακό κάτι που θα ήθελε η Άγκυρα, όπως έχει πει πολλές φορές στο παρελθόν.

«Δεν είναι τυχαίο που η πρώτη επίσκεψη του Ερντογάν ως προέδρου έγινε στα κατεχόμενα. Είναι μια πάρα πολύ κακή αρχή. Υπάρχει και οργισμένη αντίδραση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών, αλλά και αντίδραση της Λευκωσίας» ανέφερε η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη το πρωί της Τρίτης και συμπλήρωσε: «Αυτό που ζητούν η Αθήνα και η Λευκωσία είναι μεγαλύτερη ανάμειξη της ΕΕ και αυτό ζήτησαν τόσο ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, όσο και ο κύπριος πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, από τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ».

H τελευταία συνάντηση των δύο ηγετών πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη το Μάρτιο του 2013, οπότε και υπογράφηκαν 25 συμφωνίες.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύσουν στη Σύνοδο Κορυφής ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, Ευάγγελος Βενιζέλος και ο υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, οι οποίοι θα έχουν τις δικές τους ξεχωριστές συναντήσεις με τους ξένους ομολόγους τους.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εμπαιγμός από Ερντογάν ενόψει συνάντησης με Μητσοτάκη: Με λίγη … θυσία θα προχωρήσουν οι διαπραγματεύσεις

ΥΠΕΞ: Διεθνής πρόκληση η λειτουργία της Μονής της Χώρας ως μουσουλμανικού τεμένους

Ο ψευταράς Ερντογάν για τη μετατροπή της Μονής της Χώρας σε τζαμί: «Προστατεύουμε την κληρονομιά των προγόνων μας»

Τουρκία: Ως τζαμί πλέον λειτουργεί η ιστορική βυζαντινή Μονή της Χώρας

Οι Τούρκοι απέλασαν Έλληνα αφού επί ώρες τον κράτησαν στο υγρό τσιμέντο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Το «σύνδρομο της μαϊμούς» – Σχέσεις εξάρτησης μέχρι να βρεθεί ο επόμενος
Όσο αστεία κι αν σας φαίνεται η ονομασία του συγκεκριμένου συνδρόμου, η αλήθεια είναι πως...