Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της Θράκης η Μπακογιάννη – Τι πρότεινε

Πρόεδρος της επιτροπής ανάπτυξης της Θράκης η Μπακογιάννη – Τι πρότεινε
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δυο πρώην υπουργοί Εξωτερικών, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Γιώργος Κατρούγκαλος αναλαμβάνουν χρέη προέδρου και αντιπροέδρου της διακομματικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ανάπτυξη της Θράκης. Γραμματέας της επιτροπής θα είναι ο Άνδρεας Λοβέρδος.

Στην πρώτη συνεδρίαση αποφασίστηκε η διακομματική επιτροπή να δημιουργήσει δύο ομάδες εργασίας, μια που θα μελετήσει τα οικονομικά και συναφή ζητήματα για την αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής και μια δεύτερη που θα μελετήσει όλα τα θεσμικά ζητήματα.

Η επιτροπή αποφάσισε επισκέψεις στη Θράκη για συναντήσεις με φορείς της περιοχής. Αποφάσισε επίσης να ζητήσει τη συνδρομή του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης για τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας η οποία θα υπηρετήσει τη διαβούλευση με προτάσεις και παρατηρήσεις για την ανάπτυξη της περιοχής.

Με στόχο «να μην αφεθεί ανεκμετάλλευτη καμία πηγή έμπνευσης και γνώσης», η πρόεδρος της Επιτροπής προέτρεψε τους βουλευτές να προτείνουν κατάλογο τεχνοκρατών με γνώση και άποψη για τη Θράκη.

«Θέλουμε να έχουμε τη μεγαλύτερη δυνατή πληροφόρηση και τις περισσότερες δυνατές προτάσεις», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και τόνισε ότι με την ολοκλήρωση των εργασιών της, η επιτροπή θα πρέπει να καταλήξει σε προτάσεις οι οποίες δεν θα είναι ευχολόγιο, να μην είναι ένα απλό άθροισμα αιτημάτων αλλά να έχει προηγηθεί επεξεργασία τέτοια ώστε οι προτάσεις να είναι υλοποιήσιμες.

«Η Θράκη αυτή τη στιγμή περιμένει πολλά από εμάς και πρέπει να ανταποκριθούμε, να βάλουμε τον πήχη ψηλά», δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη και πρόσθεσε:

«Δεν πρέπει να δώσουμε υποσχέσεις που δεν μπορεί να υλοποιηθούν.

»Πρέπει όμως από την άλλη, προτάσεις όσο ριζοσπαστικές και αν είναι, να τις εξετάσουμε, να τις επεξεργαστούμε και αν κρίνουμε ότι είναι υλοποιήσιμες να τις εντάξουμε στο πόρισμα μας».

Τρεις ομάδες εργασίας πρότεινε η Ντόρα

Η αρχική πρόταση της προέδρου της Επιτροπής Ντόρας Μπακογιάννη ήταν να δημιουργηθούν τρεις ομάδες:

-ομάδα εργασίας αναπτυξιακών θεμάτων της Θράκης (βιώσιμη ανάπτυξη, οικονομική ανάπτυξη, χρηματοδοτικά εργαλεία, επενδύσεις, επιχειρηματικότητα, πολιτικές στήριξης, ενισχύσεις, επιδοτήσεις, υποδομές κλπ)

-ομάδα εργασίας θεσμικών θεμάτων που θα επικεντρωθεί σε θέματα που αφορούν ζητήματα παιδείας, κοινωνικών ομάδων, δημογραφικού και μειονότητας (ενσωμάτωση, ισονομία, διαθρησκευτική συνύπαρξη κλπ)

-ομάδα εργασίας διασυνοριακών θεμάτων που θα επικεντρωθεί στον ακριτικό χαρακτήρα της περιοχής (μεταναστευτικό, προσφυγικό, συνοριακά ζητήματα, ασφάλεια από πλημμύρες, ζωονόσοι, ενίσχυση συνοριακών δομών).

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Παπανδρέου προς Ν.Δ.: Υπονομεύετε τα αυτονόητα μιας δημοκρατικής πολιτείας

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...