Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης προς Τσακαλώτο: «Εγώ θέλω να τους νικήσουμε!» – Μαζικό κόμμα, στήριξη των μικρομεσαίων

Πολάκης προς Τσακαλώτο: «Εγώ θέλω να τους νικήσουμε!» – Μαζικό κόμμα, στήριξη των μικρομεσαίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ευκλείδη, εγώ δε θέλω μόνο να «διαφημίζουμε» το ηθικό πλεονέκτημα!! Το ‘χουμε έτσι κι αλλιώς και το αποδείξαμε! ΕΓΩ ΘΕΛΩ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!», γράφει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Παύλος Πολάκης με αποδέκτη τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και συνεχίζει:

«Δηλαδή :

»-θέλω πχ μια Τραπεζα από τις 4 να περάσει στον έλεγχο του δημοσίου και βέβαια να φύγει ο Στουρνάρας από τη διοικηση της Τράπεζας της Ελλάδας γιατί λειτούργησε ως Πέμπτη φάλαγγα εναντίον μας τα προηγούμενα χρόνια.

»-θέλω να αντιστραφεί το πρόγραμμα των ιδιωτικοποιήσεων (πχ των αεροδρομίων) που αναγκαστήκαμε να υπογράψουμε το 15, γιατί τώρα και λόγω κορωναϊού μας ζητάνε και αποζημιώσεις από πάνω.

»-θέλω ένα άλλο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης τώρα που με την προσπάθεια όλων μας βγήκαμε από τα μνημόνια, που να μην επαναλαμβάνει μόνο τη στήριξη των φτωχών αλλά και τη σοβαρή στήριξη των μικρομεσαίων, αποσπώντας ταυτοχρονα πλούτο και ισχυ από αυτούς που έχουν τα πολλά και βγήκαν σχετικά αλώβητοι από την κρίση.

»Δηλαδη θέλω να αμείψουμε την εργασία του εργάτη, τη διανοητική επάρκεια και δεξιότητα του επιστήμονα, την παραγωγή του αγρότη και όχι μόνο η κυρίως τον εργοδότη, το υλικό, το μεσάζοντα!

»-θέλω ένα κράτος που θα είναι επιτελικό γιατί θα κάνει ΜΟΝΟ 4 δουλειές:

»θα παράγει το σχέδιο, θα μοιράζει τα χρήματα, θα θέτει τους κανόνες και θα εκτελεί ετήσιο τελικό ΚΑΤΑΣΤΑΛΤΙΚΟ έλεγχο όλων των αποκεντρωμένων του δομών και της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα κάνουν ΟΛΗ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ που σήμερα συνεχίζει να κάνει ένα διεφθαρμένο και πελατειακό κεντρικό κράτος δυσκίνητο και γραφειοκρατικό που έχει φτιαχτεί 70 χρόνια τώρα (με παραλλαγές).

»Έτσι θα ΕΛΕΓΧΘΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΣΠΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΡΜΟΙ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ, γιατί αλλιώς εμείς θα φωνάζουμε για ηθική και αυτοί θα κάνουν «απευθείας ανάθεση» των δισ. που μάζεψες με ένα μηχανισμό πρόθυμο και υπάκουο γιατί τσιμπάει κομμάτι της πίτας παρανόμως…..

»-θέλω τέλος να τιμωρηθούν αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα και όλοι αυτοί που τους βοήθησαν.

»Αρα θέλω θεσμικά μέτρα για την επιτάχυνση της Δικαιοσυνης και την εφαρμογή της (πχ μαζικές προσλήψεις δικαστών, ενοποίηση σε ένα στάδιο προανάκρισης και κυριας ανάκρισης και όχι αναβολή σε δικές μεγαλύτερη από δυο μήνες για ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΙΑΣΠΑΘΙΣΗΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ).

»Η τιμωρία των τρωκτικών που χρεοκόπησαν τη χώρα δεν είναι ούτε σκανδαλολογία, ούτε εμμονή, ΑΛΛΑ ΑΠΛΑ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ!

»Θέλω πολλά, αλλά δεν θα τα πούμε όλα από εδώ.. έχουμε συνέδριο μπροστά ….

»Είναι ΤΕΛΟΣ προφανές πως για να γίνουν αυτά (ΓΙΑΤΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ, ΕΤΣΙ;)

»χρειαζόμαστε :

»ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ που θα το φτιάξουμε έτσι όπως, ακροθιγώς, είπα παραπάνω.

»Η δημοκρατία και τα δικαιώματα μόνο ΔΕΝ ΦΤΑΝΟΥΝ!

»ΜΑΖΙΚΟ ΚΟΜΜΑ που να αντιστοιχίζεται με το 32% της κοινωνίας που και στην ήττα μας, ακούμπησε την ελπίδα της πάνω μας και δεν επιτρέπεται πλέον να είναι εκτός των οργανωμένων μας δυνάμεων (με οποιαδήποτε πρόφαση «καθαρότητας»)

»ΑΡΧΗΓΟ τον Αλεξη Τσίπρα, που ήταν ο μόνος ΗΓΕΤΗΣ της αριστεράς που την κρίσιμη στιγμή που έσπαγε το προηγούμενο κοινωνικό συμβόλαιο του δικομματισμού ΝΔ-ΠΑΣΟΚ είπε το «πάμε να κυβερνήσουμε» και φτάσαμε στο 36,5% συσπειρώνοντας με το λόγο και την παρουσία του και ταξικά και πολιτικά τα κοινωνικά στρώματα των κάτω, της νεολαίας και σοβαρού κομματιού των μεσαίων (που οι τελευταίοι μας γύρισαν την πλάτη γιατί μετά την έξοδο από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 18 έπρεπε η ανακούφιση της να είναι ΑΜΕΣΗ και όχι απλά να θωρακίζουμε τη χώρα με 37,5 δισ., έφταναν και τα 30…)

»Αυτά …. Χαιρετισμούς απ τα Σφακια!».

Είχε προηγηθεί η δημοσίευση συνέντευξης του Ευκλείδη Τσακαλώτου στην «Εποχή», όπου ανέφερε:

«Αυτό που ζούμε την τελευταία 10ετιά είναι κάτι μοναδικό στον σύγχρονο καπιταλισμό – μια συνολική ενδογενής κατάρρευση του μοντέλου παραγωγής και διανομής».

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσακαλώτος σχολιάζει ως «ακατανόητη την επιχείρηση να μετατοπιστεί ιδεολογικά και προγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κεντροαριστερά».

Συγκεκριμένα, ο κ. Τσακαλώτος σε συνέντευξή του στην «Εποχή» τονίζει πως «είναι πλέον επιτακτικό να μιλήσουμε για μια αλλαγή μοντέλου».

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών κατηγορεί τη ΝΔ ότι θεωρεί την κρίση ως ευκαιρία «για να διαλύσουν δικαιώματα» ή για να συνεχίσουν «business as usual» και ότι άρχισε να επιβάλει ένα είδος μνημονίου πριν και μετά τον κορονοϊό με την «επίθεση» στα εργασιακά.

«Τώρα περιμένουμε την τρίτη πράξη του δράματος με το πόρισμα Πισσαρίδη, όπου φαίνεται περιλαμβάνονται όλοι οι μύχιοι πόθοι των νεοφιλελεύθερων εκσυγχρονιστών» και πως έτσι χτίζονται οι όροι ενός νέου κανονικού μνημονίου, προσθέτει.

Στην κριτική του στη ΝΔ, μιλά για «αυταρχική πρακτική στα κοινωνικά», «ακραία ταξικά μεροληπτική πρακτική στα οικονομικά», «απόλυτα παλαιοκομματική λογική στη διαχείριση δημόσιου χρήματος» και «φιλελεύθερο προσωπείο χάρη στην άκρατη στήριξη του ακραίου κέντρου και των media».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να φτιάξει μια σύγχρονη ριζοσπαστική πρόταση, ηγεμονική σε ευρύτερες κοινωνικές ομάδες που θα βλέπουν τα συμφέροντά τους να εκπροσωπούνται, θα βλέπουν τον εαυτό τους ως διαμορφωτές της», δηλώνει, μεταξύ άλλων.

Σημειώνει ότι «για την Αριστερά ο σκοπός δεν αγιάζει τα μέσα, τα μέσα είναι μέρος του σκοπού, αλλιώς δεν θα καταφέρουμε ποτέ να αποδείξουμε στον κόσμο ότι δεν είμαστε μια από τα ίδια».

Σχολιάζει ότι «είναι αφελής όποιος πιστεύει ότι ο νεοφιλελεύθερος καπιταλισμός αντιμετωπίζεται με κατάληψη στους θεσμούς – να κάνουμε ό,τι κάνει δηλαδή το λεγόμενο επιτελικό κράτος του Κυριάκου Μητσοτάκη…», προσθέτοντας πως παρερμήνευσαν κάποιοι τα λόγια του προέδρου (σ.σ. «περί αρμών της εξουσίας»).

Κληθείς να απαντήσει σε ερώτηση σχετικά με τις «αποκαλύψεις» κατά στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και πώς πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα, αναφέρει:

«Να γυρίσουμε την ατζέντα στα πραγματικά προβλήματα του κόσμου».

«Ωστόσο», προσθέτει, «όταν η ΝΔ προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τον κόσμο με τέτοιες «αποκαλύψεις» δεν βρίσκω άλλη λύση από το να δίνουμε συγκεκριμένες απαντήσεις σε όλα τα ζητήματα και μάλιστα να κάνουμε και χρήση όλων των ένδικων μέσων».

Ο κ. Τσακαλώτος αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «ήταν και είναι ακατανόητη η επιχείρηση να μετατοπιστεί ιδεολογικά και προγραμματικά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην κεντροαριστερά», ότι είναι λάθος να προκαταλαμβάνεται η γνώμη και η θέληση των συνέδρων, ενώ σχολιάζει ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ του 3% και ο ΣΥΡΙΖΑ του 33% είναι προπαγανδιστική επινόηση, διχαστική και ανιστόρητη…».

Τονίζει μεταξύ άλλων ότι «χρειαζόμαστε ένα κόμμα συλλογικό διανοούμενο, με την έννοια της παραγωγής πολιτικής, που υπερασπίζεται αξίες, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες, αγκυρωμένο στην κοινωνική υποκειμενικότητα, χρήσιμο και συμμετοχικό στην κίνηση της κοινωνίας».

Για να γίνουν τα παραπάνω, προσθέτει, «προϋπόθεση είναι η εσωκομματική δημοκρατία και τα πολιτικά δικαιώματα των μελών να μην εκχωρούνται στην ηγετική ομάδα, όσο φωτισμένη και αν είναι».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...