Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσίπρας: Εθνικά ωφέλιμη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Ζήτησε συμβούλιο αρχηγών

Τσίπρας: Εθνικά ωφέλιμη η στάση του ΣΥΡΙΖΑ – Ζήτησε συμβούλιο αρχηγών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επέμεινε στο «παρών» για τη συμφωνία με την Αίγυπτο, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας, υποστηρίζοντας ότι η στάση του ΣΥΡΙΖΑ είναι εθνικά ωφέλιμη.

Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε εκ νέου την σύσκεψη συμβουλίου πολιτικών αρχηγών για να καταγράφουν οι απόψεις όλων των πολιτικών δυνάμεων στις κρίσιμες στιγμές.

«Στα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής έχετε λερωμένη τη φωλιά σας ως παράταξη.

»Μακάρι αν είχα και εγώ μια αξιωματική αντιπολίτευση, όταν κυβερνούσα, στα εθνικά θέματα όπως είμαστε εμείς.

»Σας κάνει καλό που κρατάμε αυτή τη στάση και δεν υπερψηφίζουμε αυτή τη συμφωνία σήμερα».

«Αυτό που έχει σημασία πάνω απ’ όλα είναι να υπάρξει από δω και στο εξής μια στοιχειώδης συμφωνία για την εθνική στρατηγική.

»Είναι κρίσιμο αυτό διότι με έλλειμμα εθνικής στρατηγικής οι κίνδυνοι είναι υπαρκτοί και μεγάλοι.

»Το χειρότερο που μπορεί να συμβεί για τη χώρα και τα εθνικά μας συμφέροντα δεν είναι να πάμε σε ένα διεθνές δικαστήριο και να χάσουμε κάτι από αυτά που υποθέταμε ότι μπορούμε να κερδίζαμε αλλά να τα χάσουμε χωρίς καν να πάμε σε διεθνές δικαστήριο» δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

«Εδώ αναγγείλαμε την επέκταση των 12 μιλίων στο Ιόνιο και μας κατηγορούσατε ότι αυτό υποσκάπτει τις θεμελιώδεις αρχές της εξωτερικής μας πολιτικής, γιατί δίνει τη δυνατότητα στην Τουρκία να επιμείνει ότι στον Αιγαίο δεν μπορεί να εφαρμοστεί πλήρως το Δίκαιο της Θάλασσας.

»Σε συνεννόηση μαζί μου ήταν όλα όσα είπε ο κ. Κοτζιάς κατά την παράδοση του υπουργείου Εξωτερικών γιατί το σχεδιάζαμε μήνες.

»Απλά δεν είχαμε συνεννοηθεί ότι θα φέρουμε συμφωνία στη Βουλή».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αγοράζει την «La Repubblica» ο όμιλος ΑΝΤ1; – Το τίμημα των 140 εκατ. ευρώ – Οι πολιτικές αντιδράσεις

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός για τις έρευνες βυθού της ηλεκτρικής διασύνδεσης Ελλάδας-Ιταλίας GRITA 2

Έλενα Κουντουρά: Ανεπαρκής και ανεύθυνη η κυβέρνηση στα κρίσιμα ζητήματα ενίσχυσης της ασφάλειας των αερομεταφορών, μετά και τη νέα παραπομπή της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο

Ποιος υπονομεύει το Υπ. Άμυνας και το Εθνικό Συμφέρον; – Μικροπολιτική εν μέσω ακρίβειας και τουρκικών απειλών

Νίνα Κασιμάτη για Σφαγή Καλαβρύτων (1943): «Ανυποχώρητος αγώνας για δικαιοσύνη και αποζημίωση από τη Γερμανία»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...