Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Πράσινο φως» στις ένοπλες δυνάμεις να υπερασπιστούν την εθνική μας κυριαρχία

«Πράσινο φως» στις ένοπλες δυνάμεις να υπερασπιστούν την εθνική μας κυριαρχία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η ισχυρή παρουσία των Ενόπλων Δυνάμεων τόσο στο νότιο σημείο, εντός της Ελληνικής υφαλοκρηπίδας, εκεί δηλαδή που κινείται παράνομα το «Oruc Reis» και μάλιστα για τρίτη φορά μέσα στο καλοκαίρι, έχει αποσυντονίσει την Τουρκία, η οποία αντιλαμβάνεται ότι υπάρχει ήδη το πράσινο φως από την πολιτεία προς τη στρατιωτική ηγεσία για την υπεράσπιση της κυριαρχίας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων, μεταδίδει το Hellas Journal.

Από την 21η Ιουλίου, που απέπλευσε το σύνολο του Τουρκικού στόλου με προορισμό το Αιγαίο και τη Μεσόγειο για να προστατεύσει το ερευνητικό «Oruc Reis» που τελικά δεν απέπλευσε ποτέ, μέχρι αυτές τις ημέρες στα τέλη Αυγούστου, οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται χωρίς μια ημέρα απουσίας στην Αν. Μεσόγειο.

Και δεν ήταν μόνο αυτό καθώς την τελευταία εβδομάδα του Ιουνίου το Γενικό Επιτελείο ήταν περίπου στην ίδια περιοχή, σχεδόν 100 ναυτικά μίλια από την Κάρπαθο, τότε όπου η βολή τορπίλης από το 214 «ΠΙΠΙΝΟΣ» ήταν το πρώτο σαφές μήνυμα για όποιον επιχειρεί να αμφισβητήσει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και στη συγκεκριμένη περιοχή.

Μάλιστα είχε προηγηθεί για όλο τον στόλο ένας ολόκληρος μήνας ναυτικών εκπαιδεύσεων σε κάθε σενάριο ναυτικού πολέμου, με τα πληρώματα να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Επιτελείς σημειώνουν ότι και τις επόμενες ημέρες οι κλάδοι των Ενόπλων Δυνάμεων δεν θα σταματούν να ενισχύουν την παρουσία τους στην Αν. Μεσόγειο, ιδίως όσο το ερευνητικό δεν εγκαταλείπει τις παράνομες ενέργειες που του έχουν ανατεθεί.

Εκεί ακριβώς έχει εστιαστεί η επικίνδυνη συμπεριφορά της Τουρκίας η οποία επιδιώκει πάντοτε να παρενοχλεί.

Το έκανε στην θάλασσα και το ένα μάθημα της ήταν αρκετό ενώ τώρα πηγαίνει σε πιο ασφαλείς για εκείνη τρόπους, που είναι στον αέρα.

Μάλιστα για να μην απαιτηθεί να απογειώσουν επιπλέον αεροσκάφη οι Τούρκοι- κάτι που αποτελεί και ερωτηματικό, αν έχουν την ικανότητα- διατήρησαν πολλές ώρες το KC-135 το ιπτάμενο τάνκερ στον αέρα ώστε ν’ ανεφοδιάζει τα τουρκικά μαχητικά.

Σχεδόν ισάριθμη ήταν η απάντηση της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά το Τουρκικό Επιτελείο καταλάβαινε ότι αυτή τη φορά τα μπλε φτερά δεν απογείωσαν ως συνήθως τον διπλάσιο ή τριπλάσιο αριθμό διότι τα μαχητικά όλων των τύπων είναι «φορτωμένα» για οποιαδήποτε αποστολή τους δοθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Οργή Τελιγιορίδου για Ερντογάν που αποκάλεσε τους Πόντιους «τρομοκράτες»: «Τρομοκράτες είναι το τουρκικό κράτος»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...