Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Στ. Πέτσας για φωτιές στη Μόρια: «Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί»

Στ. Πέτσας για φωτιές στη Μόρια: «Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Κάποιοι δεν σέβονται τη χώρα που τους φιλοξενεί» διαπίστωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, αναφερόμενος στη δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε χθες βράδυ στο ΚΥΤ της Μόριας.

Ο κ. Πέτσας συνέχισε λέγοντας πως κάποιοι «εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να καταστρέψουν κάθε λύση και να διαιωνίζεται το πρόβλημα» διαμηνύοντας παράλληλα ότι «δεν πρόκειται να φύγουν εξαιτίας της φωτιάς.

»Ό,τι εχαν στο μυαλό τους όσοι έβαλαν τις φωτιές να το ξεχάσουν».

Απαντώντας σε ερώτηση για το τι θα γίνει εφόσον βρεθούν οι υπεύθυνοι της πυρκαγιάς και αν θα απελαθούν, ο κ. Πέτσας απάντησε ότι τους περιμένει η δικαιοσύνη και σε πρώτη φάση η σύλληψη.

«Είναι ήδη προφανές πως τα γεγονότα που διαδραματίζονται στη Μόρια εγείρουν σοβαρά ζητήματα εθνικής ασφάλειας, ανθρωπισμού και προστασίας της δημόσιας Υγείας» τόνισε ο κ. Πέτσας και επανέλαβε το χθεσινό μήνυμα του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι «η κατάσταση στη Μόρια δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Αναφερόμενος στις κινήσεις της κυβέρνησης από εδώ και πέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποφασίστηκε να υπάρξει συντονισμένη κινητοποίηση για την παροχή άμεσης στήριξης, στέγασης, σίτισης και υγειονομικής προστασίας στους ευάλωτους αυτούς ανθρώπους αλλά και αποφασιστικότητα στη φύλαξη των συνόρων μας που είναι και εξωτερικά σύνορα της Ευρώπης».

Ο κ. Πέτσας εξήγησε επίσης πως το τρίπτυχο της κυβέρνησης είναι «στέγη, σίτιση, προστασία» και με βάση αυτό θα κινηθούν οι κυβερνητικοί χειρισμοί για τη διαχείριση της κατάστασης.

«Σκοπός είναι να μπει μια τάξη» επανέλαβε ο κ. Πέτσας «και για να μπει, πρέπει να στεγαστούν οι πρόσφυγες και μετανάστες, να γίνουν τα τέστ, να περιχαρακωθούν τα τυχόν κρούσματα και να ομαλοποιηθεί η κατάσταση. Και για αυτό δεν χωρεί διχασμός και ανευθυνότητα.

»Αντίθετα, η κυβέρνηση απευθύνει κάλεσμα ενότητας και υπευθυνότητας.

»Από αρχαιοτάτων χρόνων, στην πανέμορφη πατρίδα μας, προσφέρουμε πάντα ένα καταφύγιο και ένα ποτήρι νερό σε όποιον το έχει ανάγκη.

»Ποιος δεν το θέλει αυτό; Είναι αδιανόητο να κλείνουμε τα μάτια σε μια πραγματικότητα και να πιστεύουμε ότι θα εξαφανιστεί ως δια μαγείας.

»Οι άνθρωποι αυτοί κάπου πρέπει να στεγαστούν.

»Και φυσικά, η προσωρινή στέγασή τους δεν σημαίνει ότι μας αποπροσανατολίζει από το βασικό μας στόχο την αποσυμφόρηση και την κατασκευή μιας κλειστής, ελεγχόμενης, δομής» υποστήριξε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Οι Τούρκοι έτοιμοι για «τσαμπουκά» για το θαλάσσιο πάρκο στο Αιγαίο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Πέρασε» από την Ολομέλεια το Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο

Τραγωδία στη Χίο: Τρία μικρά κορίτσια νεκρά σε ναυάγιο

Γερμανία: Αυξάνεται η βία από τους μετανάστες

Περίπου 4,2 εκατομμύρια Ουκρανοί έχουν βρει καταφύγιο στην Ε.Ε.

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...