ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Γαλλία, Εμανουέλ Μακρόν, Κυριάκος Μητσοτάκης, Πολεμικό Ναυτικό, Τουρκία, Υπουργείο Εθνικής Άμυνας,

















































Χάρης Τζήμητρας: Με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναχαιτίστηκε η αναγνώριση της γειτονικής χώρας ως «Μακεδονία»
Φήμες ότι ο Ερντογάν σχεδιάζει να «αποκεφαλίσει» τον Χακάν Φιντάν
Κάθε Έλληνας έδωσε σήμερα 212 ευρώ στον Ζελένσκι
Μοσάμπ Χασάν Γιουσέφ: «Οικοδομήθηκαν ψευδή αφηγήματα... που οδήγησαν στο μίσος κατά του εβραϊκού λαού»
Η Χαμάς ήλεγχε το σύστημα ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα – Η σιωπή των ΜΚΟ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Σύμφωνα με πηγές, είναι πιθανό ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μεταβεί στο Παρίσι αμέσως μετά τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες, στις 24-25 Σεπτεμβρίου, για να ολοκληρώσει με τον Εμανουέλ Μακρόν την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.
Όπως έχει γίνει ήδη γνωστό, Ελλάδα και Γαλλία θα υπογράψουν αμοιβαία αμυντική συνδρομή σε περίπτωση πολέμου.
Η αμοιβαία αμυντική συνδρομή θα βασιστεί στο άρθρο 42 της Συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση, που ρητά αναφέρει ότι εάν ένα μέλος της ΕΕ δεχθεί στρατιωτική επίθεση, όλα τα άλλα κράτη μέλη είναι υποχρεωμένα να το συνδράμουν με όλα τα μέσα και επίσης σύμφωνα με το άρθρο 5 του ΝΑΤΟ, που επίσης αναφέρει ότι επίθεση σε ένα σύμμαχο ισοδυναμεί με επίθεση σε όλους τους συμμάχους.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας περιλαμβάνει αύξηση των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και συχνότερη παρουσία γαλλικών πολεμικών πλοίων σε ελληνικά λιμάνια.























































