ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Πέτσας εγκαλεί τον Τσίπρα ότι δεν κατάλαβε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής

Ο Πέτσας εγκαλεί τον Τσίπρα ότι δεν κατάλαβε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην κριτική που άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας για τις διαπραγματεύσεις του Πρωθυπουργού στη Σύνοδο Κορυφής, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Αναλυτικά η δήλωσή του

«Ο μοναδικός άνθρωπος σε ολόκληρο τον κόσμο που δεν είδε και δεν κατάλαβε τίποτα από την χθεσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και το μήνυμα που έστειλε στην Τουρκία, είναι ο κύριος Τσίπρας.

»Θλιβερή εξαίρεση, που αναδεικνύεται ακόμη περισσότερο συγκρινόμενη με τις αντιδράσεις όλων των διεθνών παραγόντων, περιλαμβανομένης της ίδιας της Τουρκίας και του διεθνούς Τύπου.

»Καταλαβαίνουμε ότι προσπαθεί να βρει σωσίβιο από τα εσωκομματικά του προβλήματα, αλλά απάντηση σε αυτά δεν είναι η πολιτική μυωπία και η μικροψυχία, ιδίως όταν τοποθετείται σε τόσο κρίσιμα θέματα».

«Θα δαγκώνουν οι ευρωπαϊκές κυρώσεις έναντι της Τουρκίας», διαβεβαίωνε στις 28 Αυγούστου ο Στέλιος Πέτσας

Άριστα και στα ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής και δη στην αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας παίρνει η κυβέρνηση και ο Μητσοτάκης.

Η πολυαναμενόμενη Σύνοδος Κορυφής κατέληξε τελικά σε φιάσκο για τη χώρα μας, καθώς στο κοινό κείμενο συμπερασμάτων, δεν υπάρχει αναφορά σε κυρώσεις ή σε κάποιο μηχανισμό κυρώσεων σε έναντι της Τουρκίας στην περίπτωση δεν συμμορφωθεί.

Αξίζει να θυμηθούμε ωστόσο, τί δήλωνε πριν από περίπου ενάμιση μήνα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, αναφερόμενος στην διπλωματική προετοιμασία που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση σε επίπεδο ΕΕ.

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, στις 26 Αυγούστου 2020, ο κ. Πέτσας τόνιζε ότι ο κ. Μπορέλ θα παρουσιάσει στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων κατάλογο μέτρων και εξέφρασε την άποψη ότι αυτά θα περιλαμβάνουν «κυρώσεις που θα δαγκώνουν».

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με χώρες που παρουσιάζονται διστακτικές στην επιβολή κυρώσεων, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι, πλέον, όλοι έχουν αντιληφθεί ότι με τη στάση της η Άγκυρα απομακρύνεται από τη Δύση.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, ο Μητσοτάκης φεύγει από τη Σύνοδο Κορυφής με άδεια χέρια, έχοντας αφήσει τη χώρα ανοχύρωτη έναντι των επιδιώξεων του Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στη Μονή Σινά ο Νικόλας Φαραντούρης: «Η ελληνική σημαία κυματίζει στη μέση της ερήμου, στην πιο κρίσιμη γεωπολιτικά περιοχή της Μέσης Ανατολής»

Γραπτή Ερώτηση Φαραντούρη προς την Κάγια Κάλας για Συμφωνία Μέκκας μεταξύ Τουρκίας, Πακιστάν και Σαουδικής Αραβίας

Τσίπρας: «Ή εμείς ή κανείς» – Μόνο η ΕΛΑΣ μπορεί να κερδίσει τον Μητσοτάκη (βίντεο)

Ο Αλέξης Τσίπρας συνέθλιψε τον Μητσοτάκη! «Είπε ψέματα» – «Η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης δεν δικαιολογείται να υπερβαίνει τα 1,4 ευρώ το λίτρο»

Τέλος η «ευρω-πλακίτσα» με την εκρηκτική γεωπολιτική της Μέσης Ανατολής: Ο Νικόλας Φαραντούρης ζήτησε από την Κάγια Κάλλας επίσημη ενημέρωση για τη Συμφωνία της Μέκκας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...