ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Ευρωπαϊκή Ένωση, Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, Κορωνοϊός - Κορονοϊός, Κυριάκος Μητσοτάκης, Σύνοδος Κορυφής,


















































Νίκος Δένδιας: «Η θάλασσα είναι ο φυσικός μας χώρος» - «Ο Άη Νικόλας σκέποι τις θάλασσες, σκέποι τον Στόλο, σκέποι
Ρήξη Χαμάς-Δικτύων Μουσουλμανικής Αδελφότητας: Αγνοούνται εκατομμύρια δολάρια που προορίζονταν για τη Γάζα
Διπλωματική ένταση: Η Απεσταλμένη του ΟΗΕ για την Κύπρο αποκάλεσε τα κατεχόμενα «τουρκική πλευρά της Κύπρου» - Η Νίνα Κασιμάτη
Ιράν: Συνελήφθησαν δύο διοργανωτές μαραθωνίου επειδή γυναίκες έτρεξαν χωρίς χιτζάμπ
Παροχή τακτικών οχημάτων στον Λιβανέζικο Στρατό από τις ΗΠΑ: Πιθανή πώληση 90,5 εκατ. δολαρίων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Να παρατεθούν τα μέτρα στήριξης των ευρωπαϊκών οικονομιών ώστε να καλύψουν το πρώτο τρίμηνο του 2021, ζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τηλεδιάσκεψη των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την αντιμετώπιση της πανδημίας.
Ωστόσο ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την ανησυχία του για τις δυσκολίες που έχουν προκύψει στην οριστική έγκριση του σχεδίου που συμφωνήθηκε το καλοκαίρι, μετά το βέτο που έχουν ασκήσει Πολωνία και Ουγγαρία.
Στη συζήτηση για τη μεγάλη πίεση που αντιμετωπίζουν όλες οι ευρωπαϊκές χώρες στο δεύτερο κύμα, ο Πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι το όποιο άνοιγμα στις ευρωπαϊκές οικονομίες ενόψει των χριστουγεννιάτικων εορτών θα πρέπει να γίνει σταδιακά και με μεγάλη προσοχή.
Για την πανδημία ο Πρωθυπουργός τόνισε την ανάγκη να επιτευχθεί ο καλύτερος δυνατός συντονισμός μεταξύ των κρατών της ΕΕ σε αυτό το δεύτερο κύμα της πανδημίας, σημειώνοντας ότι η Ελλάδα όπως και οι υπόλοιπες χώρες βρίσκεται ενώπιον μιας διαρκώς μεταβαλλόμενης κατάστασης.
Σχετικά με τη συζήτηση που αφορά τον συντονισμό σε ευρωπαϊκό επίπεδο για τις διαγνωστικές εξετάσεις, με έμφαση στις ταχείες εξετάσεις αντιγόνου (rapid test), ο Κυριάκος Μητσοτάκης θύμισε ότι η Ελλάδα ήταν μια από τις πρώτες χώρες στην ΕΕ που ενέταξε τα rapid tests στη στρατηγική της.
Ιδιαίτερη σημασία δόθηκε από τον Πρωθυπουργό και τους άλλους ηγέτες στα θετικά νέα για την ανάπτυξη αποτελεσματικών και ασφαλών εμβολίων και τονίστηκε η αποφασιστικότητα της ΕΕ για συντονισμένη δράση και ορθή κατανομή των εμβολίων μετά από την έγκρισή τους από τις αρμόδιες ελεγκτικές Αρχές.
























































