Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Politico: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έσπασε το lockdown

Politico: Ο Έλληνας πρωθυπουργός έσπασε το lockdown
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την υπόθεση των καταγγελιών για παραβίαση του lockdown από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τη σύζυγό του Μαρέβα, δημοσιεύει η γνωστή ευρωπαϊκή πολιτική ιστοσελίδα «Politico», μετά το σάλο που προκλήθηκε.

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγορείται για παραβίαση των κανόνων για το lockdown που θέσπισε η ίδια η κυβέρνησή του κι ενώ τα κρούσματα κορωνοϊού παρουσιάζουν αύξηση στη χώρα», αναφέρει μεταξύ άλλων στο άρθρο της και συνεχίζει:

«Την Τρίτη, φωτογραφίες του Μητσοτάκη και της συζύγου του, δημοσιεύθηκαν στα ελληνικά ΜΜΕ και τα social media και παρουσιάζουν το ζευγάρι να κάνει ποδηλασία σε δάσος της Πάρνηθας, το οποίο απέχει περίπου μιάμιση ώρα από την οικία τους με αυτοκίνητο.

»Οι εικόνες δείχνουν επίσης το ζευγάρι να ποζάρει για φωτογραφίες με ορισμένους περαστικούς, που δεν φορούσαν μάσκα και επίσης δεν σέβονταν τους κανόνες διατήρησης αποστάσεων.

»Την ίδια ώρα, οι πολίτες της χώρας επιτρέπεται να φύγουν από τα σπίτια τους μόνο για να μεταβούν στις δουλειές τους, να ψωνίσουν τα απαραίτητα, να επισκεφθούν τον γιατρό ή να ασκηθούν κοντά στις οικίες τους με όχι περισσότερα από τρία άτομα για παρέα.

»Για τους παραβάτες προβλέπεται πρόστιμο ύψους 300 ευρώ και το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε η αστυνομία ανακοίνωσε περισσότερες από 3.000 παραβάσεις.

»Το θέμα έλαβε διαστάσεις, την ώρα που το νέο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού εξαπλώνεται ραγδαία στη χώρα, με περισσότερα από 2.000 κρούσματα κορωνοϊού την ημέρα και τα νοσοκομεία να λειτουργούν στο “κόκκινο”».

Όσον αφορά την αντίδραση της κυβέρνησης το Politico σημειώνει ότι ο Στέλιος Πέτσας υπερασπίστηκε τον πρωθυπουργό λέγοντας ότι «ο Μητσοτάκης κατηγορείται για το γεγονός πως είναι ανθρώπινος» και πως «ποτέ δεν θα αρνούνταν να μιλήσει ή να φωτογραφηθεί εάν τον προσέγγιζαν πολίτες».

«Οι δηλώσεις αυτές κάθε άλλο παρά οδήγησαν στον κατευνασμό των αντιδράσεων που προήλθαν κυρίως από την αντιπολίτευση», σημειώνει το Politico καταγράφοντας τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσου Ηλιόπουλου.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης τάχθηκε στο πλευρό του Πέτσα, υπερασπιζόμενος τις ενέργειες του πρωθυπουργού, τονίζοντας ότι οι πολίτες επιτρέπεται να μεταβούν οπουδήποτε θέλουν για να αθληθούν.

«Εάν δεν το έχετε παρατηρήσει, η Πάρνηθα είναι γεμάτη πολίτες που πηγαίνουν προς το δάσος και είναι δεκτό, μπορούν να πάνε», ανέφερε.

Πηγή: Politico.eu

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Στο Κάιρο την Κυριακή έξι Ευρωπαίοι ηγέτες μεταξύ των οποίων και ο Κ. Μητσοτάκης – Συνάντηση με Σίσι

ΣΥΡΙΖΑ: Νέες βολές κατά κυβέρνησης για την παράδοση προσωπικών δεδομένων πολιτών στην Ασημακοπούλου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...