Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Μέρκελ ζητά από τον Τσίπρα να γίνει “δηλωσίας”!

Η Μέρκελ ζητά από τον Τσίπρα να γίνει “δηλωσίας”!
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονο διπλωματικό παρασκήνιο κρύβει η συνάντηση ΜέρκελΣαμαρά, αφού ο πρωθυπουργός θα επιχειρήσει να αποσπάσει ένα θετικό μαντάτο, που δεν είναι άλλο από το “πράσινο φως” (από την πλευρά του Βερολίνου) για την επίσημη έναρξη των συζητήσεων αναφορικά με τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

Πρόκειται, εξάλλου, για τη σημαντικότερη συζήτηση από την είσοδο της χώρας σε μνημονιακή τροχιά, αλλά ταυτόχρονα και το μεγαλύτερο στοίχημα για τη συγκυβέρνηση, στην προσπάθεια αντιστροφής του γενικότερου κλίματος, γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης στον Πολιτικό Καφέ του ένθετου Secret στα Παραπολιτικά.

Ωστόσο, στο άρθρο του δημοσιογράφου η είδηση είναι αλλού. Όπως γράφει ο Γιάννης Κουρτάκης, “το γεγονός ότι φαίνεται να παγιώνεται δημοσκοπικά η κυριαρχία του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το θολό τοπίο που επικρατεί γύρω από την εκλογή νέου Προέδρου της Δημοκρατίας και μπορεί να οδηγήσει σε πρόωρη προσφυγή στις κάλπες φαίνεται να προβληματίζει έντονα τη γερμανική πλευρά και, ως εκ τούτου, τα πάντα βρίσκονται στον αέρα. Συγκεκριμένα, δεδομένης της πρωτιάς της Κουμουνδούρου, αλλά και του ρευστού πολιτικού σκηνικού, η Γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να εμφανιστεί διστακτική έναντι των αιτημάτων της ελληνικής πλευράς, με το αιτιολογικό ότι σε λίγους μήνες από τώρα είναι πολύ πιθανό να προκύψει μια διαφορετική κυβέρνηση”.

Και συνεχίζει ο ίδιος:

“Στο πλαίσιο αυτό, όπως αναφέρουν ασφαλείς πληροφορίες, το Βερολίνο θα θέσει – πριν υπάρξει οποιαδήποτε πρόοδος στις σχετικές συζητήσεις- θέμα ανάληψης ρητών δεσμεύσεων (έως και υπογραφής του Αλέξη Τσίπρα) από την Κουμουνδούρου τόσο για την τήρηση των συμφωνηθέντων όσο και για την προσήλωση στο πλάνο που θα αποφασιστεί, στο μέτωπο της βιωσιμότητας του χρέους”.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο Σταϊνμάγερ στην Τουρκία με πολιτική ατζέντα… και ντονέρ

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Αλέξης Τσίπρας: «Δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις για την ειρήνη»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...