Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μέχρι το τέλος του 2021 προβλέπονται 1.350.000 άνεργοι κι ο Μητσοτάκης υπόσχεται 200.000 θέσεις εργασίας σε βάθος εξαετίας

Μέχρι το τέλος του 2021 προβλέπονται 1.350.000 άνεργοι κι ο Μητσοτάκης υπόσχεται 200.000 θέσεις εργασίας σε βάθος εξαετίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι προβλέψεις κάνουν λόγο για 1.350.000 ανέργους στο τέλος του 2021, σύμφωνα με την εφημερίδα «Το ΒΗΜΑ» και ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπόσχεται Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης, με τη δυνατότητα να προσθέσει ακόμα 7 μονάδες στο ΑΕΠ σε ορίζοντα εξαετίας «πέρα και πάνω από τη φυσιολογική ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας» και να δημιουργήσει πρόσθετες 200.000 θέσεις εργασίας.

Δηλαδή, μέχρι το τέλος της χρονιάς θα έχουμε 1.350.000 ανέργους και η κυβέρνηση απαντά σε αυτή την ολική καταστροφή με 200.000 θέσεις εργασίας σταδιακά σε έξι χρόνια. Δηλαδή, κατά μέσο όρο, 34.000 θέσεις εργασίας τον χρόνο. Βρείτε το λάθος.

«Είναι ένα γιγαντιαίο πρόγραμμα το οποίο έχει τη δυνατότητα να κινητοποιήσει σχεδόν 60 δισεκατομμύρια ευρώ, 32 δισεκατομμύρια ευρώ είναι οι εξασφαλισμένοι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης, 19 δισεκατομμύρια σε επιχορηγήσεις και το υπόλοιπο ποσό σε δανεισμό, προσθέτοντας τη μόχλευση από τον ιδιωτικό τομέα σε ίδια κεφάλαια και σε δανεισμό, εκτιμούμε ότι μπορούν να κινητοποιηθούν συνολικοί πόροι ύψους 57 δισεκατομμυρίων ευρώ», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας στο Υπουργικό Συμβούλιο τη Δευτέρα.

Τι «ξέχασε» ο Κυριάκος Μητσοτάκης; Ότι από τα 32 δισ. ευρώ του Ταμείου Ανάκαμψης θα εισρεύσουν στην Ελλάδα το 2021 μόλις 5.5 δισ. ευρώ (4,2 δισ. ευρώ με την μορφή επιχορηγήσεων και 1,3 δισ. ευρώ με την μορφή δανείων). Δεν θα έρθουν όλα μαζί.

Σύμφωνα με «Το ΒΗΜΑ», επιπλέον 600.000 περίπου θέσεις εργασίας θα βρίσκονται αντιμέτωπες στις αρχές της τουριστικής περιόδου φέτος με τον κίνδυνο της ανεργίας, γεγονός που θα εκτινάξει την συνολική ανεργία σε επίπεδα (29,3%1.350.000 άτομα) μεγαλύτερα του Μνημονιακού έτους 2013 (27,5%).

H χώρα χρειάζεται τώρα 50 δισ. για να μην καταρρεύσει και όχι 5,5 δισ. ψίχουλα.

Χρειάζεται τώρα να σωθούν εκατοντάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας κι όχι να δημιουργηθούν 200.000 σε βάθος εξαετίας.

Αυτό που αρνούνται στο Μαξίμου είναι ότι σαν πέσει η πείνα τότε καμία προπαγάνδα δεν θα μπορεί να αναχαιτίσει την κοινωνική έκρηξη.

Να σημειωθεί ότι για τα 32 δισεκατομμύρια που προσδοκά η Ελλάδα σε βάθος εξαετίας από το Ταμείο Ανάκαμψης, το Εθνικό Σχέδιο Ανάκαμψης περιλαμβάνει 118 έργα και 64 μεταρρυθμίσεις και σύμφωνα με τον διευθυντή του οικονομικού γραφείου του κ. Μητσοτάκη, Αλέξη Πατέλη, οι πράσινες επενδύσεις θα απορροφήσουν το 37% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης και το 20% θα πάει στον ψηφιακό μετασχηματισμό.

Στον λαό τι θα πάει; Στις πληγείσες επιχειρήσεις; Ψίχουλα; Κι όλα αυτά -μην ξεχνιόμαστε- σε βάθος εξαετίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...