Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης: Η ΝΔ «είναι η παράταξη του δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού»

Πολάκης: Η ΝΔ «είναι η παράταξη του δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Άναψαν τα αίματα» στη Βουλή, όταν στο βήμα ανέβηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης και κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ ότι, εκείνοι που οργάνωσαν ένα σύστημα ολιγαρχών, τραπεζιτών, καναλαρχών, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα το 2009, τολμούν σήμερα να κατηγορούν τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για διαφθορά.

Η τοποθέτηση του Παύλου Πολάκη έγινε στο πλαίσιο για την σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής για παραπομπή του Νίκου Παππά και το πολιτικό θερμόμετρο ανέβηκε στα ύψη, όταν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παύλος Πολάκης, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι «είναι η παράταξη του δωσιλογισμού και μαυραγοριτισμού».

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία μεταξύ άλλων έκανε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση έχει πολιτικό σχεδιασμό να προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές, το αργότερο μέχρι το φθινόπωρο του 2021.

Κατά τον Π. Πολάκη, το αφήγημα της ΝΔ σχετικά με την επιτυχημένη αντιμετώπιση της πανδημίας, τη στήριξη των μεσαίων στρωμάτων και την οικονομική ανάπτυξη έχει καταρρεύσει και η κοινωνία το έχει αντιληφθεί.

Μπροστά σε αυτό το αδιέξοδο, το πολιτικό σχέδιο της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει στη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για ένα προβεβλημένο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας εντολή Μαρινάκη.

Η ΝΔ και μαζί της οι καναλάρχες, δεν θα συγχωρήσουν ποτέ ότι ο Ν. Παππάς, ο Λ. Κρέτσος, ο Α. Τσίπρας και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, τους έβαλε να πληρώσουν για το δημόσιο αγαθό των συχνοτήτων το οποίο «για 25 χρόνια το αντιμετώπιζαν σαν χωράφι που είχαν κληρονομήσει από τον παππού τους».

Κατά τον Π. Πολάκη, αυτοί που οργάνωσαν ένα σύστημα ολιγαρχών, τραπεζιτών, καναλαρχών, με υπηρετικό προσωπικό την κυβέρνηση και τα στελέχη της ΝΔ και ένα μέρος του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ, αυτοί που χρεοκόπησαν τη χώρα το 2009, τολμούν σήμερα να κατηγορούν το ΣΥΡΙΖΑ για διαφθορά.

«Εμείς ρε κουμπάροι δεν κλέψαμε και το ξέρετε πολύ καλά, γιατί και ο Παππάς στο νοίκι μένει και εγώ αναγκάστηκα, όντας υπουργός, να πάρω δάνειο 100 χιλιάδες €, για να στηρίξω την οικογένεια μου.

»Πείτε μου έναν από εσάς που έκανε το ίδιο πράγμα» τόνισε χαρακτηριστικά ο Π. Πολάκης.

Με μια στημένη προανακριτική επιτροπή, συνέχισε ο Π. Πολάκης, η κυβέρνηση της ΝΔ προσπαθεί να πάει στις εκλογές προβάλλοντας δήθεν σκάνδαλα του ΣΥΡΙΖΑ.

Να σας πω εγώ τι είναι διαφθορά και διαπλοκή τόνισε ο βουλευτής Χανίων. Διαφθορά και διαπλοκή είναι:

Τα 4,5 δισ. € που έχουν δοθεί σε υπερτιμολογημένες αναθέσεις.

Το σκοιλ ελικικού.

Η δωρεάν τηλεκπαίδευση που κόστισε τελικά 2 εκ €, με ταυτόχρονη παραχώρηση προσωπικών δεδομένων.

Τα 6 εκ € που έδωσε ο κ. Μηταράκης για νομικές υπηρεσίες προκειμένου να ετοιμαστούν οι συμβάσεις για τις δομές φιλοξενίας προσφύγων.

Τα 510 εκ € του διαγωνισμού για τις νέες ταυτότητες ο οποίος έχει κολλήσει μιας και το πράγμα χαλάει στη μοιρασιά.

Τα υπερτιμολογημένα υλικά που προμηθεύονται τα νοσοκομεία, εν μέσω πανδημίας, πληρώνοντας τέσσερεις και πέντε φορές πάνω από τις τρέχουσες τιμές.

Καταλήγοντας ο Π. Πολάκης τόνισε ότι «εμείς φανάρι σε αυτή τη διαδικασία δεν πρόκειται να σας κρατήσουμε και να είστε σίγουροι ότι τίποτα από όσα κάνετε σήμερα δεν πρόκειται να ξεχαστεί.

»Είναι όλα καταγεγραμμένα και είναι σαφές ότι θα αναζητηθούν ευθύνες όταν έρθει η ώρα».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...