Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενθουσιασμός στη Σαουδική Αραβία με τους Έλληνες πιλότους – Δεκτός με τιμές ο Φλώρος

Ενθουσιασμός στη Σαουδική Αραβία με τους Έλληνες πιλότους – Δεκτός με τιμές ο Φλώρος
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ, στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος πραγματοποιεί ιστορική και στρατηγική επίσκεψη στην Σαουδική Αραβία. Είναι πρώτος Έλληνας Αρχηγός ΓΕΕΘΑ που επισκέπτεται την χώρα από ιδρύσεως της και ήδη τα μέσα ενημέρωσης του Βασιλείου του έχουν επιφυλάξει θερμή υποδοχή.

O Αρχηγός μετέβη από την πρωτεύουσα της χώρας, Ριάντ, στην αεροπορική βάση του Τομποόκ, εκεί όπου εδώ και δυο εβδομάδες έχουν μετασταθμεύσει 4 ελληνικά F-16, προκειμένου να παρακολουθήσει την τελικά φάση της άσκησης «Falcon Eye 2» με την συμμετοχή μαχητικών της χώρας μας.

Η παρουσία Ελληνικών μαχητικών αεροσκαφών στη Σαουδική Αραβία λαμβάνει χώρα για πρώτη φορά, όπως και η συνεργασία που πραγματοποιήθηκε με τη μεταστάθμευση προσωπικού και μέσων της Βασιλικής Αεροπορίας της Σαουδικής Αραβίας (ROYAL SAUDI AIR FORCE – RSAF), στα οποία συμπεριλαμβάνονταν έξι αεροσκάφη F-15C τον Μάρτιο του 2021.

​Η επίσκεψη του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ στο Βασίλειο της Σαουδικής Αραβίας αποδεικνύει την συνεχή εμβάθυνση των σχέσεων των 2 χωρών και τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν με την συνεργασία που έχουν αναπτύξει στην εδραίωση της σταθερότητας και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής.

«Πρώτη φορά «Ελληνικά Φτερά» μετασταθμεύουν στην Σαουδική Αραβία.

»Συνεχίζουμε την συνεργασία, αναβαθμίζουμε την συνεκπαίδευση, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο τις σχέσεις μας!

»ΜΑΖΙ για την Ειρήνη και την Ασφάλεια!!» έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Κωνσταντίνος Φλώρος δημοσιεύοντας και τις πρώτες φωτογραφίες.

Σε διπλωματικό και στρατιωτικό επίπεδο οι Σαουδάραβες αναδεικνύουν με τον καλύτερα δυνατό τρόπο, χρησιμοποιώντας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, την σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης που αναπτύσσουν με την Ελλάδα, μέσω των διμερών ασκήσεων.

Τα «τιτιβίσματα» του υπουργείου άμυνας και του Επιτελείου της συμμάχου Αραβικής χώρας δεν έχουν σταματήσει και σε αυτά αναδεικνύουν την έλευση των τεσσάρων F-16 Block 50 της 341 Μοίρας «ΒΕΛΟΣ».

Αυτές οι αναρτήσεις έχουν γίνει και αντικείμενο σχολιασμού αλλά και πολλές φορές πικρόχολων σχολίων από Τούρκους χρήστες του διαδικτύου.

Ο Έλληνας Αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας έγινε ο πρώτος Αρχηγός που επισκέπτεται επίσημα την χώρα του Αραβικού κόσμου κι’ έγινε μάλιστα δεκτός με ιδιαίτερες τιμές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: «Η Κύπρος ΔΕΝ κείται μακράν» – «Ισχυρή Ελλάδα σημαίνει και ισχυρή Κύπρος»

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...