Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πολάκης: Τα τέσσερα πράγματα που θα έκανα στη θέση του Κικίλια

Πολάκης: Τα τέσσερα πράγματα που θα έκανα στη θέση του Κικίλια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο στόχαστρο της Νέας Δημοκρατίας έχει μπει από το βράδυ της Τρίτης ο Παύλος Πολάκης αναφορικά με ορισμένες αναρτήσεις του σχετικά με τον εμβολιασμό κατά του κορωνοϊού.

Ο Άκης Σκέρτσος αναρωτήθηκε την Πέμπτη τι θα έκανε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αν θα ήταν αυτός υπουργός Υγείας.

«Ας σταθούμε λίγο κι ας σκεφθούμε πως θα πήγαινε η εθνική εμβολιαστική εκστρατεία αν στη θέση του Υπουργού Υγείας είχαμε έναν αρνητή του εμβολιασμού κατά της COVID», έγραψε χαρακτηριστικά.

O Παύλος Πολάκης πέρασε με τη σειρά του στην αντεπίθεση και απάντησε τι ακριβώς θα έκανε αν ήταν αυτός στη θέση του Βασίλη Κικίλια.

Συγκεκριμένα, όπως τόνισε με ανακοίνωσή του, θα έκανε τέσσερα βασικά πράγματα.

Θα πρότεινε τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65.

Δεν θα ήταν διαθέσιμο για όλες τις ηλικίες το εμβόλιο της AstraZeneca.

Θα ήταν διαθέσιμα τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Θα έφτιαχνε και θα στελέχωνε ΜΕΘ.

Επιπλέον, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε πως το φθινόπωρο θα υπάρξει κι άλλο κύμα κορωνοϊού λόγω των διαρκών μεταλλάξεων, ενώ κάλεσε την κυβέρνηση να φέρει τα μονοκλωνικά αντισώματα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Παύλου Πολάκη:

Με αφορμή την αντίδραση του υφυπουργού παρά τω πρωθυπουργώ, Άκη Σκέρτσου, σχετικά με τις δημόσια διατυπωμένες απόψεις του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη για τη διαδικασία του εμβολιασμού για τον κορονοϊό στη χώρα μας και την αντίστοιχη διαχείριση της πανδημίας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ απευθυνόμενος στον κ. Σκέρτσο αλλά και σε όσους επιχειρούν αυτές τις ημέρες να θολώσουν το τοπίο, ξεκαθάρισε τονίζοντας τα εξής:

•Ναι, αν ήμουν υπουργός θα πρότεινα τον εμβολιασμό μόνο των άνω των 60-65 ετών και των ευπαθών ομάδων, με πλήρη γνώση και ενημέρωση πως πρόκειται για εμβόλια που συνεχίζεται η φάση-3 της μελέτης τους!.

Σε αυτές τις κατηγορίες το όφελος υπερτερεί κατά πολύ του κινδύνου. Μια ματιά στα στοιχεία εισαγωγών, διασωληνώσεων & θανάτων με βάση την ηλικία, που δημοσιεύει ο ΕΟΔΥ από την αρχή της πανδημίας, πείθει για το δίκιο που έχω για τα παραπάνω (βλ. σχετικό συνημμένο πίνακα, μέχρι 16-6-2021).

•Ναι, αν ήμουν υπουργός δεν επρόκειτο να ανοίξω την πλατφόρμα για όλες τις ηλικίες με το Astra-Ζeneca, όταν γινόταν φανερές οι λίγες αλλά υπαρκτές επιπλοκές που οδηγούσαν άλλες χώρες σε απόσυρσή του από κάποιες ηλικίες. Αντίθετα δηλαδή μ’ αυτό που κάνατε εσείς για να «ξεστοκάρετε»!

•Ναι, θα έφερνα τα μονοκλωνικά αντισώματα από την πρώτη στιγμή που πήραν έκτακτη έγκριση, για να μειώσω τις εισαγωγές και τους μισούς περίπου θανάτους, από αυτούς που δυστυχώς θρηνήσαμε ήδη.

•Ναι, θα έφτιαχνα και θα στελέχωνα ΜΕΘ που θα μπορούσαν να καλύψουν την πίεση του συστήματος Υγείας και δεν θα άφηνα να πεθάνουν εκτός ΜΕΘ οι 8.000 περίπου (από τους συνολικά 12.500 μέχρι σήμερα θανόντες), όπως κάνατε εσείς. Προφανώς θα είχα βάλει στο «παιχνίδι» και τις ιδιωτικές ΜΕΘ, όσες τουλάχιστον θα μπορούσαν να ανταποκριθούν επαρκώς επιστημονικά, γιατί δεν μπορούν όλες! Φυσικά και δεν θα έδινα διπλάσια αμοιβή στις ιδιωτικές κλινικές για να νοσηλεύουν τα άλλα, μη-covid περιστατικά!

•Ναι, αυτά θα έκανα… και παίρνω πλήρως την ευθύνη αυτών που λέω! Έχουμε δρόμο ακόμα με την πανδημία… και θα φανεί ποιος έχει δίκιο. Φέρτε τώρα τα φάρμακα! Θα υπάρξει κι άλλο κύμα (έστω και μικρότερο) το φθινόπωρο λόγω των διαρκών μεταλλάξεων.

Κλείνοντας την δημόσια απάντησή του ο Παύλος Πολάκης και απευθυνόμενος ξανά στον κ. Σκέρτσο, τόνισε:

«Όση αγάπη για την ανθρώπινη ζωή έχω εγώ ως Γιατρός και ως Αριστερός, δεν θα την αποκτήσεις εσύ, ακόμα και αν ζήσεις τρεις ζωές.

»Και να ξέρεις κι εσύ και όλοι οι άλλοι… ότι “καθαρή επιστήμη” δεν υπάρχει!

»Έχει κοινωνικούς προσδιοριστές. Από το τι ερευνάς και γιατί, μέχρι το πως και ποιοι γεύονται τα αποτελέσματα της! Και ο νοών νοείτω…».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...