Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας στα τεκταινόμενα στη Συρία

Αναγνώριση του ρόλου της Ελλάδας στα τεκταινόμενα στη Συρία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η συμμετοχή της Ελλάδας στην Υπουργική Συνάντηση για την Συρία, που έλαβε χώρα τη Δευτέρα στο περιθώριο της Υπουργικής Συνάντησης της Παγκόσμιας Συμμαχίας εναντίον της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, στη Ρώμη αποτελεί αναγνώριση του ρόλου της χώρας μας στα τεκταινόμενα στην εν λόγω χώρα.

Σημειώνεται ότι η τελευταία φορά που η Ελλάδα συμμετείχε σε Υπουργική Συνάντηση για την Συρία ήταν τον Ιανουάριο του 2015.

Η Ελληνική κυβέρνηση καταβάλει προσπάθειες προκειμένου να αναγνωριστεί ο ρόλος, αλλά και το ενδιαφέρον που αποδίδει η Ελλάδα στις εξελίξεις στην Συρία.

Στην εν λόγω Υπουργική Συνάντηση συμμετείχαν η Αίγυπτος, η Γαλλία, η Γερμανία, οι ΗΠΑ, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ιράκ, η Ιταλία ο Καναδάς, το Κατάρ, η Νορβηγία, η Σαουδική Αραβία και η Τουρκία.

Συμμετείχαν επίσης ο Αραβικός Σύνδεσμος, η Ευρωπαϊκή Ένωση και ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Συρία Γκάιρ Πέντερσεν.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας έχει συχνές επαφές με τον κ. Πέντερσεν, τον οποίο συνάντησε τον περασμένο Απρίλιο στην Γενεύη.

Επίσης μεσολάβησε προκειμένου ο Ειδικός Απεσταλμένος του ΓΓ του ΟΗΕ για την Συρία να προσκληθεί στο Συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων, πρόταση που έγινε αποδεκτή.

Συγκρατείται ότι το υπουργείο Εξωτερικών έχει ορίσει Ειδική Απεσταλμένη του για τη Συρία, την Πρέσβη κα Αθανασίου, η οποία βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους ομολόγους της άλλων κρατών και Διεθνών Οργανισμών.

Τέλος, εδώ και ορισμένους μήνες, έχει τοποθετηθεί Επιτετραμμένος της Ελλάδας στην Δαμασκό, ο οποίος παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στην Συρία.

Σημειώνεται εν προκειμένω ότι ο Επιτετραμμένος, ο οποίος δεν έχει διαπιστεύει στο καθεστώς Άσαντ, έχει ως έδρα την Βηρυτό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Αγωνία για τους σχεδόν 100 ζωντανούς Ισραηλινούς ομήρους που κρατάνε τα τζιχάντια της Χαμάς

Κοινή έκκληση από 18 χώρες στη Χαμάς για την απελευθέρωση των Ισραηλινών ομήρων

Οι Κούρδοι επισκευάζουν τα μεσαιωνικά τείχη της Ράκα στη Συρία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...