Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιώργος Τσίπρας: «Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ το δέον συναινετικοί»

Γιώργος Τσίπρας: «Κάποιοι στο ΣΥΡΙΖΑ ήταν υπέρ το δέον συναινετικοί»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για λαϊκισμό κατηγορεί την κυβέρνηση ο Γιώργος Τσίπρας όταν προπαγανδίζει πως όποιος ασκεί κριτική είναι ενάντια στον εμβολιασμό.

Σε συνέντευξη που παραχωρεί στο politic.gr, ο βουλευτής Δυτικής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία κι αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας δεν διστάζει να υπογραμμίσει πως στελέχη του κόμματός του ήταν σε πολλά πεδία αντιμετώπισης της πανδημίας υπέρ το δέον συναινετικά απέναντι σε μια κυβέρνηση που ήταν ερασιτεχνική και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η εικόνα της.

«Μια σοβαρή αντιπολίτευση θα έπρεπε να ασκεί περισσότερη κριτική και στην Επιτροπή και στους πολιτικούς της προϊστάμενους γιατί τα έχουν κάνει ρόιδο με την ερασιτεχνική, και σε ορισμένα πεδία αντιεπιστημονική αντιμετώπιση της πανδημίας», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Την ίδια ώρα, ο κ. Τσίπρας τονίζει πως αν έγινε κάτι πεντακάθαρο από την πρώτη στιγμή της διακυβέρνησης Μητσοτάκη, είναι ότι ακριβώς θέλησε να ελέγξει πλήρως όσους αρμούς εξουσίας και θεσμούς δεν τελούσαν υπό τον απόλυτο έλεγχο της Δεξιάς κι αυτό έγινε με πολύ προκλητικό τρόπο.

Όσον αφορά τον τομέα ευθύνης του, αναφέρεται σε έλλειψη κάποιου σοβαρού εξοπλιστικού σχεδιασμού σε βάθος χρόνου ή στρατηγικών συμμαχιών, κάνοντας μάλιστα λόγο για έναν τρόπο λειτουργίας και λήψης αποφάσεων που υπηρετεί το Μαξίμου κι όχι την Άμυνα.

Παρατηρεί, επίσης, πως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σκαραμαγκά είναι απολύτως βιώσιμα και πως κρύβονται σκοτεινές σκοπιμότητες πίσω από κυβερνητικές δηλώσεις υπονόμευσής τους.

Παραλλήλως, επισημαίνει πως είναι εγκληματικό πως η καραντίνα και το έκτακτο περιβάλλον που διαμορφώθηκε στην ΕΕ για πολλές εταιρίες στην Ευρώπη δεν αξιοποιήθηκε εδώ από την κυβέρνηση Μητσοτάκη για ενίσχυση της αμυντικής βιομηχανίας.

Όσον αφορά τα εσωκομματικά, ο κ. Τσίπρας παραδέχεται ότι χάθηκε η ευκαιρία το πρώτο χρονικό διάστημα μετά από τις εκλογές του 2019 για μια σοβαρή αυτοκριτική που θα απαντούσε όχι σε εσωκομματικές ισορροπίες, αλλά στις αγωνίες και στο θυμό της κοινωνίας.

«Χρειάζεται ακόμη δουλειά σε αυτό», συμπληρώνει με νόημα.

Απαντώντας στις κατηγορίες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «χαϊδεύει» το κίνημα των ανεμβολίαστων αντί να τους θέτει προ των ευθυνών τους, ο Γιώργος Τσίπρας είπε:

«Πρόκειται για ένα χυδαίο ψέμα στον διαρκή προπαγανδιστικό πόλεμο του Μαξίμου.

»Όχι μόνο έχουμε στηρίξει άνευ όρων τον εμβολιασμό αλλά ήμασταν σε πολλά πεδία αντιμετώπισης της πανδημίας υπέρ το δέον συναινετικοί απέναντι σε μια κυβέρνηση που ήταν ερασιτεχνική και το μόνο που την ενδιέφερε ήταν η εικόνα της.

»Πρόσφατες είναι για παράδειγμα οι δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ότι ο εμβολιασμός πάει καλά ενώ αποδείχτηκε ότι πρόκειται για παταγώδη αποτυχία.

»Δηλαδή προεξοφλούσαν ως κυβερνητική επιτυχία μια κυβερνητική αποτυχία.

»Σε τι ακριβώς βοήθησαν τέτοιες δηλώσεις τον εμβολιασμό;

»Βοήθησαν στον εφησυχασμό και ναρκισσισμό της κυβέρνησης.

»Σε τι ακριβώς είχε βοηθήσει η δήλωση ότι “κι εμείς τον Τσιόδρα θα βάζαμε”, τον άνθρωπο που σε πρώτη φάση είχε πει ότι πρόκειται για μια απλή γρίπη, και ότι δεν πρέπει να φοράμε μάσκες, και σε δεύτερη φάση είχε καλύψει ως μη όφειλε την κυβέρνηση για την παντελή απραξία στα μέσα μεταφοράς έναντι της πανδημίας;

»Εν κατακλείδι: το τρικ του Μαξίμου είναι το εξής.

»Οι αρνητές του κορωνοϊού ή του εμβολιασμού τα βάζουν με τους λοιμωξιολόγους αδιακρίτως.

»Μια σοβαρή αντιπολίτευση θα έπρεπε να ασκεί περισσότερη κριτική και στην Επιτροπή και στους πολιτικούς της προϊστάμενους γιατί τα έχουν κάνει ρόιδο με την ερασιτεχνική, και σε ορισμένα πεδία αντιεπιστημονική αντιμετώπιση της πανδημίας.

»Από το συνδυασμό των παραπάνω το Μαξίμου προπαγανδίζει ότι όποιος ασκεί κριτική είναι τάχα ενάντια στον εμβολιασμό. Πρόκειται για λαϊκισμό».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημήτρης Παπανώτας: Εκτός Ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση Κασσελάκη

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...