Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κατρούγκαλος: Τη Δευτέρα καταθέτουμε ερώτηση στη Βουλή για την απέλαση Βαρυθυμιάδη

Κατρούγκαλος: Τη Δευτέρα καταθέτουμε ερώτηση στη Βουλή για την απέλαση Βαρυθυμιάδη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη για το ζήτημα της απέλασης του προέδρου της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας (ΠΟΕ) Γιώργου Βαρυθυμιάδη, ο τομεάρχης Εξωτερικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Κατρούγκαλος, δήλωσε ότι αποτελεί προκλητική και προσβλητική ενέργεια, όχι μόνον για τους απανταχού Ποντίους, αλλά για το σύνολο των Ελλήνων.

«Δεν αποτελεί δε μεμονωμένο γεγονός, γιατί υπήρξαν και άλλες περιπτώσεις αδικαιολόγητων απελάσεων, όπως αυτές δύο Ελληνίδων επιστημόνων στο άμεσο παρελθόν», προσέθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Κατρούγκαλος.

Και τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «και σε αυτό, όπως και σε όλα τα εθνικά θέματα δεν δημαγωγεί, όπως έπραττε η Νέα Δημοκρατία την περίοδο της διαπραγμάτευσης της Συμφωνίας των Πρεσπών».

Δήλωσε, μάλιστα, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα ζητήσει τη Δευτέρα από το Υπουργείο Εξωτερικών, με κοινοβουλευτική ερώτηση, να τοποθετηθεί για τις πληροφορίες που έχει και τα μέτρα που έχει λάβει, πέραν του προαναγγελθέντος διαβήματος.

«Ένα όμως είναι βέβαιο, ανέφερε ο κ. Κατρούγκαλος, «η κριτική που ασκήσαμε στην κυβέρνηση, για το ότι έθεσε ως μοναδικό στόχο “ένα ήσυχο καλοκαίρι” με την Τουρκία, παραχωρώντας χωρίς αντάλλαγμα την αναβάθμιση της τελωνειακής ένωσης, δυστυχώς, επαληθεύθηκε».

«Η Άγκυρα δεν θα εγκαταλείψει την αναθεωρητική στρατηγική της και τις προκλήσεις, αν δεν δεσμευθεί, στο ευρωτουρκικό πλαίσιο, για διάλογο και λύσεις στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου», κατέληξε.

Αμανατίδης: Καταχρηστική και προσβλητική η απέλαση​

Η απέλαση του κ. Βαρυθυμιάδη από την Τουρκία, «εκτός από καταχρηστική είναι και προσβλητική, απέναντι στο σύνολο του Ποντιακού Ελληνισμού, καθώς έχει και την ιδιότητα του προέδρου μίας εκ των δύο Ποντιακών Ομοσπονδιών του χώρου, παραμονές της μεγάλης γιορτής της Ορθοδοξίας, της Κοίμησης της Θεοτόκου», τόνισε από την πλευρά του ο βουλευτής και πρώην υπουργός Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης.

Και προσέθεσε πως τα ανθρώπινα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών είναι σοβαρό ζήτημα «και η κυβέρνηση οφείλει να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να αποτραπεί η καταπάτησή τους και να υποστηρίξει ενεργά, απέναντι σε τέτοιες πρακτικές, τους εκατοντάδες Έλληνες ποντιακής καταγωγής, που αναμένεται να επισκεφθούν για προσκύνημα την Παναγία Σουμελά στον Πόντο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...