ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Διαβάστε σχετικά για Αφγανιστάν, Λαθρομετανάστες, Μετανάστες, Νότης Μηταράκης, Πρόσφυγες, Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου,


















































Καίγονται πετρελαιοπηγές στην Ανατ. Συρία
Μαρέβα Μητσοτάκη: Χειρουργήθηκε και στα δύο χέρια στο ΚΑΤ μετά από σοβαρό ατύχημα
Νίκος Δένδιας από το «The India-EU Forum»: «Το θέμα της Γροιλανδίας έχει ξεπεραστεί» - Η σχέση της Ελλάδας με την
Σκωτικός Τύπος (ΑΑΣΤ): Ανοιχτή εκδήλωση για τους πρόσφυγες
Υπόθεση κατασκοπείας με Σμήναρχο Π.Α.: Η γυναίκα-«σκιά» που ερευνούν οι Αρχές - Ποιος ο ρόλος της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
«Δε θα ξαναβιώσουμε το χάος… Η Τουρκία δε θα γίνει πύλη εισόδου, γιατί η χώρα μας είναι απροσπέλαστη» δήλωσε στον ΣΚΑΪ, με αφορμή τις εξελίξεις στο Αφγανιστάν, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης.
«Θα προσληφθούν συνοριοφύλακες τους επόμενες μήνες, αλλά και λιμενικοί, θα προστατευθούν τα σύνορά μας, δε θέλουμε να γίνουμε πύλη παράτυπων μεταναστών.
»Κλείσαμε τα σύνορα πέρυσι, έχουμε μείωση μεταναστευτικών ροών 97% το τελευταίο 12μηνο» τόνισε.
Ο Νότης Μηταράκης διαβεβαίωσε ότι «είμαστε προετοιμασμένοι στα θαλάσσια και χερσαία σύνορά μας με νέες επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό, σε συνεργασία με ΕΕ και Τουρκία, με την οποία είμαστε στην ίδια πλευρά του προβλήματος».
Η ΕΕ πρέπει να αναλάβει δράση για την ανθρωπιστική κρίση στο Αφγανιστάν, σημείωσε.
Ο κ. Μηταράκης έκανε λόγο για περαιτέρω επέκταση του φράχτη του Έβρου και νέα σκάφη του λιμενικού.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως στη Σάμο, στην Κω και στη Λέρο, ήδη από το 2021, θα λειτουργήσουν νέες σύγχρονες δομές και θα καταργηθούν οι παλιές, ώστε «με τις όποιες μικρές ροές μεταναστών να μην επηρεαστεί το αίσθημα ασφάλειας στα νησιά μας».
























































