Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Θερμός εναγκαλισμός Σαμαρά – Γιούνκερ

Θερμός εναγκαλισμός Σαμαρά – Γιούνκερ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Θερμός ήταν ο εναγκαλισμός του Αντώνη Σαμαρά με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, κατά τη συνάντηση τους στην Αθήνα, την Παρασκευή, αλλά επί της ουσίας η συζήτηση του Έλληνα πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν από την 1η Νοεμβρίου δεν έχει να προσθέσει τίποτα στις πολιτικές εξελίξεις στη χώρα μας.

Όπως ανέφερε ανώτατος κυβερνητικός παράγοντας, ο επόμενος πρόεδρος της Κομισιόν απλώς ενημερώθηκε σε βάθος από τον πρωθυπουργό για τις ελληνικές θέσεις, κυρίως σε ότι αφορά την βιωσιμότητα του χρέους, γιατί το ελληνικό ζήτημα είναι το πρώτο που θέλει να αντιμετωπίσει, μόλις αναλάβει καθήκοντα προέδρου της Κομισιόν, την 1η Νοεμβρίου.

Πάντως, η ίδια πηγή, διευκρίνισε ότι ο κ. Γιούνκερ δεν είναι αρμόδιος για την αξιολόγηση, αλλά από την θέση του προέδρου της Κομισιόν μπορεί να βοηθήσει σημαντικά.

Στη συζήτηση, όπως αναφέρουν άλλες πληροφορίες, υπήρξε και ενημέρωση του κ. Γιούνκερ για τα πολιτικά τεκταινόμενα στην χώρα μας και κυρίως για τα δημοσκοπικά ευρήματα που δείχνουν τα κόμματα της συγκυβέρνησης να χάνουν διαρκώς ψηφοφόρους, λόγω της πολιτικής λιτότητας που επιβάλει η τρόικα.

Ο κ. Γιούνκερ συναντήθηκε στη μία το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό και στις δύο ξεκίνησε το γεύμα τους στο Μουσείο Μπενάκη, στο οποίο παραβρέθηκαν ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού, Σταύρος Παπασταύρου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

DW: Τα απομνημονεύματα του Σόιμπλε με 100 σελίδες για την ελληνική κρίση

Αντώνης Σαμαράς: «Χτύπημα» κατά Μητσοτάκη στο παρά πέντε του συνεδρίου με αφορμή την υποψηφιότητα Μουρούτη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να μη «λερωθεί» από την επιβεβαιωμένη μυστική συνάντηση Παπασταύρου και Μπρατάκου με τον Μαρινάκη

ΠΑΣΟΚ: Πήγαν ή όχι από την ΝΔ να καπνίσουν την πίπα της ειρήνης με τα οικονομικά συμφέροντα;

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...