Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Φραγκογιάννης συζήτησε με τους Αμερικανούς όλους τους αγωγούς και τον EastMed

Ο Φραγκογιάννης συζήτησε με τους Αμερικανούς όλους τους αγωγούς και τον EastMed
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στο περιθώριο του Ενεργειακού Φόρουμ που διεξάγεται υπό την αιγίδα του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου (AMCHAM) στη Θεσσαλονίκη, ο υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Κώστας Φραγκογιάννης, συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον αναπληρωτή βοηθό υφυπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, αρμόδιο για θέματα Ενέργειας, κ. Κερτ Ντόνελι (Kurt Donnelly), καθώς και με τους Πρέσβεις των ΗΠΑ σε Σκόπια, Τίρανα και Σόφια.

Στην συνάντηση έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τη δυναμική που δημιουργείται στον ενεργειακό τομέα στην περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και, ευρύτερα, στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, και τον καίριο ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα ως στρατηγικός κόμβος παροχής ενέργειας στα Βαλκάνια και στην Ευρώπη.

Στο πλαίσιο αυτό, αναγνωρίζοντας ότι η Ελλάδα αποτελεί πυλώνας ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή, τονίστηκε η σημασία προώθησης εναλλακτικών οδεύσεων των πηγών ενέργειας, προκειμένου να εξασφαλισθεί η διαφοροποίηση (diversification) των πηγών και προμηθευτών ενέργειας και, κατ´ επέκταση, η ενίσχυση της ενεργειακής ασφάλειας και επάρκειας.

Ο κ. Φραγκογιάννης με τους Αμερικανούς διπλωμάτες στο περιθώριο του Ενεργειακού Φόρουμ.

Προς το σκοπό αυτό, υπογραμμίσθηκε η σημασία των υφιστάμενων και μελλοντικών συναφών έργων και υποδομών, όπως, μεταξύ άλλων, η Πλωτή Μονάδα Αποθήκευσης και Επαναεριοποίησης φυσικού αερίου (FSRU) της Αλεξανδρούπολης, καθώς και ο Διασυνδετήρας Ελλάδος-Βουλγαρίας, IGB, ο Αγωγός Αδριατικής (TAP) και ο Eastmed.

Τονίστηκε η σημασία συνεργασίας με όλες τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων, προκειμένου να υπάρξουν πολλαπλασιαστικά οφέλη από την ενεργειακή διασύνδεση τους.

Παράλληλα, ο κ. Φραγκογιάννης δεν παρέλειψε να τονίσει στους Αμερικανούς συνομιλητές του τη σημασία τήρησης και σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και της αποφυγής μονομερών ή/και προκλητικών ενεργειών από όλες τις χώρες της περιοχής, ως καθοριστικό στοιχείο για την προώθηση των κοινών στρατηγικών στόχων Ελλάδας-Αμερικής.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι θα συνεχίσουν να συνεργάζονται στενά προς την κατεύθυνση αυτή.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πέντε ρουκέτες από ιρακινό έδαφος έπληξαν αμερικανική βάση στη Συρία

Ο Ζελένσκι πανευτυχής που θα πάρει νέα αμερικανικά δισ. δολάρια

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...