Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πόλεμος για τα μονοκλωνικά: Κάτι «ψέλλισε» ο Πλεύρης και ο Πολάκης διαμήνυσε: «Θα λογοδοτήσετε»

Πόλεμος για τα μονοκλωνικά: Κάτι «ψέλλισε» ο Πλεύρης και ο Πολάκης διαμήνυσε: «Θα λογοδοτήσετε»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άγριος πόλεμος έχει ξεσπάσει μεταξύ κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα. Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με ανακοίνωσή του την Τετάρτη, δηλώνει δικαιωμένος και κατηγορεί την κυβέρνηση. Ο Θάνος Πλεύρης, ως υπουργός Υγείας, απάντησε την Πέμπτη για να τον «περιλάβει» στη συνέχεια ο Παύλος Πολάκης και να τον κατηγορήσει για ασχετοσύνη. Ο Παύλος Πολάκης διαμήνυσε επίσης στα κυβερνητικά στελέχη ότι θα λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για τους θανάτους ασθενών.

Η απάντηση του Θάνου Πλεύρη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, σχετικά με τις συμφωνίες της ΕΕ για θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων, είναι πως «η αλήθεια διαστρεβλώνεται», ενώ, όπως υποστηρίζει ο υπουργός Υγείας, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, προχωρά για ακόμη μια φορά σε κινήσεις εντυπωσιασμού και «φτηνής» αντιπολίτευσης.

Όπως σημειώνει, το υπουργείο Υγείας ήδη έχει επεξεργαστεί διάταξη που θα ορίζει τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις προμήθειας και διάθεσης αυτών των θεραπειών, με γνώμονα τις επιστημονικές εισηγήσεις, ωστόσο, καθιστά σαφές ότι δεν αντικαθιστούν την μόνη μέχρι σήμερα δυνατότητα αντιμετώπισης της πανδημίας που είναι ο εμβολιασμός.

«Δυστυχώς, για μια ακόμα φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ καιροσκοπεί με την Υγεία των Ελλήνων πολιτών, διαστρεβλώνοντας την αλήθεια και δυναμιτίζοντας την εθνική προσπάθεια για μεγαλύτερη εμβολιαστική κάλυψη του πληθυσμού», τονίζει ο κ. Πλεύρης.

Συνεχίζει λέγοντας πως:

«Απαντώντας στην ανέξοδη ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ που έγινε για λόγους εντυπωσιασμού και “φτηνής” αντιπολίτευσης επισημαίνω:

»Το Υπουργείο Υγείας, με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, από τον Φεβρουάριο του 2021 συμμετέχει στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Κοινής Προμήθειας μονοκλωνικών αντισωμάτων, και μάλιστα σε όλες τις συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και των φαρμακευτικών εταιριών.

»Επομένως η Ελλάδα παρακολουθεί πλήρως και συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες προμηθειών των θεραπειών με μονοκλωνικά αντισώματα.

»Η βασική συνισταμένη χορήγησης μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι η κάλυψη έναντι των επικρατέστερων μεταλλάξεων του ιού στην εκάστοτε χώρα, σε συνδυασμό βεβαίως με τις γνωματεύσεις του αρμόδιου Οργανισμού Φαρμάκων.

»Η χώρα, όπως επιτάσσει η διεθνής πρακτική, ανέμενε αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών τα οποία δημοσιεύτηκαν μόλις τον Αύγουστο του 2021, και υποδείκνυαν ότι η χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων μπορεί υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις να βελτιώσει την επιβίωση σε υψηλού κινδύνου μη νοσηλευόμενους ασθενείς με COVID-19.

»Επιπρόσθετα, με βάση αποτελέσματα κλινικών μελετών φάσης ΙΙΙ που δημοσιεύτηκαν στις 3 Αυγούστου, υπήρξαν θετικά αποτελέσματα στις μεταλλάξεις του ιού συμπεριλαμβανομένης και της Δέλτα.

»Τα αποτελέσματα αυτά, καθιστούν πλέον τη θεραπεία αυτή, ως πιθανή επιλογή για την Ελλάδα, με βάση την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί, ως μια ωστόσο θεραπεία που δεν έχει λάβει έγκριση και επομένως πρέπει να διατίθεται υπό αυστηρές και συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

»Η επιπολαιότητα του ΣΥΡΙΖΑ, επικαλούμενη τους νοσηλευόμενους σε ΜΕΘ ασθενείς, έγκειται στην παντελή επιστημονική άγνοια ότι η θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων δεν πρέπει να χορηγείται σε ασθενείς που απαιτούν υψηλή ροή οξυγόνου, αλλά σε ασθενείς που βρίσκονται στα αρχικά στάδια της νόσου.

»Οι θεραπείες μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά της COVID-19, που λόγω του ότι δεν έχουν λάβει εγκρίσεις από τα αρμόδια όργανα και η επάρκεια τους είναι περιορισμένη, θα είναι διαθέσιμες στο Εθνικό Σύστημα Υγείας ως πιλοτική διαδικασία, άμεσα και όταν κριθούν ενδεδειγμένες βάσει των διεθνών κανόνων.

»Η Κυβέρνηση λαμβάνει τις αποφάσεις της για την αντιμετώπιση της πανδημίας με βάση την επιστημονική έρευνα και την Ευρωπαϊκή πρακτική και όχι με γνώμονα τον καιροσκοπισμό των εντυπώσεων που χρησιμοποιεί ο ΣΥΡΙΖΑ.

»Προς τούτο το Υπουργείο Υγείας ήδη έχει επεξεργαστεί διάταξη που θα ορίζει τους ακριβείς όρους και προϋποθέσεις προμήθειας και διάθεσης αυτών των θεραπειών, με γνώμονα τις επιστημονικές εισηγήσεις, τις εγκριτικές διαδικασίες και όχι την φθηνή αντιπολιτευτική υστερία.

»Πρέπει να καταστεί σαφές ότι η πιλοτική εφαρμογή και σε στάδιο που δεν έχει λάβει έγκριση θεραπεία των μονοκλωνικών αντισωμάτων σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά την μόνη μέχρι σήμερα δυνατότητα αντιμετώπισης της πανδημίας που είναι ο εμβολιασμός και οι επιστημονικά ανυπόστατες και πολιτικά καιροσκοπικές ανακοινώσεις του ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζουν αυτήν την προσπάθεια», καταλήγει ο Θάνος Πλεύρης.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

«Η πλήρης δικαίωση του ΣΥΡΙΖΑ για τα μονοκλωνικά, αποδεικνύει την ανικανότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη», αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη, κατηγορώντας την ότι «σε κάθε περίπτωση είναι μια κυβέρνηση επικίνδυνη και ανίκανη να διαχειριστεί με επάρκεια την πανδημική κρίση».

Ειδικότερα, ο ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει πως «όταν τον περασμένο Μάιο στο Φόρουμ των Δελφών, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επέκρινε την άρνηση της κυβέρνησης στην φαρμακευτική προσέγγιση, με την εισαγωγή θεραπειών όπως τα μονοκλωνικά αντισώματα μαζί με το πολύτιμο όπλο του εμβολίου, το υπουργείο Υγείας έσπευδε να τον ειρωνευθεί λέγοντας για “πυροτεχνήματα” και κατηγορώντας τον ότι “αποπροσανατολίζει και εμπαίζει τους πολίτες”, “ανακαλύπτοντας θεραπεία με μονοκλωνικά αντισώματα που τάχα δε χρησιμοποιούμε…”».

Όμως, σημειώνει, «ένα μήνα μετά η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαδικασία για πέντε ελπιδοφόρα θεραπευτικά μέσα κατά της covid-19, ενώ χθες (Τρίτη) υπέγραψε κοινή σύμβαση με φαρμακευτική εταιρεία για την προμήθεια θεραπείας μονοκλωνικών αντισωμάτων στο πλαίσιο της Στρατηγικής της ΕΕ για τις θεραπείες κατά του κορωνοϊού» και «συνολικά, 18 κράτη-μέλη υπέγραψαν την κοινή σύμβαση ανάμεσα τους και η Ελλάδα».

Κατόπιν αυτών, ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αφενός, αν η κυβέρνηση και το υπουργείο Υγείας έχουν να πουν κάτι τώρα και, αφετέρου, «ποιος πετά πυροτεχνήματα και ποιος λαϊκίζει;».

Η αξιωματική αντιπολίτευση αναφέρει πως δεν ξαφνιάζεται «γιατί τα ίδια είχαν έκαναν και με την άρση της πατέντας.

»Ειρωνεύονταν τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα και μετά έσπευδαν να υιοθετήσουν τη πρόταση».

Καταληκτικά, ο ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει πως «το συμπέρασμα που για ακόμη μια φορά εξάγεται, είναι ότι η κυβέρνηση στην αντιμετώπιση της πανδημίας βαδίζει στα τυφλά και στερεί από εκατοντάδες συμπολίτες μας που χαροπαλεύουν στις ΜΕΘ ένα σημαντικό όπλο για τη σωτηρία τους».

Απάντηση Πολάκη στον Πλεύρη

«Διάβασα την απάντηση του Υπουργού Υγείας κυρίου Πλεύρη στην ανακοίνωση του Σύριζα για τα μονοκλωνικά αντισώματα και τη δικαίωση στην επιμονή μας να συμπεριληφθούν από πέρυσι το Νοέμβριο στη μάχη κατά του κορωνοϊου…», γράφει ο Παύλος Πολάκης σε ανάρτησή του στο Facebook και συνεχίζει:

»ΛΟΙΠΟΝ, ΑΚΟΥ ΚΥΡΙΕ ΠΛΕΥΡΗ, να μαθαίνεις γιατί ΕΙΣΑΙ ΑΣΧΕΤΟΣ:

»1) Δεν παρακολουθει ούτε συμμετέχει σε καμία προσπάθεια απλά κάνει ότι της λένε η Ελλάδα ως φτωχός συγγενής στην Ε.Ε.

»Η Γερμανία, η Σουηδία, η Ουγγαρία, η Ισπανία, η Ιταλία και προσφάτως η Αγγλία ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΚΑΝ αυτοτελώς και μόνες τους, χωρίς να περιμένουν την ευρωπαϊκή επιτροπή μεγάλες ποσότητες μονοκλωνικων αντισωμάτων για τους πολίτες των χωρών τους αμεσως μόλις ο ΕΜΑ έδωσε αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή από τον ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ του 2021!!! (ας δει τα ποσοστά θανάτων ανα εκατομμύριο πληθυσμού μετά τη χρήση των αντισωμάτων στις χώρες αυτές και θα καταλάβει το αποτέλεσμα)

»ΕΜΕΙΣ γιατί περιμέναμε;;;;;;;; Μήπως μας μαλώσουν;;;;

»2) Από το Φλεβάρη Μαρτη υπάρχουν μελέτες πως ο συνδυασμός αντισωμάτων που παρήγαγαν μάλιστα τρεις εταιρείες (Regeneron, Lilly, Glaxo) είναι δραστικός απέναντι σε όλες τις υπάρχουσες παραλλαγές και της δέλτα συμπεριλαμβανομένης.

»3) Η μελέτη που πονηρά αναφέρει πως τελείωσε τον Αύγουστο για να δικαιολογήσει την καθυστέρηση, αφορά το συνδυασμό αντισωμάτων της Lilly και όχι των άλλων δυο εταιρειών, η οποία Lilly ήταν η πρώτη που πήρε έκτακτη έγκριση από τον FDA (και μάλιστα πριν την αντίστοιχη έκτακτη του εμβολίου της Pfizer) για το αντίσωμα βαμλαμινιβαμπη το οποίο έσωσε χιλιαδες ζωές εκεί που χορηγήθηκε, αλλά αποδείχτηκε μετά στην πορεία πως στη δέλτα υπήρχε ένα ποσοστό 11% που δεν τους έπιανε.

»Γι αυτό η Lilly έφτιαξε και αυτή συνδυασμό δυο αντισωμάτων όπως η Regeneron που αποδείχτηκε πως είναι δραστικοτατο!

»Αν είχαμε φέρει και το πρώτο αντίσωμα τότε που το λέγαμε θα είχαμε σώσει χιλιαδες από τους νεκρούς του Μαρτίου-Μαΐου του 2021 καθώς τότε κυρίαρχες μεταλλάξεις ήταν η Αλφα και η βήτα που τις έπιανε πλήρως!!!!!

»Η δέλτα στη χώρα μας και στην Ευρώπη ήρθε μετά!

»4) “Έλα παππού να σου δείξω τα αμπελοχώραφά σου” θυμίζει η φράση περι επιστημονικής άγνοιας του ΣΥΡΙΖΑ, που τολμά ο δικηγορος Πλεύρης να απευθύνει προς εμάς!!!

»Αυτό που λέμε από την ΑΡΧΗ, είναι πως πρέπει μέσα από ενίσχυση του πρωτοβάθμιου συστήματος και των νοσοκομείων να χορηγούνται νωρις στην πορεία της νόσου (μέχρι την 7η-8η μερα από την έναρξη των συμπτωμάτων) τα αντισώματα σε αυτούς που έχουν τις προϋποθέσεις να εξελιχθούν βαρειά, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ Η ΝΟΣΟΣ ΤΟΥΣ και φρακάρει το σύστημα στις κλινικές κοβιντ και κυριως στις Μεθ.(ηλικιωμένοι, με συνυπαρχοντα χρόνιανοσήματα, ανοσοκαταστολη, κακοηθειες, ευπαθείς ομαδες)

»Αυτά δηλαδή που λέγαμε πέρυσι το Νοέμβριο από το βήμα της Βουλης και έκαναν τους κουφούς, μας τα λέει τώρα ο άσχετος και γελοιοδεστατος αντί να ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙ στους συγγενείς των 14.575 θυμάτων της πανδημιας στη χώρα μας μέχρι σήμερα ,που οι μισοί τουλάχιστον θα είχαν ΣΩΘΕΙ!!!!

»5) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΕΙΣ και εσυ Θανάση Πλεύρη και η προηγούμενη πολιτική ηγεσία γιατί το Νοέμβριο και Δεκέμβριο του 2020 δεν απάντησατε ποτέ σε επιστολή της εταιρειας Lilly προς το υπουργειο Υγειας με το ερώτημα να δεσμεύσουν 1000-2000 δόσεις το μήνα για τις ανάγκες της χώρας μας!! Επιστολη ΠΟΥ ΑΠΟΚΡΥΨΑΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΠΑΝΤΗΘΗΚΕ ΠΟΤΕ επαναλαμβάνω!!

»ΤΕΛΟΣ 6) και τελευταίο για να το κάνω ακόμα πιο λιανά:

»Θανάση Πλεύρη θα στο πω με εικόνες μήπως και αντιληφθείς το πόσο επικίνδυνοι είστε για τη δημόσια υγεία!

»Έχουμε ήδη φτάσει τη Σουηδία σε νεκρούς (φωτό 2-3) και δυστυχώς -δυστυχέστατα, σε 5-7 μέρες θα την ξεπεράσουμε…

»Η Σουηδία με ίδιο πληθυσμό με την Ελλάδα και ίδια περίπου εμβολιαστική κάλυψη (φωτό 4-5) έχει καταφέρει από τον Φεβρουάριο να “επιπεδώσει” τους θανάτους, ενώ η δική μας καμπύλη συνεχώς αυξομειώνεται (φωτό 6)

»Η Σουηδία η οποία δεν είχε ποτέ lockdown -σε αντίθεση με την Ελλάδα – χορηγεί ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ με τα εμβόλια από τις αρχές Μαρτίου ΚΑΙ τις θεραπείες με μονοκλωνικά αντισώματα (φωτό 7-8) όπως και πολλές άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης!

»Κατάλαβες τώρα Πλεύρη που οφείλεται η διαφορά;;;

»Όσα ακαταδίωκτα και να ψηφίσετε (τα οποία κρίνονται από τα Δικαστήρια για τη συνταγματικότητά τους ή μη) να ξέρεις ένα πράγμα:

»ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ! ΘΑ ΛΟΓΟΔΟΤΗΣΕΤΕ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΚΑΙ ΠΟΙΝΙΚΑ για το γεγονός ότι θα μπορούσε να είχαν σωθεί άνθρωποι και εσείς τους στερήσατε ενδεδειγμέμη θεραπευτική αγωγή!».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...