Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

O Tσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

O Tσίπρας διέγραψε τον Κουρουμπλή από την Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε τον Παναγιώτη Κουρουμπλή ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος απέστειλε τη σχετική επιστολή στον πρόεδρο της Βουλής.

Πιο συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Κουρουμπλής αποκάλεσε «δολοφόνους» τους βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, με αφορμή την αντιμετώπιση της πανδημίας και το ζήτημα με τους θανάτους εντός κι εκτός ΜΕΘ.

Τα όσα είπε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής προκάλεσαν τις άμεσες αντιδράσεις των βουλευτών της ΝΔ, αλλά αποστάσεις έσπευσαν να πάρουν αμέσως και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο Πάνο Σκουρλέτη, αλλά και τον Νίκο Φίλη.

«Με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιώ ότι ο βουλευτής κ. Κουρουμπλής Παναγιώτης τίθεται εκτός της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας στην επιστολή του προς τον κ. Τασούλα.

Να θυμίσουμε ότι ο κ. Κουρουμπλής είχε επιστρέψει στην Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του εκλογοδικείου καταλαμβάνοντας τη θέση του Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Τι προηγήθηκε

Οι αναφορές του Παναγιώτη Κουρουμπλή για «χιλιάδες ανθρώπους που δολοφονήθηκαν» από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Τσίπρα.

Ύστερα από το περιστατικό, το οποίο προκάλεσε σάλο, και τις αντιδράσεις του κυβερνώντος κόμματος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τηλεφώνησε από τις Βρυξέλλες στη γραμματέα τις κοινοβουλευτικής ομάδας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Όλγα Γεροβασίλη, θέλοντας να μεταφέρει ένα τελεσίγραφο στο βουλευτή του κόμματος και πρώην υπουργό.

Θα ανασκευάσει, ή θα διαγραφεί από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ο διάλογος που καταγράφηκε είναι ενδεικτικός της έντασης που προκλήθηκε:

Κουρουμπλής (ΣΥΡΙΖΑ): Επιλεκτική επιλογή προσβλητική για τον ελληνικό λαό.

Περιμένουμε λοιπόν να έρθει ο κ. Πρωθυπουργός, ο οποίος θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί πραγματικά μετά από αυτή την αποκάλυψη.

Γιατί θα απολογηθείτε. Δεν θα το περάσετε έτσι. Γιατί μέσα σε αυτό το περιβάλλον δολοφονήθηκαν άνθρωποι. Το συνειδητοποιείτε;

Βουλευτές ΝΔ: Ντροπή! Ντροπή!

Κουρουμπλής: Αυτό είναι ντροπή σε εσάς. Έχετε θράσος να μιλάτε.

Τουλάχιστον σιωπάτε. Αίσχος! Δολοφονήσατε τους ανθρώπους αυτό κάνατε. Δολοφονήθηκαν χιλιάδες άνθρωποι. Αυτή είναι η πραγματικότητα.

Αβδελάς: Παρακαλώ ανακαλέστε

Κουρουμπλής: Δεν ανακαλώ τίποτα …

Μαρκόπουλος (ΝΔ): Είσαι προβοκάτορας. Είναι δυνατόν να μας λέει δολοφόνους;

Κουρουμπλής: Είστε υπόλογοι γι’ αυτό που συντελείται και τουλάχιστον αναγνωρίστε το λάθος.

Πέθαναν άνθρωποι το κατανοείτε αυτό το πράγμα; Πέθαναν άνθρωποι άδικα.

Παίρνοντας αμέσως μετά τον λόγο, ο βουλευτής της ΝΔ, Γιώργος Κουμουτσάκος έκανε λόγο για αθλιότητες και ακραίο λαϊκισμό και καλώντας τον ΣΥΡΙΖΑ να διαχωρίσει τη θέση του.
Αποστάσεις από τον κ. Κουρουμπλή πήρε πάντως και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, κάνοντας λόγο για άστοχες και παρεξηγήσιμες εκφράσεις.

Μομφή για αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά αποδόθηκε, μετά από πρόταση του προέδρου της Βουλής Κ. Τασούλα, στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Π. Κουρουμπλή για τη φράση που απηύθυνε προς τους κυβερνητικούς βουλευτές, «δολοφονήσατε ανθρώπους».

Η απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής συνεπάγεται την περικοπή του ενός τετάρτου της μηνιαίας αποζημίωσής του.

«Το να υπάρχει συνάδελφος που απευθυνόμενος στην πλειοψηφία, να μιλά ότι δολοφονήσατε χιλιάδες ανθρώπους, και ότι “επιμένω και δεν ανακαλώ”, είναι ό,τι χυδαιότερο, αποκρουστικότερο, και υπονομευτικό του κύρους του Κοινοβουλίου και μπορεί να λεχθεί εδώ μέσα», είπε -χειροκροτούμενος- ο πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε:

«Στην πραγματικότητα, δεν πρέπει να διαγραφεί από τα πρακτικά, πρέπει να μείνει ως κάκιστο παράδειγμα μιας συμπεριφοράς που ομόφωνα καταδικάζουμε».

«Δεν μπορεί να πυροδοτούμε τον κοινωνικό αυτοματισμό μίσους κατά πολιτικών αντιπροσώπων.

»Απευθύνομαι στο σώμα και στιγματίζω τον κ. Κουρουμπλή με μομφή αντικοινοβουλευτικής συμπεριφοράς για όσα αποκρουστικά ανέφερε», τόνισε ο κ. Τασούλας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης είπε ότι η κατάσταση της πανδημίας είναι δύσκολη και ότι «με ανταλλαγή ύβρεων» δεν υπάρχει λύση.

Δεν μας καλύπτουν όσα είπε ο κ. Κουρουμπλής, μέσα στην οργή και το θυμό του, καθώς (όπως είπε ο κ. Κουρουμπλής) έχει χάσει φίλους του, υπογράμμισε ο κ. Φίλης.

Την προηγούμενη περίοδο βουλευτές της ΝΔ με αποκάλεσαν προδότη για τη στάση μου επί της συμφωνίας των Πρεσπών, ενώ ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε πει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έκαψε 100 ανθρώπους στο Μάτι.

Δεν προχωρά έτσι η Δημοκρατία, με το «μία σου και μία μου» τόνισε ο κ. Φίλης.

Σε παρέμβασή του, ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, είπε ότι υπάρχει ζήτημα και για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον αρχηγό του, Αλ. Τσίπρα, που πρέπει να αποδοκιμάσει τον βουλευτή του.

Πρέπει να τον οδηγήσει να έρθει στην αίθουσα να ανακαλέσει, αλλιώς να τον διαγράψει από την κοινοβουλευτική του ομάδα, είπε ο κ. Οικονόμου.

Διαφορετικά, προσέθεσε, ανέχεται (ο κ. Τσίπρας) και κατευθύνει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Ικανοποίηση για την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου για το δυστύχημα των Τεμπών

ΣΥΡΙΖΑ: Να δώσει εξηγήσεις ο Μητσοτάκης για Τέμπη, υποκλοπές, e-mails αποδήμων και χρήση πρωθυπουργικού αεροσκάφους

ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης έχει μετατρέψει το πρωθυπουργικό αεροσκάφος σε ΙΧ

Πρώτη αγωγή κατά του υπ. Εσωτερικών από απόδημη Ελληνίδα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων στην Ασημακοπούλου

Ιωάννης Κεφαλογιάννης: «Ο κ. Κασσελάκης υπηρετεί τη θητεία του χωρίς να έχει το παραμικρό προνόμιο»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...