Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Φοβερές καταγγελίες Ηλιόπουλου για το πώς ανοίγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα σχολεία

Φοβερές καταγγελίες Ηλιόπουλου για το πώς ανοίγει η κυβέρνηση Μητσοτάκη τα σχολεία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σκληρή κριτική στην κυβέρνηση για τον τρόπο που ανοίγει τα σχολεία την Δευτέρα άσκησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νάσος Ηλιόπουλος σε δηλώσεις τους στους τ/σ Mega και Atlas TV, ενώ επισήμανε ότι «όπως έχουν τονίσει ειδικοί -όπως ο κ. Καπραβέλος– η διασπορά στα σχολεία σχετίζεται άμεσα με την επιδείνωση της υγειονομικής κατάστασης στη χώρα».

«Τα σχολεία δεν είναι parking για τα παιδιά, τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν με ασφάλεια», ανέφερε ο κ. Ηλιόπουλος και προσέθεσε:

«Το πρωτόκολλο του 50%+1 ήταν κυβερνητική απόφαση, δεν ήταν εισήγηση των επιστημόνων, όπως έχουν δηλώσει μέλη της επιτροπής…

»Είναι ένα πρωτόκολλο το οποίο δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη, ένα πρωτόκολλο που δίνει πάρα πολλά κρούσματα στην κοινότητα και η κυβέρνηση συνεχίζει να το εφαρμόζει σε μια περίοδο που η πίεση στο σύστημα υγείας αυξάνεται».

Αναφερθείς στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «τα τμήματα πρέπει να κλείνουν στο πρώτο κρούσμα και να γίνεται δωρεάν τεστ στους μαθητές για να ξανανοίξουν, αυτό είναι ο ευρωπαϊκός κανόνας», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «δεν δίνει τη δυνατότητα να χορηγούνται άδειες ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους γονείς για να μπορούν να φυλάξουν τα παιδιά, τα οποία θα έχουν νοσήσει».

Σημείωσε ότι «προκειμένου να υπάρξει προετοιμασία για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προτείνει την παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα καθώς επίσης ότι πρέπει επίσης γενικά να υπάρχει συνταγογράφηση των τεστ».

Υπογράμμισε ακόμη ότι «μέσα σε αυτές τις συνθήκες δεν γίνεται το Παίδων Πεντέλης να αναστέλλει τη λειτουργία του ως νοσοκομείο -με απόφαση της κυβέρνησης- και να μετατρέπεται αποκλειστικά σε εμβολιαστικό κέντρο».

Αναφερόμενος στα νέα μέτρα της κυβέρνησης για την ακρίβεια, ο Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι «η επιδότηση για τα οικιακά τιμολόγια είναι 15% μικρότερη σε σχέση με τον Δεκέμβρη».

Επέκρινε τη ΝΔ για «αναξιοπιστία και ανεπάρκεια» και εξήγησε:

«Έχουμε μία κυβέρνηση που μόλις πριν 20 μέρες ψήφισε προϋπολογισμό.

»Και όταν δεν μπορείς -μέσα σε διάστημα 20 ημερών- να διαβλέψεις ότι θα χρειαστεί ένα επιπλέον κονδύλι 400 εκατ. ευρώ, σίγουρα κάτι έχεις κάνει λάθος.

»Τα χρήματα αυτά είναι πολύ λίγα για αυτό που έχουμε μπροστά μας».

Τέλος, όσον αφορά την εγκύκλιο Τσακλόγλου για τις συντάξεις, σημείωσε ότι «στις 30 Δεκεμβρίου η κυβέρνηση ήρθε σαν τον κλέφτη -με μία εγκύκλιο του κ. Τσακλόγλου και του κ. Χατζηδάκη- να κόψει έως 268 ευρώ από συντάξεις χηρείας και αναπηρίας» και προσέθεσε:

«Η ΝΔ, αυτά τα τρία χρόνια, έχει ήδη κόψει περίπου 2,5 δισ. ευρώ αθροιστικά, κυρίως από τους χαμηλοσυνταξιούχους, γιατί κατήργησε τη μόνιμη δαπάνη που είχε θεσμοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2019 για την επαναφορά μέρους της 13ης σύνταξης -κάτι που τότε μάλιστα η ΝΔ είχε ψηφίσει…

»Αυτά τα λεφτά τώρα πάνε σε ένα βαρέλι δίχως πάτο, στην ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...