ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διάσπαρτος στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίδα»

Διάσπαρτος στο Αιγαίο ο ελληνικός στόλος στο πλαίσιο της άσκησης «Καταιγίδα»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διάσπαρτος σε ολόκληρο το Αιγαίο βρίσκεται αυτή την ώρα ο ελληνικός στόλος στο πλαίσιο της κλαδικής άσκησης «Καταιγίδα 2022» με στόχο την αύξηση της επιχειρησιακής ετοιμότητας των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων μετά και τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πως γι’ αυτόν πλέον δεν υπάρχει Έλληνας πρωθυπουργός («Μητσοτάκης γιοκ» όπως είπε), διακόπτοντας κάθε συνομιλία μαζί του.

Άξιο μνείας είναι το γεγονός ότι στο πλαίσιο της μεγάλης στρατιωτικής άσκησης σύμφωνα με πληροφορίες δοκιμάζονται σενάρια, όπως για παράδειγμα αυτό της τυχόν επιχείρησης κατάληψης ελληνικού νησιού, της ανακατάληψης βραχονησίδων με τη συμμετοχή των ειδικών δυνάμεων (που θα χρησιμοποιήσουν τα νέα σκάφη ανορθόδοξου πολέμου Mark V που παραλάβαμε) και της τυχόν αποτροπής τουρκικής προβοκάτσιας στο Αρχιπέλαγος.

Η έμφαση δίνεται κυρίως στο βόρειο και κεντρικό Αιγαίο που το Πολεμικό Ναυτικό διεξάγει πολλαπλής μορφής ασκήσεις ενώ στο επίκεντρο έχει βρεθεί επίσης το γεγονός ότι τα τελευταία εικοσιτετράωρα αυξάνονται οι απόπειρες εισδοχής στη χώρα μας μεταναστών από τα τουρκικά παράλια.

Επίσης, εξετάζεται το ενδεχόμενο αντιμετώπισης προκλητικών ενεργειών από τη γειτονική χώρα μεσούντος του καλοκαιριού, καθώς η Άγκυρα έχει προαναγγείλει ότι θα επιχειρήσει να διενεργήσει έρευνες στην ανατολική Μεσόγειο με το νέο γεωτρύπανο που απέκτησε.

Μάλιστα την ώρα που εξελίσσεται η «Καταιγίδα», οι γείτονές μας θα βγάλουν σήμερα για επιστημονικές έρευνες το σκάφος «Γιουνούς», το οποίο αναμένεται να κινηθεί μεταξύ Λέσβου, Χίου και Λήμνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηφαίστειο Σαντορίνης: Ο νεκρός έφηβος του τσουνάμι λύνει το μυστήριο της Πομπηίας του Αιγαίου

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Ν. Δένδιας για την απώλεια του Λάκη Χαλκιά: «Υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής»

Ο Φαραντούρης «βυθίζει» τον τουρκικό πειρατικό αλιευτικό στόλο – Η Κάλλας και η Κομισιόν μαζί του

Ο Νίκος Δένδιας χορηγεί το επίδομα διοίκησης σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...