Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

BFM Business: Η Ελλάδα αγοράζει 40 F-35

BFM Business: Η Ελλάδα αγοράζει 40 F-35
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στην ιστοσελίδα BFM Business, άρθρο με υπογραφή του Pascal Samama και τίτλο: Μαχητικά αεροσκάφη: Η Ελλάδα επισημοποίησε την πρόθεσή της να αγοράσει 20 F-35… και ίσως κι άλλα 20 αναφέρει ότι μετά την αγορά 24 Rafale (6 καινούργια και 18 μεταχειρισμένα), η Ελλάδα συνεχίζει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των πολεμικών αεροσκαφών της.

Πριν από λίγες μέρες, στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αντικαταστήσει τα γερασμένα F-16 με περίπου είκοσι F-35 ενώ εξετάζεται η επιλογή και μιας δεύτερης μοίρας 20 αεροσκαφών.

Η Αθήνα έστειλε επιστολή στην Ουάσιγκτον για να επισημοποιήσει την πρόθεσή της, διευκρινίζοντας ότι οι παραδόσεις θα πρέπει να ξεκινήσουν «το 2027 ή το 2028», σύμφωνα με το Reuters.

Αυτή η επιστολή είναι η αφετηρία για μια διαπραγμάτευση που θα μπορούσε να είναι «μακρόχρονη» σύμφωνα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Μια πώληση F-35 στην Ελλάδα θα μπορούσε να πυροδοτήσει την Άγκυρα, όπου υπάρχει αυξανόμενη ρητορική ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες χρησιμοποιούν την Ελλάδα ως πιόνι για να ελέγξουν την Τουρκία», λέει ο ειδικός γεωστρατηγικής Nicholas Danforth στο Breaking Defense.

Σημειώνεται μεταξύ άλλων ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν (Biden) αντίθετα με τη θέση του Κογκρέσου δήλωσε υπέρ της πώλησης F-16 στην Άγκυρα.

Η απόκτηση των F-35 εγείρει ένα άλλο ερώτημα, αυτό της διαλειτουργικότητας με τα Rafales.

Εάν από στρατηγική άποψη, τα δύο αεροσκάφη μπορούν να είναι συμπληρωματικά, δεν είναι πλήρως συμβατά -καταλήγει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

Πληροφορίες από BFM Business

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Η Ελλάδα εξετάζει την αποστολή «Μηχανικού» στη Γάζα στο πλαίσιο του σχεδίου Τραμπ

Ρούμπιο: Δεν υπάρχει ειρήνη αν η Χαμάς διατηρήσει την ικανότητα επίθεσης κατά του Ισραήλ

Αντιστράτηγος ε.α. Καμπουρίδης: Με υποστήριξη των ΗΠΑ οι Κούρδοι (SDF) οδεύουν προς αυτονομία στη Συρία – Ήττα για την Τουρκία

Προκαταρκτική συμφωνία στη Συρία: Οι Κούρδοι με τρεις μεραρχίες και 50.000 μαχητές «ενσωματώνονται» στο συριακό κράτος

Τουρκικό δημοσίευμα: Το Ισραήλ σε μυστικές διαβουλεύσεις με Ελλάδα και Κύπρο υπό τη σκιά της αυξανόμενης ισχύος της Τουρκίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...