Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μητσοτάκης: Να εξουδετερώσουμε τους λαθρέμπορους που εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους

Μητσοτάκης: Να εξουδετερώσουμε τους λαθρέμπορους που εκμεταλλεύονται απελπισμένους ανθρώπους
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Μήνυμα ότι «ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος, που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια» εξέπεμψε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε δήλωση του, προσερχόμενος στην έναρξη της Συνόδου της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας.

Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε μάλιστα την ελπίδα ότι «όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον μοιράζονται αυτές τις κοινές αξίες, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη».

Ο πρωθυπουργός, δεν παρέλειψε, δε να αναφερθεί και στο ζήτημα του Μεταναστευτικού στο φόντο μίας ακόμα τραγωδίας, που εκτυλίσσεται τις τελευταίες ώρες στο Αιγαίο, εξέφρασε την βαθιά του θλίψη για την απώλεια των ανθρώπινων ζωών, παρά τις ηρωικές, όπως είπε, προσπάθειες του Λιμενικού Σώματος και κάλεσε όλους τους εμπλεκομένους να συνεργαστούν πολύ πιο ουσιαστικά, ώστε να αποφευχθούν ανάλογα δυστυχήματα στο μέλλον.

Η δήλωση του πρωθυπουργού:

Αυτούς τους τόσο δύσκολους καιρούς, η Ευρωπαϊκή Πολιτική Κοινότητα είναι ένα νέο φόρουμ που φέρνει κοντά όλες τις χώρες της ηπείρου με στόχο την προώθηση της κοινής μας ασφάλειας και ευημερίας.

Είναι αυτονόητο πως μια τέτοια κοινότητα χωρών θα πρέπει να εδράζεται σε κοινές αξίες που θα πρέπει να μοιραζόμαστε όλοι.

Ο σεβασμός του Διεθνούς Δικαίου, η θεμελιώδης προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων θα πρέπει να είναι ο ακρογωνιαίος λίθος που στηρίζει αυτή τη νέα προσπάθεια.

Ελπίζω, ειλικρινά, πως όλες οι χώρες που συμμετέχουν σήμερα και πιθανώς θα συμμετάσχουν στο μέλλον μοιράζονται αυτές τις κοινές αξίες, όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην πράξη.

Σε ένα διαφορετικό ζήτημα, θα ήθελα να εκφράσω τη βαθιά θλίψη μου για την απώλεια ανθρώπινων ζωών το πρωί και αργά χθες το βράδυ, σε δύο διαφορετικά ναυάγια στο Αιγαίο, παρά τις ηρωικές προσπάθειες του ελληνικού Λιμενικού.

Πιστεύω ότι ήρθε η ώρα να συνεργαστούμε πραγματικά και με πολύ πιο ουσιαστικό τρόπο, προκειμένου να αποφύγουμε την επανάληψη τέτοιων περιστατικών στο μέλλον και να εξουδετερώσουμε εντελώς τους λαθρέμπορους που εκμεταλλεύονται αθώους ανθρώπους, απελπισμένους ανθρώπους, οι οποίοι προσπαθούν να φτάσουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο με σκάφη που σαφώς δεν είναι αξιόπλοα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...