Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση: Το 69% πιστεύει τη λίστα του «Documento» – 87% να απαγορευτεί το Predator

Δημοσκόπηση: Το 69% πιστεύει τη λίστα του «Documento» – 87% να απαγορευτεί το Predator
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Δεν φαίνεται να έχουν πειστεί οι πολίτες παρά τις εξηγήσεις που προσπάθησε να δώσει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την περασμένη εβδομάδα για το σκάνδαλο των υποκλοπών και παρά τις συνεχείς προσπάθειες του κυβερνητικού επιτελείου να… κουκουλώσει την υπόθεση.

Αυτό αποδεικνύεται από έρευνα της Prorata για λογαριασμό της Εφημερίδας των Συντακτών, σύμφωνα με την οποία το 69% των ερωτηθέντων πιστεύει τη λίστα που δημοσιοποίησε η εφημερίδα Documento, καθώς συμφωνεί ότι «η κυβέρνηση παρακολουθούσε υπουργούς της, βουλευτές της αντιπολίτευσης, δημοσιογράφους και επιχειρηματίες», ενώ στην ερώτηση αν πιστεύουν ότι παρακολουθούνταν ή όχι από την κυβέρνηση αυτά τα πρόσωπα, αρνητικά απάντησε μόλις το 25%!

Οι ηλικίες 17 έως 34 ετών απάντησαν θετικά σε ποσοστό 80%, ενώ θετικά απάντησαν ακόμα το 83% των αναποφάσιστων και το 48% όσων αυτοπροσδιορίζονται ως «δεξιοί».

Να παραιτηθεί ζητά το 50%

«Λόγω των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το πρωθυπουργικό αξίωμα», λέει το 50% των ερωτηθέντων, ενώ 45% είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί.

Μεταξύ αυτών που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού είναι το 64% της ηλικίας 17 έως 34 ετών και το 47% της ηλικίας 35-54, το 52% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 55% των αναποφάσιστων και το 50% των κεντρώων.

Και οι ψηφοφόροι της ΝΔ θέλουν αντικατάσταση Δεμίρη

Σε ερώτηση για το αν πρέπει να αντικατασταθεί ο Διοικητής της ΕΥΠ Θεμιστοκλής Δεμίρης με πρόσωπο ευρείας πολιτικής αποδοχής, το 71% υπέρ της αλλαγής αυτή, το 65% ζητά να αντικατασταθεί η εισαγγελέας της ΕΥΠ, ενώ το 87% ζητάει να θεσμοθετηθεί η καθολική απαγόρευση του κακόβουλου λογισμικού Predator στη χώρα.

Μάλιστα, το 41% από αυτούς που ζητούν την αντικατάσταση του Δεμίρη είναι και το 41% των ψηφοφόρων της ΝΔ (!), το 76% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, το 75% όσων δηλώνουν αναποφάσιστοι, το 77% των κεντρώων, το 50% των κεντροδεξιών και το 38% των δεξιών.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Δημοσκόπηση Opinion Poll: Μόλις στο 26,6% η ΝΔ – Ο «Κανένας» έπιασε τον Μητσοτάκη στην καταλληλότητα

Νίκος Δένδιας: Ακλόνητος στην κορυφή των πιο επιτυχημένων υπουργών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...