Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σπίρτζης: Οι ανεκπαίδευτοι «σερίφηδες» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη σπέρνουν τον θάνατο

Σπίρτζης: Οι ανεκπαίδευτοι «σερίφηδες» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη σπέρνουν τον θάνατο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Στον σοβαρό τραυματισμό του 16χρονου Ρομά στη Θεσσαλονίκη, από τα πυρά αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ, επειδή έφυγε από πρατήριο καυσίμων χωρίς να πληρώση 20 ευρώ για τη βενζίνη που έβαλε, αναφέρθηκε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Ο τομεάρχης προστασίας του πολίτη του ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή του, έκανε λόγο για «ανεκπαίδευτους “σερίφηδες”» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, οι οποίοι, «αντί να εργάζονται για την ασφάλεια των πολιτών, σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο».

Η ανακοίνωση Σπίρτζη

«16χρονος Ρομά στη Θεσσαλονίκη δεν έδωσε τα είκοσι ευρώ για το πετρέλαιο που έβαλε και, πλέον, δίνει μάχη για τη ζωή του με τις πιθανότητες να μην είναι, δυστυχώς, με το μέρος του.

»Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ τον καταδίωξαν και αντί, ως όφειλαν, να τον ακινητοποιήσουν και να τον συλλάβουν, τον πυροβόλησαν στο κεφάλι (!). Λίγους μήνες μετά τη δολοφονία του επίσης Ρομά, Νίκου Σαμπάνη μετά από καταδίωξη στο Πέραμα, οι ανεκπαίδευτοι και επικίνδυνοι αστυνομικοί του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη δεν δίστασαν να ανοίξουν πυρ εναντίον του ανήλικου ο οποίος σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία δεν οπλοφορούσε καν».

«Μία ημέρα πριν τη θλιβερή επέτειο της εν ψυχρώ δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, ένας ακόμη 16χρονος χαροπαλεύει μετά από πυρά που δέχθηκε από «αστυνομικό».

»Κύριε Θεοδωρικάκο, μαζέψτε επιτέλους τους ανεκπαίδευτους «σερίφηδες» που έχετε βγάλει στους δρόμους και οι οποίοι αντί να εργάζονται για την ασφάλεια των πολιτών, σπέρνουν τον τρόμο και τον θάνατο».

«Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο την επιβολή του τρόμου μέσω της ακραίας αστυνομικής βίας η οποία οδηγεί, για ασήμαντες αφορμές, ανήλικα 16χρονα παιδιά στο θάνατο», υπογραμμίζει ο Χρήστος Σπίρτζης.

Δικηγόρος 16χρονου: Ευθεία βολή από πίσω κατά του παιδιού

Για γεγονότα που δεν χωρούν αμφιβολία έκανε λόγο ο Θεόφιλος Αλεξόπουλος, δικηγόρος της οικογένειας του 16χρονου Ρομά.

Σε δηλώσεις του έξω από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο 16χρονος, δήλωσε πως η κατάσταση του ανηλίκου παραμένει κρίσιμη, καθώς αφαιρέθηκε η σφαίρα, όμως η ζωή του κρέμεται από μια κλωστή.

Αναφερόμενος στα όσα έγιναν, ο δικηγόρος υπογράμμισε πως η έρευνα της Αστυνομίας έρχεται σε αντίθεση με την ανακοίνωσή της, μίλησε για ευθεία βολή από πίσω κατά του ανηλίκου, απέρριψε τα περί εμβολισμού και τόνισε ότι οι αστυνομικοί γνώριζαν για ποιον λόγο τον καταδίωκαν.

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ «είναι στο ίδιο πλαίσιο ανακοινώσεων προηγούμενων ομοίων περιστατικών» στην Αθήνα, υπογραμμίζοντας πως αυτές οι δηλώσεις και ανακοινώσεις είναι «που έρχονται και οπλίζουν τα χέρια αστυνομικών να λειτουργούν με τέτοιο τρόπο».

Υπογράμμισε στη συνέχεια ότι «δεν πρόκειται δυστυχώς για ακόμα μια εκδήλωση ακραίας αστυνομικής βίας», αλλά για μια ευθεία βολή, «για μια εν ψυχρώ δολοφονική επίθεση».

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Την 01.00 ώρα περίπου σήμερα (05-12-2022) νεαρός ημεδαπός – οδηγός Ι.Χ.Φορτηγού, μετέβη σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην οδό Ν. Μοναστηρίου, όπου εφοδιάστηκε με πετρέλαιο δίχως να καταβάλει αντίτιμο και αποχώρησε, σύμφωνα με σχετική καταγγελία του υπαλλήλου, ο οποίος άμεσα ενημέρωσε αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., οι οποίοι βρίσκονταν πλησίον του σημείου.

Οι αστυνομικοί έσπευσαν προς την κατεύθυνση διαφυγής του ανωτέρω οχήματος και ενημέρωσαν επίσης το τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης.

Το όχημα ακολουθήθηκε από τους ως άνω αστυνομικούς με χρήση φωτεινών και ηχητικών σημάτων, πραγματοποιώντας συνεχείς επικίνδυνους ελιγμούς για τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου και μη συμμορφούμενο κατευθύνθηκε προς την περιοχή των Διαβατών.

Παραβιάζοντας αλλεπάλληλα φωτεινούς σηματοδότες και ενεργώντας συνεχώς επικίνδυνους ελιγμούς επιχείρησε να εμβολίσει μετωπικά το προπορευόμενο δίκυκλο της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ., θέτοντας σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή των αστυνομικών, αγνοώντας εκ νέου τις εντολές τους».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...