Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Washingon Examiner βλέπει δύσκολο να πάρει τα F-16 η Τουρκία

Το Washingon Examiner βλέπει δύσκολο να πάρει τα F-16 η Τουρκία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Υπό τον τίτλο «Biden plan to sell F-16 fighter jets to Turkey draws Democratic opposition», το περιοδικό Washingon Examiner δημοσιεύει άρθρο σύμφωνα με το οποίο μια σχεδιαζόμενη πώληση 40 μαχητικών F-16 στην Τουρκία προκειμένου να υπάρξει ξεπάγωμα στις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών (σ.σ. ΗΠΑ-Τουρκίας) προκαλεί την αντίδραση υψηλόβαθμου Δημοκρατικού Γερουσιαστή.

Σημειώνεται ότι δεν υπάρχει τέτοιο αίτημα προς το Κογκρέσο εκ μέρους της Διοίκησης ακόμη, αλλά ήδη ένα τέτοιο ενδεχόμενο αντιμετωπίζει σημαντική αντίθεση.

Το περιοδικό αναφέρεται ακολούθως στην τοποθέτηση του κ. Μενέντεζ αναφορικά με μία τέτοια ενδεχόμενη πρόταση εκ μέρους της αμερικανικής Διοίκησης, ο οποίος αντιτίθεται σθεναρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, ενώ όπως σημειώνεται, στηρίζει την πρόταση που επίσης προωθεί η Διοίκηση Μπάιντεν για πώληση 40 μαχητικών F-35 στην Ελλάδα.

Το άρθρο αναφέρεται, μεταξύ άλλων, στα ακαθώνδη ζητήματα που απασχολούν τις αμερικανοτουρκικές σχέσεις, τα οποία μάλλον καθιστούν απίθανη την έγκριση από μέρους του Κογκρέσου της πώλησης των F-16 στην Τουρκία, όπως η καθυστέρηση εκ μέρους της Τουρκίας της ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ, η προμήθεια της Τουρκίας των S-400 από τη Ρωσία που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή της Τουρκίας από το πρόγραμμα των F-35, αλλά και το ζήτημα στήριξης από τις ΗΠΑ των Κούρδων της Συρίας.

Ο Πρόεδρος Μπάιντεν στηρίζει την πώληση, αλλά χρειάζεται την έγκριση του Κογκρέσου, ενώ θα καταστεί (σ.σ. εάν εγκριθεί) μία από τις μεγαλύτερες πωλήσεις πολεμικών αεροσκαφών στην Τουρκία εδώ και χρόνια.

Το χρονοδιάγραμμα για ένα τέτοιο αίτημα προς το Κογκρέσο για το εν λόγω ζήτημα δεν είναι σαφές, αλλά μόλις η Διοίκηση ενημερώσει το Κογκρέσο για την προγραμματισμένη πώληση, θα έχει περίπου ένα μήνα για να μπλοκάρει τη συμφωνία μέσω ενός κοινού ψηφίσματος απόρριψης, σημειώνεται στο δημοσίευμα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Έψηνε μπιφτέκια στα McDonald’s και έτσι έγινε «κατά λάθος» εκατομμυριούχος

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Σταμάτησαν οι έρευνες – Οι έξι αγνοούμενοι θεωρούνται νεκροί

ΗΠΑ: Έξι αγνοούμενοι στη Βαλτιμόρη από κατάρρευση γέφυρας

Το «Σωματείο Δράσης Νίκος Καπετανίδης» για τον Ερντογάν που χαρακτήρισε «τρομοκράτες» τους Πόντιους: «Σας ευχαριστούμε πολύ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...