Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να καλυφθεί η υπόθεση της «Greek Mafia»

Τσαπανίδου: Η κυβέρνηση επιδιώκει να καλυφθεί η υπόθεση της «Greek Mafia»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Βιώνουμε μία κατάσταση που σε άλλη χώρα θα είχε τρομακτικές συνέπειες, θα απομακρύνονταν άνθρωποι από τις θέσεις τους, θα έφευγε ο ίδιος ο πρωθυπουργός», δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πόπη Τσαπανίδου, αναφορικά με την υπόθεση της «Greek Mafia», σε τοποθετήσεις της στους ραδιοφωνικούς σταθμούς «Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης» και «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

Με αφορμή χθεσινά δημοσιεύματα του Documento και του ΒΗΜΑτος τόνισε ότι «υπάρχουν ανοιχτά ερωτήματα προς τον κ. Θεοδωρικάκο, τα οποία έθεσαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας».

«Ο κ. Θεοδωρικάκος, όταν ρωτήθηκε αν υπήρχαν ανώτατοι αξιωματικοί που συνομιλούσαν με τη μαφία και γιατί τα στοιχεία δεν στάλθηκαν στη Δικαιοσύνη, απάντησε με τον τρόπο που απαντά και ο κ. Μητσοτάκης για τις υποκλοπές.

»Είπε ότι δεν γνώριζε», σχολίασε.

Είπε ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ είχε γίνει μία πολύ μεγάλη έρευνα της ΕΥΠ η οποία, με τη σημερινή κυβέρνηση, ποτέ δεν αξιοποιήθηκε από την Αστυνομία, ώστε να καταλήξει στη σχετική δικογραφία και να αποδοθεί δικαιοσύνη».

Μίλησε για κωλυσιεργία και φανερή προσπάθεια να καλυφθεί η υπόθεση, σημειώνοντας ότι «μάλιστα ορισμένους από τους αξιωματικούς που φέρονται να εμπλέκονται, ο κ. Θεοδωρικάκος τους αναβάθμισε».

Τόνισε ότι «τα στοιχεία υπάρχουν και οι επίορκοι αστυνομικοί που έχουν σχέση με τη μαφία πρέπει να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη» και πως «με βάση τις πληροφορίες, τα έσοδα από τέτοιες παράνομες δραστηριότητες έφταναν τα 3 εκατ. ευρώ».

Η Π. Τσαπανίδου σχολίασε ότι «η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης αντί να απαντήσει για όλα αυτά, προσπαθεί να ρίξει λάσπη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ», συμπληρώνοντας ότι ο πρωθυπουργός «αποφεύγει συστηματικά να απαντά στις ερωτήσεις του Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή, όπως αποφεύγει βέβαια να προσέλθει σε debate με τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε ο λαός να βγάλει τα συμπεράσματά του».

Μιλώντας για τις «νέες αυξήσεις» στα επιτόκια των δανείων, η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είπε ότι «οι πολίτες καλούνται πλέον να πληρώσουν δύο επιπλέον δόσεις στεγαστικού δανείου το χρόνο, από ένα εισόδημα που δεν φτάνει για να βγει ο μήνας».

Σε ερώτηση για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας αφού σχολίασε για την κυβέρνηση ότι «όποιος καεί στο χυλό φυσάει και το γιαούρτι…», είπε ότι «με ελάχιστα εκατοστά χιονόστρωσης και για μια κακοκαιρία που περιμέναμε εδώ και αρκετές ημέρες, έκλεισε για πολλές ώρες η εθνική οδός Αθηνών-Λαμίας, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρηθούν πάρα πολλοί πολίτες».

Σημείωσε ότι η κυβέρνηση έχει ευθύνη για την ταλαιπωρία που προκλήθηκε, ενώ προσέθεσε ότι «το μόνο που μπορεί να σκεφτεί κανείς, είναι ότι η κυβέρνηση έκλεισε το μάτι στους παραχωρησιούχους, ώστε οι ίδιες οι εταιρείες να μην μπουν στον κόπο να διαχειριστούν την κακοκαιρία».

Αναφορικά με τις εκλογές και το ενδεχόμενο μετεκλογικών συνεργασιών επισήμανε ότι «πρώτα χρειάζεται να μιλήσει ο λαός και να δείξει με την ψήφο του ποιος θέλει να ηγηθεί την επόμενη μέρα στη χώρα», προσθέτοντας ότι «εμείς πιστεύουμε ότι θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ»

«Από εκεί και πέρα ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του.

»Εάν το αποτέλεσμα της κάλπης δείξει τη βούληση του κόσμου να σχηματιστεί μια προοδευτική κυβέρνηση συνεργασίας, δεν θα πρέπει ο κ. Ανδρουλάκης να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί;», είπε.

Σχετικά με την κυβερνητική τροπολογία για το κόμμα Κασιδιάρη, επανέλαβε ότι «το κοινό σημείο είναι ότι δεν πρέπει οι νεοναζί και οι καταδικασμένοι χρυσαυγίτες να μπουν στη Βουλή», υποστηρίζοντας ότι όμως η τροπολογία «είναι προβληματική από πολλές πλευρές», «τίθεται θέμα συνταγματικότητάς της, αφήνει μεγάλα περιθώρια παρερμηνειών στο μέλλον, δεν προκύπτει ότι στοχεύει αποκλειστικά στους νεοναζί, κλείνοντας το μάτι σε θεωρίες δύο άκρων».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταθέτει «μία τροπολογία πολύ στοχευμένη και συμβατή με το Σύνταγμα ώστε να μην υπάρχει ενδεχόμενο να καταπέσει με ό,τι συνεπάγεται αυτό».

Στο θέμα αυτό υπάρχει διάθεση σύγκλισης ώστε να βγει κερδισμένη η Δημοκρατία», ανέφερε η κυρία Τσαπανίδου, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ότι «επί δύο χρόνια άφηνε τον Κασιδιάρη να οργανώνει κανονικά την πολιτική του δράση μέσα από τη φυλακή, να κάνει εκπομπές live streaming, να βγαίνει στα κοινωνικά δίκτυα και να προσελκύει κόσμο».

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να αντιμετωπίσει το θέμα την τελευταία στιγμή και από αυτό βγάζουμε τα συμπεράσματά μας», σχολίασε.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Νίκος Ανδρουλάκης για Μιχάλη Χαραλαμπίδη: Αποχαιρετώ έναν βαθιά δημοκράτη, πατριώτη και ιδεολόγο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...