Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ακύρωσε την κατασκευή τριών νοσοκομείων – Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος: Ακύρωσε την κατασκευή τριών νοσοκομείων – Τι καταγγέλλει ο ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ακυρώθηκε ο διαγωνισμός του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για την κατασκευή των τριών νέων νοσοκομείων σε Θεσσαλονίκη, Κομοτηνή και Σπάρτη.

Όπως το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) ανακοίνωσε «ο διαγωνισμός για την κατασκευή του νέου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής ΙΣΝ, του Πανεπιστημιακού Παιδιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης ΙΣΝ, και του νέου Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης ΙΣΝ, υπό την διεθνή Πρωτοβουλία για την Υγεία, απέβη ουσιαστικά άκαρπος και ως εκ τούτου ακυρώνεται.

Όλες οι προσφορές που υποβλήθηκαν την Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023 ήταν πολύ υψηλότερες του οικονομικού αντικειμένου της δωρεάς (σε κάποιες περιπτώσεις ως και υπερδιπλάσιες) ακόμα και έχοντας λάβει υπόψη τις πρόσφατες διεθνείς εξελίξεις (πόλεμος, πληθωρισμός, διαταραχή της εφοδιαστικής αλυσίδας κ.τ.λ.).

Η εξέλιξη αυτή, προς το παρόν, καθιστά την ολοκλήρωση των εν λόγω έργων για τα τρία νέα Νοσοκομεία στο ποιοτικό επίπεδο που έχει οραματιστεί το ΙΣΝ και αξίζει στην Ελλάδα αδύνατη.

Παρόλα αυτά, το Ίδρυμα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα και τυχόν εναλλακτικές λύσεις, και θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση προσεχώς.

Όλες οι άλλες δράσεις της διεθνούς Πρωτοβουλίας για την Υγεία τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς συνεχίζονται κανονικά και εκτελούνται εντός χρονοδιαγραμμάτων και προϋπολογισμών».

ΣΥΡΙΖΑ: Ανησυχία και ερωτηματικά από το «ναυάγιο» της δωρεάς του ΙΣΝ

Μετά την ανακοίνωση του ΙΣΝ για την ακύρωση του διαγωνισμού κατασκευής 3 νέων νοσοκομείων στη χώρα (Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής, Πανεπιστημιακό Παιδιατρικό Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και Γενικό Νοσοκομείο Σπάρτης), ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αυτή έχει προκαλέσει τεράστια ανησυχία στην κοινή γνώμη για την τύχη αυτής της πολύ σημαντικής δωρεάς και για τη δυνατότητα αναβάθμισης των υποδομών του ΕΣΥ.

«Το κρίσιμο ερώτημα είναι αν αυτό το αδιέξοδο ήταν σε γνώση της κυβέρνησης και αν σκοπεύει, έστω και εκ των υστέρων, να αναλάβει πρωτοβουλία για την διασφάλιση της υλοποίησης της σύμβασης του ΙΣΝ με το Ελληνικό Δημόσιο στον ευαίσθητο τομέα της Υγείας.

»Φαίνεται ότι το μόνο που ενδιέφερε την κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν να αλλάξει το νομικό καθεστώς των νέων νοσοκομείων (από ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ) και να “εργαλειοποιήσει” τη δωρεά του ΙΣΝ για να προωθήσει τη στρατηγική των ΣΔΙΤ στην Υγεία αλλά και για λόγους μικροπολιτικής εκμετάλλευσης στις τοπικές κοινωνίες.

»Για την πορεία των έργων, την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων, τα προβλήματα στις διαγωνιστικές διαδικασίες, κουβέντα.

»Ακόμα και τώρα, η κοινωνία ενημερώθηκε ότι ο διαγωνισμός απέβη άκαρπος όχι από την ελληνική κυβέρνηση αλλά από το ΙΣΝ!

»Μετά το “ναυάγιο” της δωρεάς, περιμένουμε επίσημη ενημέρωση από την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Υγείας και κυρίως πολιτική δέσμευση ότι θα προχωρήσουν στο σύνολο τους τα εμβληματικά αυτά έργα», αναφέρει ο ΣΥΡΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...