Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βουλευτής ο Αιγυπτιώτης Αλέξανδρος Καζαμίας – Υπερηφάνεια για τους Έλληνες της Αιγύπτου

Βουλευτής ο Αιγυπτιώτης Αλέξανδρος Καζαμίας – Υπερηφάνεια για τους Έλληνες της Αιγύπτου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Αιγυπτιώτης Αλέξανδρος Καζαμίας εκλέχτηκε βουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας και η Ελληνική Κοινότητα Αλεξάνδρειας, στην ιστοσελίδα της, γράφει ότι, «ένα από τα ευχάριστα συμβάντα των Εκλογών 2023, αποτελεί η είσοδος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο του Αιγυπτιώτη διακεκριμένου καθηγητή κου. Αλέξανδρου Καζαμία.

»Ενός επιστήμονος που μέχρι τώρα έχει τιμήσει τον ακαδημαϊκό χώρο και ευελπιστούμε όλοι, πως το ίδιο θα συνεχίσει να πράττει και στον πολιτικό δρόμο που πλέον ακολουθεί».

Γεννημένος στο Κάιρο το 1969, φοίτησε στα ελληνικά σχολεία της Καϊρινής Κοινότητας, (Αχιλλοπούλειο και Αμπέτειο) και ακολούθως σπούδασε στην Αγγλία. Ως ακαδημαϊκός άφησε την επιστημονική του σφραγίδα απ’ όπου κι αν πέρασε.

Ο Αλέξανδρος Καζαμίας είναι επίκουρος καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρυ, με ειδίκευση στην Ιστορία της ελληνικής κοινότητας της Αιγύπτου.

Το επιστημονικό του έργο περιλαμβάνει το βιβλίο «Greece and the Cold War: Diplomacy and Anti-Colonialism After the Civil Conflict», I.B. Tauris, Λονδίνο 2014, και δεκάδες άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία, με πιο πρόσφατα το «Pseudo-Hegelian Contrivances: The uses of German Idealism in the discourse of the post-Civil War Greek state», Kambos: Cambridge Papers in Modern Greek 19 (2012), και «Οι φαντασιακές τοπογραφίες της Μεγάλης Ιδέας: Το εθνικό έδαφος ως ουτοπία» (με την Αν. Στουραΐτη) στο Ν. Διαμαντούρος, Θ. Δραγώνα και C. Keyder (επιμ.), Ελλάδα και Τουρκία: Εκσυγχρονιστικές γεωγραφίες και χωρικές αντιλήψεις του έθνους, Αλεξάνδρεια, Αθήνα 2012.

Έχει υπάρξει επισκέπτης ερευνητής στα πανεπιστήμια του Πρίνστον και του Εδιμβούργου και έχει δώσει διαλέξεις στα Πανεπιστήμια της Μόσχας, του Καΐρου, του Λονδίνου, της Οξφόρδης, του Πρίνστον, του Καίμπριτζ και του Εδιμβούργου.

Άρθρα του έχουν δημοσιευτεί σε εφημερίδες και περιοδικά, π.χ. «Οικονομικός Ταχυδρόμος», «Η Καθημερινή», «Τα Νέα», η «Al-Ahram Weekly» και «Η Εφημερίδα των Συντακτών», ενώ από το 1993 ως το 2008 υπήρξε συνεργάτης του περιοδικού Αντί.

Ο Αιγυπτιώτης ακαδημαϊκός, συγγραφέας και πλέον βουλευτής με την «Πλεύση Ελευθερίας», ευελπιστεί όπως ο ίδιος έχει τονίσει σε διάφορες συνεντεύξεις του, να στηρίξει την προσπάθεια για τον εκδημοκρατισμό της χώρας.

Όσο για την αγαπημένη του Αίγυπτο δήλωσε σε συνέντευξή του στην ΕΡΤ: «…Εγώ γεννήθηκα την εποχή που παρήκμαζε η παρουσία των Ελλήνων στην Αίγυπτο, αλλά παρ’ όλα αυτά θυμάμαι μια αρκετά πιο ζωντανή και δυνατή παροικία όταν ήμουν παιδί…

»Όταν εγώ τελείωσα το σχολείο η Ελλάδα είχε μπει τότε στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα και δεν υπήρχαν δίδακτρα για τους Έλληνες φοιτητές… είχαν καταργηθεί και αυτό ήταν ένα σημαντικό κίνητρο…

»Έχω λοιπόν, πολλά χρόνια στην Αγγλία και τώρα είμαι Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κόβεντρι για παραπάνω από μια 20ετία με ειδίκευση στην Πολιτική Θεωρία και στη Συγκριτική Πολιτική…».

Μετά την ορκωμοσία του στη Βουλή, ο Αλέξανδρος Καζαμίας, ο οποίος είχε τοποθετηθεί απ’ την Πρόεδρο του κόμματος κα. Ζωή Κωνσταντοπούλου στην τιμητική πρώτη θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, δείγμα σεβασμού και αναγνώρισης, είναι σίγουρο ότι θα δώσει ξεχωριστό αγώνα για την Ελληνική Διασπορά, τους Απόδημους Έλληνες και γενικότερα για ότι πρεσβεύει τις αξίες και τις αρχές του Ελληνισμού όπου γης.

«Η Ελληνική Κοινότητα Αλεξανδρείας, του εύχεται καλή θητεία στα έδρανα της Βουλής και να συνεχίσει να προσφέρει στον Αιγυπτιώτη Ελληνισμό κι απ΄ την νέα βουλευτική του ιδιότητα», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Οικογένεια αδικοχαμένου Ιάσονα Λαλαούνη: Δεν υπάρχει Δικαιοσύνη

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ποινή 3 ετών με αναστολή στον οδηγό της Ντ. Μπακογιάννη για τον θανάσιμο τραυματισμό του Ιάσωνα Λαλαούνη

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...