Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μαύρος (MRB): Ο κόσμος αισθάνεται ότι μπορεί να επενδύσει στον Κασσελάκη

Μαύρος (MRB): Ο κόσμος αισθάνεται ότι μπορεί να επενδύσει στον Κασσελάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σαν τηγάνι που καίει ζεματιστό λάδι και δεν μπορείς να το πλησιάσεις καλά καλά για να το τραβήξεις πριν πάρεις φωτιά, παρομοίασε το σύνολο του πολιτικού σκηνικού, ο Δημήτρης Μαύρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της MRB, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με τον Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Όταν ένας χώρος νοσεί σε τέτοιο σημείο και είμαστε και σε μία μεσοβέζικη κατάσταση όπου ο ΣΥΡΙΖΑ μοιάζει να διαλύεται, το ΠΑΣΟΚ μοιάζει να μην έχει ανακάμψει τόσο παρά να παίρνει απόνερα από εδώ και από κει και να προσπαθεί να τα βαφτίσει ότι η στρατηγική μου δουλεύει και αριστερότερα τα πράγματα είναι μία θολούρα τεράστια όπου δεν ακούγονται ούτε καν προτάσεις και ένα ΚΚΕ το οποίο ανεβαίνει συνεχώς κατά την άποψή μου αντανακλαστικά, διότι πάντα το ΚΚΕ ήταν η παγκόσμια σταθερά Κ που λέμε στη Φυσική και άρα λοιπόν, επειδή ο κόσμος εξακολουθεί να αναζητά τη σιγουριά και την ασφάλεια, οι αριστεροί άνθρωποι θεωρούν ότι τουλάχιστον το ΚΚΕ είναι ένα συνεπές πράγμα, μπορεί να είναι ό, τι είναι, αλλά είναι ένα συνεπές πράγμα» συνέχισε ο κ. Μαύρος.

«Έτσι όπως διαμορφώνεται η κατάσταση στην Κεντροαριστερά, Αριστερά τροφοδοτεί ακόμα περισσότερο την παντοκρατορία της παρούσας κυβέρνησης και του Κυριάκου Μητσοτάκη.

»Αυτό του δίνει τη δυνατότητα και εκεί είναι που χρειάζεται μεγάλη προσοχή, να κάνει κάποιες μεταρρυθμίσεις που αλλιώς καμία κυβέρνηση δεν θα τολμούσε να κάνει.

»Και θα δούμε τέτοια νομοσχέδια στις αμέσως επόμενες μέρες ή μήνες.

»Εδώ θέλει λίγο προσοχή βεβαίως να μην περάσει στο όριο ελαστικότητας των κοινωνικών αντοχών.

»Διότι πλέον δεν έχεις αντίπαλο μια αντιπολίτευση, αλλά έχεις τις κοινωνικές αντοχές που αντέχουν ή δεν αντέχουν πολύ ζόρικες μεταρρυθμίσεις».

«Η Αριστερά έχει πρόβλημα και ιδεολογικό, αν θέλετε την άποψή μου και πρακτικό πια, δηλαδή δεν έχει όπλα και αυτό δυσκολεύει την κατάσταση ακόμα περισσότερο και το γεγονός ότι παρόλο που είναι πολύ διαφορετικό πολιτικό ον ο κ. Κασσελάκης επιβιώνει ακόμα και αντέχει και παίρνει έστω αυτό το 13-14% δημοσκοπικά, οφείλεται στο ότι η Αριστερά πια έχει πάψει να είναι τόσο αριστερά όσο ήταν στο παρελθόν και αναζητά λύσεις και όχι ιδεολογικοποιημένες στηρίξεις για κάποιες λύσεις» υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της MRB.

Ο κ. Μαύρος, απαντώντας στο κατά πόσο ο κ. Κασσελάκης έχει προοπτική στην πολιτική του πορεία, ανέφερε πως πέφτουν στοιχήματα σε δημοσιογραφικά γραφεία και λένε ότι «μόνο προς τα πάνω θα πάει από ένα σημείο και μετά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «γιατί πιστεύουν ότι αυτή η διαφορετικότητα που εμφανίζει πατάει πάνω σε μία πραγματική ανάγκη των σημερινών Ελλήνων, που ως ένα σημείο εγώ το αποδέχομαι αυτό το πράγμα.

»Εγώ αποδέχομαι τη διάσταση που λέει ότι ο κόσμος έχει μπαϊλντίσει από τους πολιτικούς κλισέ και θέλει κάτι καινούργιο, γι’ αυτό και επιλέγει συνεχώς ανθρώπους με τις λέξεις άφθαρτος, φρέσκος, νέος, δεν έχει αναλάβει εξουσίες κτλ.

»Εάν του κάτσει, όπως στην περίπτωση του κ. Κασσελάκη, να έχει αυτά τα χαρακτηριστικά και από την άλλη να είναι πολύ επικοινωνιακός και να έχει και κάποια συστατικά, όπως είχαμε πει κάποτε και θεώρησαν ότι είπα τη μεγάλη καινοτομία ενώ δεν ήταν, να είναι και μορφωμένος κλπ, τότε ξαφνικά νομίζει, αισθάνεται ότι βρήκε κάτι επί του οποίου θα μπορούσε να επενδύσει. Αυτός είναι ο κ. Κασσελάκης».

Ερωτηθείς γιατί αυτό δεν φαίνεται δημοσκοπικά να αποτυπώνεται τουλάχιστον μέχρι αυτή την στιγμή, ο κ. Μαύρος απάντησε ότι οι αλλαγές που φέρνει ο κ. Κασσελάκης είναι πάρα πολλές, «οι οποίες για να παιχθούν σωστά χρειάζονται από τη μία μεριά χρόνο και από την άλλη μεριά και μία σόδα.

»Η σόδα είναι ο λόγος του κ. Κασσελάκη να αποκτήσει μεγαλύτερη πολιτικότητα στη χροιά της».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...