Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κασσελάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Πολιτική δειλία Μητσοτάκη – Κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης για ομόφυλα ζευγάρια: Πολιτική δειλία Μητσοτάκη – Κομματική πειθαρχία στον ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια και θα επιβληθεί, μάλιστα, κομματική πειθαρχία, όπως διαβεβαίωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Star Channel.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασε αρνητικά την έκκληση του πρωθυπουργού στους διαφωνούντες βουλευτές του σε αποχή και έκανε λόγο για «πράξη πολιτικής δειλίας» να μην επιβάλει κομματική πειθαρχία σε ζήτημα που αφορά ανθρώπινα δικαιώματα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ άσκησε σφοδρή επίθεση στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη λέγοντας πως «αν η στάση Μητσοτάκη για αποχή, συνιστά πράξη δειλίας, η στάση Ανδρουλάκη είναι στάση πολιτικής εκμετάλλευσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα το έκανε ποτέ αυτό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν παίζει με τα ανθρώπινα δικαιώματα.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σταθεί ποτέ απέναντι στην κοινωνική πρόοδο», είπε χαρακτηριστικά, ωστόσο, σημείωσε πως «δεν έχουμε δει ακόμα μία λέξη» από το εν λόγω νομοσχέδιο και ότι είναι «ατελές» στη βάση των όσων είπε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνέντευξη.

«Το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια θα περάσει χάρη στον ΣΥΡΙΖΑ», υποστήριξε ακολούθως ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Αναφέρθηκε, δε, στην πρόταση που έχει ήδη καταθέσει ο ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως έχει διαφορές με την πρόταση που αναμένεται να φέρει η κυβέρνηση, ωστόσο, τόνισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα ψηφίσει το νομοσχέδιο και μάλιστα επιβάλλοντας κομματική πειθαρχία.

Επίσης, κατηγόρησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη ότι «εργαλειοποίησε το όνομά του» σε ό,τι αφορά το ζήτημα της παρένθετης μητέρας προκειμένου να «προωθήσει την πρόταση στο ακροδεξιό, κομματικό κοινό του», προσθέτοντας ότι η «φρασεολογία» που χρησιμοποίησε για αυτές τις γυναίκες «δεν τον τιμά».

Εξάλλου, σημείωσε ότι «δεν είναι εγωιστικό» αυτό που φέρνει ως πρόταση ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά «αλτρουιστικό» και για το «καλό της κοινωνίας».

«Θέλω οι συμπολίτες μου να είναι ευτυχισμένοι», ανέφερε.

Στάθηκε περισσότερο, στο ζήτημα της υιοθεσίας όπου τόνισε ότι υπάρχουν «γραφειοκρατικές αγκυλώσεις που πρέπει να λυθούν» και το πλαίσιο να γίνει πιο εύκολο τόσο για τα ετερόφυλα, όσο και για τα ομόφυλα ζευγάρια.

«Δεν είμαι απλά ο Στέφανος. Είμαι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης» τόνισε χαρακτηριστικά σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Αναφορικά με τους όρους Γονέας 1 και Γονέας 2, ανέφερε ότι το ζήτημα είναι μία οικογένεια να μπορεί να είναι χαρούμενη και σημείωσε ότι «κανείς δεν είπε να φύγει από το λεξιλόγιο των παιδιών η λέξη πατέρας και μητέρα» και πρόσθεσε ότι αποτελεί απλά ένα λεκτικό ζήτημα και «διυλίζουμε τον κώνωπα».

Αναφορικά με τις διαφωνίες της Εκκλησίας για το ζήτημα και το αν μίλησε με τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο για αυτό, όταν τον επισκέφτηκε για τα Θεοφάνεια, σχολίασε:

«Συζητήσαμε με τον Πατριάρχη για το θέμα και η ζεστασιά που με αγκάλιασαν λέει πολλά για τη στάση τους.

»Η Εκκλησία θέλει να έχει ρόλο στην κοινωνία.

»Το ελληνορθόδοξο δόγμα μας μερικές φορές στέκεται απέναντι στην πρόοδο αλλά αυτή δεν πρέπει να είναι μια σχέση ακίνητη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Καλλιάνος: «Ακρωτηρίασαν το δάχτυλο του πατέρα μου σε ένα απλό δωμάτιο και όχι στο χειρουργείο»

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...