Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Μίσος για τον Δένδια έχουν οι μιγάδες και επήλυδες «Τούρκοι» – «Milliyet: «Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας-Αγκύρας»

Μίσος για τον Δένδια έχουν οι μιγάδες και επήλυδες «Τούρκοι» – «Milliyet: «Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας-Αγκύρας»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα τουρκικά δημοσιεύματα κατά της Ελλάδας, την οποία κατηγορούν για κλιμάκωση της έντασης στο Αιγαίο και τον Νίκο Δένδια να μπαίνει στο «στόχαστρο», ήρθαν στο φως της δημοσιότητας.

Ενδεικτική ήταν η αντίδραση της «Milliyet» κατά του Έλληνα υπουργού Άμυνας.

Σε πρωτοσέλιδο σημερινό άρθρο του, διευθυντής της εφημερίδας κάνει λόγο για «σκοτεινές σκιές στη γραμμή Αθήνας-Άγκυρας».

«Ο Δένδιας προσπαθεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις Αθήνας-Αγκύρας, τις προσπάθειες Ερντογάν-Μητσοτάκη για επαναπροσέγγιση για πολιτικό όφελος», αναφέρει από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Ένας από τους λόγους της αντίδρασης που έχει προκληθεί είναι πως η Τουρκία συνδέει το ζήτημα της ελληνικής κυριαρχίας των νησιών με την αποστρατιωτικοποίησή τους», αναφέρει το τηλεοπτικό δίκτυο «Haber Global».

«Αυξάνεται και πάλι η ένταση στο ζήτημα των νησιών τα οποία σύμφωνα με τις Συνθήκες της Λωζάνης του 1923 και των Παρισίων του 1947 θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

»Η Ελλάδα εξέδωσε Νavtex και ΝOTAM για στρατιωτικές ασκήσεις στα οποία ενέταξε και περιοχές που περιλαμβάνει και τα νησιά τα οποία έχει στρατιωτικοποιήσει παραβιάζοντας τις διεθνείς συνθήκες.

»Η Τουρκία απάντησε με δικές της Νavtex και ΝΟΤΑΜ, που τονίζουν πως τα συγκεκριμένα νησιά θα πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα.

»Ακολούθησαν ρηματικές διακοινώσεις μεταξύ των υπουργείων των δύο χωρών».

Στο στόχαστρο μπαίνει και ο Έλληνας υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, αφού το δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά πως «ήρθε μετά και ο υπουργός Άμυνας της Ελλάδας, ο Νίκος Δένδιας, ο οποίος στην επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικής Πολιτικής του Κοινοβουλίου φωτογράφισε την Τουρκία και δήλωσε “Ανησυχώ και ανησυχώ μάλιστα πάρα πολύ. Όταν έχω 100 εκατομμύρια ανθρώπους δίπλα μου να διατυπώνουν ισχυρισμούς αντίθετους με το Διεθνές Δίκαιο”».

Την ίδια στιγμή, σε παραλήρημά του, ο Τουρκοκύπριος κατοχικός και αποσχιστής ηγέτης, Ερσίν Τατάρ, δήλωνε ότι το δόγμα της «Γαλάζιας Πατρίδας» περιλαμβάνει και τους Τουρκοκυπρίους, και ότι «διαθέτουμε 400.000 τ.χλμ.».

«Όταν λέω “Γαλάζια Πατρίδα” δεδομένου ότι υπάρχει και γη στον βυθό της θάλασσας, πάντοτε το διατυπώνω ως εξής: Πατρίδα, μικρή πατρίδα («πατρίδα παιδί») δηλαδή Βόρεια Κύπρος, και η Γαλάζια Πατρίδα, αυτά τα τρία ενωμένα, διότι σύμφωνα με το δίκαιο της θάλασσας, σήμερα εμείς στη Γαλάζια μας Πατρίδα, δηλαδή στην ανατολική Μεσόγειο, διαθέτουμε 400.000 χιλιομέτρων δικαιοδοσίας και δικαίου», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τατάρ, και πρόσθεσε:

«Εντός αυτών των πλαισίων της Γαλάζιας Πατρίδας, η “Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” διαθέτει δικαιώματα που αντιστοιχούν στο τριπλάσιο της δικής της επικράτειας».

Ο Τουρκοκύπριος αλήτης αποσχιστής ανέφερε ακόμα ότι «παραχωρήσαμε αεροδρόμιο στην Τουρκία για τα τουρκικά drones».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ερντογάν είπε τον Νετανιάχου «σφαγέα» και «Χίτλερ» και επιτέθηκε στις ΗΠΑ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Ο Δένδιας ήταν σαφής: Δεν θα δοθούν S-300 στην Ουκρανία

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Ο φαφλατάς Ερντογάν διαδίδει ότι εκείνος «ακύρωσε» με τον Μπάιντεν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...