Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα

Γιώργος Τσίπρας: Η βίαιη απολιγνιτοποίηση ήταν πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ζούμε σε ένα μιντιακό τοπίο, άρα η όποια δήλωση, τοποθέτηση είναι και πώς εκλαμβάνεται από το μιντιακό τοπίο και τελικά φτάνει στον κόσμο.

»Είδα δηλαδή, δεκάδες δημοσιευμάτων, περίπου σαν όλο το θέμα Νοβάρτις να ήταν ένα λάθος του ΣΥΡΙΖΑ ή σαν όλο το θέμα της ρύθμισης του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου να ήταν ένα λάθος του ΣΥΡΙΖΑ.

»Υπάρχει κατά τη γνώμη μου, τουλάχιστον, μία διαστρέβλωση» επισήμανε ο Γιώργος Τσίπρας, στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφερόμενος σε όσα είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις δύο υποθέσεις και για τον απόηχο της συνέντευξής του στο πλαίσιο του Συνεδρίου που συνδιοργάνωσε η «Καθημερινή».

«Δεν έχω κανένα ρόλο ερμηνευτή των όσων λέει ο Αλέξης Τσίπρας.

»Ο ίδιος έχει την ευθύνη των λόγων του» σημείωσε μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή, ενώ τόνισε πως «και σκάνδαλο Νοβάρτις υπήρξε, χωρίς να υπάρξει πραγματικά τελικά απόδοση δικαιοσύνης ή έστω κάποια στοιχειώδη μέτρα από την ελληνική πολιτεία για ένα διεθνές σκάνδαλο που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε στην Ελλάδα, αυτό πρέπει να γνωρίζει ο κόσμος (…) και από την άλλη μεριά και στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο είναι γνωστό ότι υπήρχε μία ανώμαλη άναρχη κατάσταση στη χώρα μας και σε ό,τι αφορά το αν πληρώνονταν φόροι και σε ό,τι αφορά το αν υπήρχαν άδειες».

Ο κ. Τσίπρας συμφωνώντας με την τοποθέτηση του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι προθέσεις ήταν καλές, η διαχείριση ήταν λάθος» επισήμανε πως «αυτή η διαχείριση δεν αφορά κατά κάποιο τρόπο την ουσία του ζητήματος.

»Αφορά ότι τελικά έγινε με έναν τέτοιο τρόπο που μας έκανε ζημιά εμάς.

»Ούτε στο κράτος δικαίου έκανε ζημιά, ούτε στη δημοκρατία έκανε ζημιά».

«Τέτοιου είδους αυτοκριτικές θα ήταν καλύτερο να έχουν γίνει ήδη από το 19 και στη συνέχεια.

»Δηλαδή έχουμε σήμερα 2024. Έχουν περάσει 5 χρόνια από τότε που μπορούσε να γίνει η όποια αυτοκριτική.

»Και η γνώμη μου πάντα ήταν ότι έπρεπε να γίνει πιο σοβαρή αυτοκριτική προς την κοινωνία.

»Ούτε προς το αντίπαλο κόμμα, κυρίως της Νέας Δημοκρατίας ή το ΠΑΣΟΚ τότε, ούτε για να διατηρηθούν οι εσωκομματικές ισορροπίες.

»Στην κοινωνία οφείλαμε να κάνουμε μια σοβαρή αυτοκριτική και ποια ήταν τα πολλά θετικά που είχαμε ως κυβέρνηση, που ήταν η κύρια πλευρά και ποια ήταν οι αστοχίες και τα αρνητικά, το οποίο κατά τη γνώμη μου, τότε δεν έγινε και το πληρώσαμε» προσέθεσε ο κ. Τσίπρας.

Η δεύτερη παρατήρηση του πρώην βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι «τα μεγάλα λάθη δεν ήταν αυτά».

«Το πιο μεγάλο θέμα αφορά το μαξιλάρι. 11,5 δισ. από τα 37 του μαξιλαριού ήταν υπερπλεόνασμα, το οποίο σημαίνει είτε το δει κανείς ως υπερφορολόγηση ή ως ελλιπείς κρατικές δαπάνες, καταναλωτικές και παραγωγικές, σημασία έχει ότι πρώτον φύγανε από την πραγματική οικονομία και το δεύτερο και κυριότερο δεν επέστρεψαν, ενώ μπορούσαν να επιστραφούν.

»Όλες οι δικαιολογίες ότι δεν μπορούσαν να ξαναγυρίσουν στην πραγματική οικονομία είναι επιφανειακές και εκ του πονηρού.

»Είναι πολύ σοβαρό θέμα, γιατί πρώτον αφορά τη ζωή πολύ κόσμου και αφορά και το τελικά τι αποτύπωμα είχε η κυβέρνησή μας.

»Σε συνέχεια, αν θέλουμε να μιλήσουμε σοβαρά, το ένα αφορά το θέμα της βίαιης απολιγνιτοποίησης το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ ανακάλυψε αρχές του 2022, ενώ η βίαιη απολιγνιτοποίηση που το θεωρώ ως πολιτική, εντελώς ερασιτεχνική και στην ουσία σκόπιμη για κάποια συμφέροντα, ξεκίνησε το φθινόπωρο του 19 να θυμίσω με τη δήλωση Μητσοτάκη ότι θα γίνουμε η πρώτη χώρα στην απολιγνιτοποίηση στην Ευρώπη, το οποίο είναι αστείο γιατί ξεχνούσε τελείως το ζήτημα της ενεργειακής ασφάλειας το οποίο πληρώσαμε στη συνέχεια, σαν χώρα το πληρώσαμε πολύ ακριβά, το πλήρωσε ο κόσμος, δηλαδή και η ελληνική οικονομία.

»Το δεύτερο, το οποίο το λέω τώρα, προφανώς υπήρχε συζήτηση στο εσωτερικό, αφορά το θέμα της καταψήφισης της Ελληνογαλλικής συμφωνίας αμοιβαίας αμυντικής συνδρομής» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.

«Εγώ αναφέρω τρία πράγματα στα οποία δεν ήταν θέμα διαχείρισης, άρα λάθος τακτικών χειρισμών. Ήταν θέμα ουσίας.

»Και επί κυβέρνησής μας δεν επεκτείνομαι σε άλλα, θα μπορούσα να επεκταθώ και σε άλλα, και μετά όταν ήμασταν αντιπολίτευση.

»Και τα λέω αυτά για να κατανοήσει κανείς και μία πορεία του ΣΥΡΙΖΑ μέχρι εδώ, που φτάσαμε σήμερα δυστυχώς» συμπλήρωσε.

Καταλήγοντας, ερωτηθείς, αν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες Ευρωεκλογές, ο Γιώργος Τσίπρας απάντησε «έχω εκδηλώσει ενδιαφέρον, θα γίνουν προκριματικές διαδικασίες και προφανώς ελπίζω ότι θα είμαι υποψήφιος».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Ο Ζελένσκι προειδοποιεί για πυρηνικό ατύχημα στη Ζαπορίζια στην 38η επέτειο του Τσερνόμπιλ

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...